Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

AEG F56390VI1 de 13 seturi si eficienta energetica maxima

AEG F56390VI1 de 13 seturi si eficienta energetica maxima
5 (100%) 1 vote[s]

Masina de spalat vase AEG F56390VI1 este un model impresionant, din mai multe puncte de vedere, avand o eficienta energetica de A+++, care inseamna ca in programul Eco va folosi doar 0.832 kwh de energie electrica si 9.9 litri de apa, desi are o capacitate de incarcare de 13 seturi. Daca nu va intereseaza prea mult consumul, acest model are totodata senzor de incarcare sau Sensorcontrol – care va detecta nivelul de incarcare si va regla consumul de apa si timpul de spalare, deci si consumul energetic, insa are si senzor de turbiditate, care in programul AutoSense va regla atat temperatura de spalare, cat si consumul de apa, dar si durata programului. Totodata trebuie amintit si lumina pe podea in doua culori, semnal sonor la sfarsitul programului, sau Aidry, care deschide usa aparatului la terminarea programului circa 10 cm, grabind procesul de uscare naturala.

 

 

VEZI AICI SI ALTE DETALII TEHNICE DESPRE ACEST MODEL

 

Cele sase programe de spalare la AEG F56390VI1 alaturi de durata, temeperatura apei, si consum :

Eco: Cu ajutorul acestui program aveti cea mai eficienta utilizare a apei si cel mai eficient consum energetic pentru vase din portelan si tacamuri cu un nivel de murdarie normal. Cum este specific acestor programe, la spalare temperatura apei este de 50°C, astfel se obtine un consum energetic mic de 0.832 kwh. Durata programului este mare, de 240 de minute.
AutoSense: sau programul automat, care este comandat de senzorul de turbiditate si cea de incarcare. Temepratura de spalare va fi intre 45°C si 70°C, durata maxima a programului de 160 de minute, iar cea minima de 45 de minute. Consumul de apa va fi foarte variabil si ea, in intervalul a 7-12 litri, deci si cel energetic, intre 0.7 si 1.5 kWh. Acest program este ideal pentru orice fel de incarcari, si poate inlocui orice alt program, in afara de cel Eco si prespalare.
Pro: la alti producatori fiind denumit Intensiv, pentru incarcari cu nivel ridicat de murdarie, si care nu sunt sensibile la temperaturi inalte si presiuni inalte a apei. Spalarea se efectueaza la 70°C, si consuma in total 13-15 litri de apa alaturi de 1.4-1.6 kwh de energie in cei 140-160 de minute. Valorile de consum si durata nu sunt fixe, deoarece este activ senzorul de incarcare.
Quick: un progrm scurt, de 30 de minute, cu spalare la 60 sau 65°C, pentru rest recent de murdarie, si daca nu dorim uscare eficienta. Are un cosnum de doar 9 litri de apa si 0.8 kWh de energie.
Pahare: pentru articole cu rest redus de murdarie, insa care sunt mai sensibile la temperaturi inalte si presiune. Acest program spala la doar 45°C si la o presiune mai scazuta. Si in acest program este activ Sensorcontrol, deci consum intre 13-14 litri de apa si 0.9-1.1 kwh de energie electrica. Durata va fi intre 70 si 85 de minute.
Prespalare: cu 4 litri de apa consumati in cei 14 minute, putem preveni uscarea resturilor de mancare, sau a-l folosi ca o prespalare cand avem rest ridicat de murdarie.

Oficial, AEG F56390VI1 are doar doua extra-optiuni, asta deoarece AirDry, si programarea intarziata sunt considerate de producator functii inglobate in model.
Airdy – deschide usa aparatului la terminarea programului, grabind procesul de uscare. Este activat din fabrica pentru toate programel, in afara de cea Prespalare (unde oricum nu ajuta cu nimic), insa daca dorim putem dezactiva aceasta functie.
XtraDry: daca dorim o uscare si mai eficienta, se va mari temperatura la ultimul cilu de clatire, deci evident si consum energetic mai mare.
TimeSaver: o reducere totala a programului cu aproximativ 50%, fara a fi afectate rezultatele de spalare. Se va mari temperatura si presiunea apei, iar fazele de spalare si uscare vor fi mai scurte.
Este bine de stiut: cele doua extra-optiuni nu se pot folosi concomitent.
Daca dorim, putem programa aparatul, pentru ca acesta sa incepeapa mai tarziu spalarea, asta in intervalul a 1-24 de ore.
Cred ca mai trebuie amintit si faptul ca in cosul superior avem SoftSpikes din cauciuc, pentru a proteja paharele, si sa nu uita de lumina proiectata pe podea.

VERIFICA DISPONIBILITATE STOC AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *