Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

AEG F65412IM0P de 9 seturi si program cu senzori

AEG F65412IM0P de 9 seturi si program cu senzori
4 (80%) 2 vote[s]

Masina de spalat vase AEG F65412IM0P Electrolux este una din cele mai performante modele din categoria de 9 seturi si model independent. Adevarat este si faptul ca nu este un model chiar ieftin, dar sa vedem ce ofera acesta? Ca si eficienta energetica, este A++, ceea ce inseamna ca in programul Eco are un consum de apa de 9.9 litri alaturi de 0.7 kWh de energie electrica. Multa lume crede ca dupa consumul de apa se fac clasarile, insa de fapt se ia in calcul consumul energetic la aceste programe. AEG F65412IM0P are 5 programe de senzori, din care 3 sunt asistate de senzorul de incarcare, iar programul Auto si de senzorul de turbiditate.

 

 

VEZI AICI OFERTA ACTUALA LA ACEST MODEL

 
Cele 5 programe la AEG F65412IM0P alaturi de durata, consum si temperatura de spalare:

Eco: programul pentru incarcari cu rest mediu de murdarie, cu cel mai mic consum energetic, caci se va spala la 50°C, deci doar 0.7 kWh consumati, alaturi de 9.9 litri de apa. evident, programul are o durata lunga, de 218 minute.
Auto: programul comandat de senzorul de incarcare si cel de turbiditate, care vor detecta nivelul de murdarie dar si cat de plin este masina. Astfel temepratura de spalare va fi reglat intre 45-70°C, iar consumul de apa intre 6-11 litri. Consumul energetic va varia si el foarte mult, in intervalul a 0.5-1.2 kWh. Durata de spalare va fi intre 40 si 140 de minute.
Pro: la alti producatori fiind programul sub numele de intensiv, care nu numai ca spala la 70°C, dar in cilcul de clatire va mentine temperatura apei tot la 70°C pentru cel putin 10 minute, pentru o igienizare buna si o uscare cat mai buna. Evident este un consumator mare de energie, respectiv 1.3-1.4 kWh. Si consumul de apa poate varia intre 11 si 13 litri, asta deoarece senzorul de incarcare va fi activ. Durata programului poate varia intre 140 si 160 de minute.
Pahare: un program delicat pentru pahare, portelanuri si cristale senzibile la temperaturi si presiune mare a apei. Se va spala la doar 45°C, cu un consum de 11-12 litri de apa si 0.7-0.8 kWh de energie electrica. Durata programului va fi intre 70-80 de minute. Si aici valorile de consum si timp varieaza datorita senzorului de incarcare.
30min: cum spune si numele, un program scurt, cu un consum de 8 litri de apa si 0.8 kWh de energie electrica.In ciclul de spalare temperatura de spalare este de 60°C. Cum este normal la programele scurte, si in acest caz lipseste ciclul de uscare.

AEG F65412IM0P Electrolux datorita senzorului de incarcare ne va ajuta sa economisim energie, apa dar si timp, deci nu mai este nevoie de extra optiunea incarcare la jumate. Insa avem:
TimeSaver: putem reduce durata de spalare cu aproximativ 50%, asta deoarece se mareste presiunea si temperatura apei. Durata spalarii si a uscarii va fi mai scurt.
ExtraHygiene: pentru o igienizare in plus, caci in ultimul ciclu de clatire se va utiliza apa la 70°C pentru cel putin 10 minute. Evident consumul de energie creste.
Multitab: daca folosim detergenti de tip 3in 1, masina va opri folosirea sarii si a agentului de clatire.

AEG F65412IM0P  are si display pe care vom vedea cat mai este din timpul de spalare, si programul care ruleaza, si pentru a economisi energie, la 5 minute dupa terminarea programului masina intrerupe curentul in totalitate – Auto Off.
Totodata trebuie amintit si faptul ca sub cosul inferior bratul de pulverizare nu este de tip „elice” ci ProClean, care este mult mai eficient.

 

ALTE DETALII GASESTI SI AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *