Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

AEG F78700VI1P de 15 seturi si 8 programe de spalare

AEG F78700VI1P de 15 seturi si 8 programe de spalare
5 (100%) 1 vote[s]

Daca doresti o masina de spalat vase cu o capacitate foarte mare, dar sa si aiba multe programe, si un consum energetic acceptabil, AEG F78700VI1P poate fi ceea ce cauti tu, insa acesta vine si la un pret destul de ridicat. Deoarece ofera nu mai putin de 8 programe de spalare, o capacitate de incarcare de 15 setrui, si totusi o eficienta energetica de A++, pretul lui deja nici nu este asa de mare. Totodata este echipat si cu senzori, deci si programul AutoSense este prezent, alaturi de 3 brate stropitoare, dintre care cel de jos de tip satelit.

 

ALTE DETALII POTI GASI SI AICI

 

Programele de spalare la AEG F78700VI1P alaturi de durata acestora, consumul si temperaturile de spalare:

Eco: programul fara de care nu se poate scoate pe piata o masina de spalat vase, caci consumul acestuia este luat in considerare la obtinerea clasei energetice. Deoarece acesta a obtinut clasa A++, vom avea un consum mic, mai bine zis de 0.961 kWh si 11 litri de apa. Este spalarea tipica la temperatura de 50°C, si care tine destul de mult, 225 de minute.
Auto Sense: programul total automatizat, sau mai bine zis care detecteaza gradul de murdarie si gradul de incarcare a aparatului, si regleaza temperatura de spalare, durata totala a programului, si consumul. Acesta va spala la temperaturi cuprinse intre 40 si 70°C, va consuma in cei 40-150 de minute intre 7 si 14 litri de apa, deci si consum energetic foarte variabil, in intervalul a 0.6-1.4 kWh.
Pro: sau cum il regasim la alti producatori programul Intensiv. Este un program dedicat pentru incarcari cu rest ridicat de murdarie, si articole care rezista la temperaturi inalte, caci in ciclul de spalare temperatura apei va fi de 70°C, totodata va exista si un ciclu de clatire finala la 70°C, pentru o igienizare buna si o uscare perfecta. Deoarece este ajutat de senzorul de incarcare, acesta va consuma intre 12.5 si 14.5 litri de apa in cele 154-164 minute de functioanare. Consumul energetic la AEG F78700VI1P in acest program este pe masura, 1.4-1.6 kWh.
Pahare: acesta ese pentru rest scazut de murdarie, si pentru articole sensibile. Se va spala la o temperatura de doar 45°C, pentru a ocroti paharele, cestile si cristale. Este ajutat de senzorul de incarcare, deci daca avem putine articole, consumul si durata programului scade. Acesta va tine cel mult 85 de minue, insa nu mai putin de 75 de minute, timp in care va consuma intre 12 si 14 litri de apa si 0.7-0.9 kWh
Quick 60min: asa cum putem deduce cu usurinta si din nume, un program scurt de aproximativ 60 de minute si spalare la 55°C. Chiar daca e scurt, poate fi folosit la restui recente de murdarie. Am zis aproximativ 60 de minute, caci si acest program este cu senzor de incarcare, si acesta va regla durata programului intre 55 si 65 de minute. Consuma intre 9.5 si 10.5 litri de apa.
Quick 30min: de data aceasta este vorba de un program care ruleaza timp de exact 30 de minute, si va spala la 60°C. Nu are ciclu de uscare, si consuma 10 litri de apa si 0.9 kWh.
Prespalare: simpla prespalare de 14 minute cu 4 litri de apa. Deoarece AEG F78700VI1P este un model foarte mare, este binevenit prezenta acestui program, caci il putem rula pentru a preveni uscarea resturilor de mancare, sau ca si o inmuiere.
Extra Silent: un program foarte silentios, se va spala la o presiune scazuta, si la 50°C, fiin ideal pentru a fi folosit noaptea, sau cand dorim ca aparatul sa spele cat mai silentios. Insa petru a reusi sa spele bine la o temperatura asa de joasa, are nevoie de 219-229 minute. In acest timp consuma intre 9 si 10 litri de apa si 1-1.2 kWh.

VEZI AICI CATEVA REVIEW-URI DESPER ACEST MODEL SI PRETUL ACTUAL

Cele 8 programe de spalare la AEG F78700VI1P sunt suficiente, insa daca dorim, putem folosi alaturi de ele si cateva extra-optiuni:

Extra-Hygiene: sau o igienizare ridicata la sfarsitul programului. Este deobicei cautat de cei cu alrgii sau cei cu copii mici, si care doresc o igienizare buna a articolelor. Aceasta igienizare se face la 70°C, si tine cam 10 minute. Evident, consumul energetic va creste.
TimaSaver: daca doresti ca programul sa termine mult mai repede, insa rezultatele de spalare sa fie identice. Acesta va spala la o presiune mai mare, si ciclul de uscare va fi redus semnificativ.
Multitab: daca folositi acest tip de detergent, masina face ajustari mai ales la clatire, pentru a obtine la sfarsitul programelor pahare fara pete.

Trebuie amintit despre AEG F78700VI1P ca are tava pentru tacamuri, are pornire programabila, zone speciale pentru pahae in cosul superior, cu Soft-Spikes, brat stropitor inferior de tip satelit, si multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *