Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

AEG FFB53610ZM cu eficienta energetica ridicata

AEG FFB53610ZM cu eficienta energetica ridicata
4.5 (90%) 4 vote[s]

Daca ar fi sa ne luam dupa cum arata AEG FFB53610ZM, am crede ca este un model oarecare, cu specificatii tehnice slabe, insa acesta este mult mai avansat tehnologic decat am crede.
Unul din cele mai importante aspecte la o masina de spalat vase este eficienta energetica, care in cazul de fata este de A+++, ceea ce inseamna ca in programul Eco va consuma doar 9.9 litri de apa si 0.832 kWh de energie electrica.
Totodata este echipat cu senzor de incarcare si de turbiditate, deci si program auto, dar si consum variabil in 3 programe de spalare.

 

 

 

 

VERIFICA AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

 

Programele de spalare la AEG FFB53610ZM alaturi de durata, consum si temperaturi de spalare:

Eco: programul cel mai eficient din punct de vedere a consumului, consum dupa care se obtine si clasa de eficienta energetica, care este de A+++. In ciclul de spalare se va utiliza apa la 50°C, insa durata totala a programului trebuie sa fie mare, respectiv 240 de minute, pentru a putea curata incarcari cu rest normal de murdarie, si a consuma doar 0.832 kWh de energie electrica.

Auto: programul comandat in totalitate de cele doua senzori, care vor detecta cantitatea vaselor, farfuriilor din aparat, si vor monitoriza permanent gradul de murdarie din apa atat in cilcul de prespalare cat si in cel de spalare si clatire. Temperatura apei va varia intre 45 si 70°C, consumul de apa intre 7 si 12 litr, iar cel energetic intre 0.7 si 1.5 kWh. Si durata programului este foarte volatil, caci poate fi doar 45 de minute si poate ajunge pana la 160 de minute. Este ideal pentru orice fel de murdarie, in orice cantitate.

Intensiv: spalarea intensiva la 70°C cu o presiune ridicata, cand avem si oale, boluri, sau vase foarte murdare. Intra in actiune si senzorul de incarcare, care va detecta gradul de incarcare, si va regla consumul de apa intre 13 si 15 litri, dar si timpul total al programului intre 140 si 160 de minute. Evident si consumul energetic va varia intre 1.4 si 1.6 kwh.

30 min: cum spune si numele, un program scurt, de 30 de minute, fara ciclu de uscare. Se va spala la 65°C – deci la o temperatura foarte mare, si va consuma 9 litri de apa si 0.8 kWh de energie in acest interval.

Pahare: un program pentru articole sensibile, precum criistale, pahare cu grad mic de murdarie. Se va spala la 45°C, dar si in acest caz va fi activ senzorul de incarcare, deci daca masina nu este plin, el automat scade consumul si durata programului. Va avea un consum de 13-14 litri de apa si 0.9-1.1 kWh de nergie, iar durata fa vi intre 70 si 85 de minute.

 

AEG FFB53610ZM va ajuta sa economisiti timp si energie in trei din cele cinci programe de spalare, ceea ce e foarte util. Iar la terminarea programelor Auo, Eco si Intensiv usa masinii se deschide automat la terminarea programului, pentru a lasa aburii sa iasa, obtinand asfel o uscare eficienta.
Avem si cateva extra-optiuni:
XtraDry: chiar daca usa masinii se deschide la terminarea a trei programe, daca dorim o uscare si mai eficienta, folosind aceasta optiune putem obtine o uscare si mai buna, caci se va mari temperatura apei la ultimul ciclu de clatire. Evident, consumul energetic creste.
TimeSaver: pentru cazurile, cand dorim ca programul sa fie mai scurt. Acesta poate fi selectat pentru programele Eco si Intensiv.

Daca dorim ca masina sa inceapa programu selectat mai tarziu, avem posibilitatea de a alege din intervalul a 1-24 de ore. Totdata AEG FFB53610ZM are si functia AutoOff, care intrerupe de tot consumul energetic al aparatului, la 5 minute dupa terminarea programului. Fiind un model independent, evident avem si afisare timp ramas.

Chiar daca pe exterior arata ca un model oarecare, specificatiile tehnice al acestui model sunt foarte avansate, deci nu va lasati pacaliti intodeauna de design!

 

ALTE DETALII SI OPINII POT APAREA SI AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *