Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

AEG FFB53630ZW si FB53630ZM cu eficienta energetica maxima

AEG FFB53630ZW si FB53630ZM cu eficienta energetica maxima
3.2 (64%) 5 vote[s]

Masinile de splat vase AEG FFB53630ZW si FB53630ZM sunt doua modele identice din punct de vedere a functionalitatii, a programleor de spalare si a tehnicilor de spalare, singura diferenta intre cele doua fiin culoarea exterioara. Cel cu terminattia W este modelul Alb, iar cel cu M este Inox. Ambele au o eficienta energetica de A+++, ofera programe de spalare cu senzori, dar si extra-optiuni precum TimeSaver sau extra uscare. Ca si programe de spalare, acestia au doar 5, si desi sunt foarte bune, se simte lipsa programului foarte simplu de prespalare.

 

 

 

VEZI AICI PRETUL MODELULUI PE ALB

 

Programele de spalare cu care sunt dotate AEG FFB53630ZW si FB53630ZM :

  • Eco: deoarece aceste modele au obtinut clasa de eficienta energetica de A+++, putem fi siguri de faptul ca acest program chiar te ajuta sa economisest energie electrica si apa. Este programul „tipic” de spalare la 50°C si care are o durata de rulare foarte mare. In cazul de fata durata este chiar una din cele mai mari pe care am intalnit-o, caci vorbim de aproape 4 ore, mai bine zis 237 de minute. Va consuma insa 9.9 litri de apa si 0.821 kWh de energie electrica.
  • Auto: snezorul de incarcare si senzorul de turbiditate vor regla absolut totul. Acesta ideal pentru orice fel de tip de murdarie, indiferent de cantitate. Temperatura de spalare va fi ajustata intre 45 si 70°C, alaturi de durata ciclurilor de prespalare, si clatire. Consumul de apa va fi de maxim 12 litri, dar nu mai putin de 7 litri, durata totala va fi intre 45 si 160 de minute, iar consumul energetic intre 0.7 si 1.5 kWh. Daca nu e important sa stii cand termina de spalat, pornesti programul, si acesta se va ocupa de toate celelalte, indiferent de cantitatea articolelor, sau de murdarie.
  • Intensiv: este pentru vase, oale, farfurii cu rest ridicat de murdarie. Are senzorul de incarcare activat, deci daca avem mai putine articole, timpul si consumul poate sa scada. Durata de rulare va fi intre 160 si 140 de minute, consumul de apa intre 15 si 13 litri, iar consumul energetic intre 1.6 si 1.4 kWh.
  • 30min: este un program scurt, de 30 de minute, care are un ciclu de spalare la 60°C si un ciclu de clatire. AEG FFB53630ZW si FB53630ZM nu usuca in acest program, insa acest lucru este perfect normal la orice alt producator, cand e vorba de un program atat de scurt.
  • Pahare: spalare „blanda” la 45°C, timp de 70-85 de minute. Durata va fi intre aceste valori, deoarece si in acest caz este activ senzorul de incarcar. Consumul de apa va fi de 13-14 litri, si deoarece spala la temperatura joasa, consumul energetic va fi intre 0.9 si 1.1 kWh.

AEG FFB53630ZW si FB53630ZM sunt doua modele foarte bune din punct de vedere a consumului si a programelor vor economisi timp si energie automat in majoritatea programlor, daca avem incarcat mai putine articole, insa banalul program de prespalare mai putea fi prezent si ea…

La extra-optiuni putem vorbi despre:
ExtraDry: este pentru a obtine o uscare mai eficienta. Este interesant faptul ca aceasta optiune este selectata automat la toate programele, mai putin la cel Eco.
TimeSaver: acesta mareste temperatura si presiunea apei, astfel durata programelor poate fi scurtata cu aproximativ 50%.

Este important faptul ca activarea ExtraDry duce la dezactivarea TimeSaver si invers!

 

MODELUL PE INOX ESTE DE OBICEI MAI SCUMP, INSA NU INTODEAUNA.

Raftul inferior este echipat atat cu Softgrips cat si cu SoftSpikes, care sunt consepute special pentru a tine fixate paharele.
Totdata trebuia emintit si faltul ca usa la AEG FFB53630ZW si FB53630ZM se deschide automat la terminarea programului, permitand aburului sa iasa, si oferind o uscare naturala si mai rapida.

Fiind modele independent, vedem afisat timpul ramas din programul de spalare, programul care ruleaza si extra-optiunea folosita, daca este cazul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *