Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Modelul de top AEG FSK93800P

Modelul de top AEG FSK93800P
4.5 (90%) 2 vote[s]

Daca nu aveti cel putin 1000 de Euro pentru o masina de spalatat vase, cautati alt model, caci despre care urmeaza sa vorbim, de multe ori atinge si pretul de 1500 de Euro.
AEG FSK93800P este un model de top, fiind complet incorporabil, cu o capacitate de 13 seturi, si eficienta energetica maxima. Este echipat atat cu senzor de incarcare, cat si senzor de turiditate, care ne vor ajuta sa economisim energie, apa si timp la 5 din cele 8 programe de spalare.
Este echipat si cu ConfortLift, adica cosul inferior se ridica cu usurinta la nivelul cosului superior, facilitand incarcaea si descarcarea. Evident, are si extra-optiuni folositoare, dar despre toate astea, dupa prezentarea programelor.

 

ALTE DETALII SI PARERI POT APAREA SI AICI

 

Programele de spalare, alaturi de durata, consum si temepraturile de spalare la AEG FSK93800P:

Eco: fiind din clasa A+++, putem fi siguri de faptul ca are un consum foarte mic in acest program. Va spala la temperatura de 50 °C (deci nu a facut rabat Electrolux, prin reducerea temperaturii), si consuma doar 0.832 kWh de energie electrica si 11 litri de apa. Programul ruleaza timp de 232 minute.
AutoSense: programul comandat de senzori, care vor detecta nivelul de incarcare si cea de murdarie, ajustand temperatura de spalare, numarul ciclurilor de prespalare si clatire. Se va spala la temperaturi cuprinse intre 45 si 70°C (minimul si maximul), consumand intre 7-14 litri de apa si 0.6-1.6 kWh de energie electrica. Durata programului poate fi intre 40 si 170 de minute. Este ideal pentru orice fel de situatie.
ProZone: spalare diferita pe cele doua cosuri mari. Articolele din cosul inferior vor fi spalate la 65°C, iar cele din cel superior la 50°C. Totodata si presiunea apei este mai mare in cosul inferior. Acest program este ideal pentru incacari mixte, cand avem si oale murdare, dar si pahare sensibile. Deoarece va fi activ senzorul de incarcare, consumul de apa va fi intre 14 si 16 litri, cel energetic intre 1.2 si 1.5 kWh. Durata maxima a aprogramului va fi de 180 de minute, si poate scadea maxim 20 de minute.
Pro: sau intenisv. Spalarea tipica intensiva, la o presiune ridicata, si la temperatura de 70°C. Desi e ajutat de senzorul de incarcare, are un consum ridicat de 1.4-1.7 kWh si 14-16 litri de apa. Durata e intre 170 si 190 de minute. Consumurile mari insa sunt „normale” pentru aceste tipuri de programe.
30 minute: consuma 10 litri de apa si 0.9 kWh de energie in cei 30 de minute, insa va spala la 60°C.
Pahare: sau glass, pentru articole sensibile la temperaturi inalte si presiuni mari. Se va spala la 45°C, deci consu de doar 0.7-0.9 kWh de energie si 12-14 litri de apa in cei 82-92 de minute.
Silentios: se va spala la 50°C, insa la o rotatie scazuta a elicelor, pentru a fi cat mai silentios. Durata va fi insa mare, de 23-250 de minute, cu un consum de 9-10 litri de apa si 1.1-1.3 kWh de enegie. Si aici senzorul de incarcare este activ.
Prespalare: prespalare, inmuiere timp de 14 minute, cu 4 litri de apa.

AEG FSK93800P are si extra-optiuni folositoare precum:
XtraDry: daca dorim o uscare mai eficienta. Durata programului, consumul de apa, si curent pot creste.
Xtrahygiene: pentru cei cu cerinte de igiena ridicata, in ultimul ciclu de clatire, temperatura apei va fi mentinuta timp de 10 minute la 70°C. Evident, consumul energetic creste.
TimeSaver: acesta va mari presiunea si temperatura apei, pentru a obtine aceasi rezultate de spalare, reducand pana la 50% durata totala a programului. Durata cilcului de spalare si uscare va fi mai mica.
TimeSaver nu poate fi folosit impreuna cu XtraDry!
Programare intarziata: putem selecta intervalul de 1-24 de ore.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

 

Desi nu e trecut ca la extra-optiuni, AEG FSK93800P are si :
TimeBeam: este proiectata pe podea timpul ramas din spalare, daca programul a luat sfarsit, sau timpul ramas din intarziere. Totodata si culoarea afisarii se poate seta.
AutoOpen: la sfarsitul progrmaului usa se deschide automat, permitand o uscare mai rapida si mai eficienta.
MyFavorite: salvarea setarilor, pentru o rulare ulterioara usoara, dintr-un buton.

Totodata se poate seta ca masina sa emita semnal acustic sau nu la terminarea programului, limba meniu, contrastul, chiar si sunet la apasearea vreunui buton.
AEG FSK93800P are si iluminare interoara, tava superioara pentru tacamuri, suporti moi pentru pahare, brat stropitor inferior tip satelit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *