Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Programele de spalare la AEG FSE52910Z

Programele de spalare la AEG FSE52910Z
3 (60%) 3 vote[s]

Daca sunteti in cautarea unei masini de spalat vase cu o capacitate mare de incarcare, si care sa aiba senzori care sa te ajuta atat la spalarea automata, cat si la reducerea costului la spalare, AEG FSE52910Z poate sa fie una din optiuni.

Din pacate AEG nu este prea cautat in Romania, caci toata lumea vrea Bosh, si Whirlpool 🙂 In cele ce urmeaza vorbim despre o masina de spalat vase complet incorporabila, cu o capacitate de 14 seturi, deci are si tava pentru tacamuri, brat de pulverizare inferior de tip satelit, program Auto Sense, lumina proiectata pe podea, si altele.

 

VEZI PRETUL ACTUAL AL AACESTUI MODEL

Programele de spalare la AEG FSE52910Z, alaturi de temperaturile de spalare si consumuri :

Eco – este spalarea tipica la 50°C, si foarte lunga, 235 de minute in acest caz, pentru ca consumul energetic sa fie cat mai mic. Cu un consum de 0.935 de kWh si 10.5 litri, FSE52910Z obtina clasa de eficienta energetica de A++.
Auto Sense – programul comandat de senzorul de incarcare si cea de turbiditate, pentru ca indiferent de cantitatea articolelor si de tipul si cantitatea murdariei, sa se obtina rezultate excelente. Programul va fi foarte flexibil din toate punctele de vedere, astfel temperatura apei in ciclul de spalare va fi intre 45 si 70°C, iar durata totala a programul va fi de maxim 170 de minute, insa nu mai putin de 46 de minute. Si consumul de apa poate varia mult, intre 8 si 15 litri, deci si un consum energetic intre 0.7 si 1.7 kWh. Acest program este recomandat pentru orice tip de murdarie, insa „problema” este faptul ca nu se stie cu exactitate cat timp va rula.
Intensiv – spalaera dedicata pentru incarcarile cu rest ridicat de murdarie, si articole precum vase, oale, tigai si farfurii foarte murdare. Senzorul de incarcare se activeaza, si daca masina nu e plina, durata totala a programului si consumul poate sa scada. Durata va varia intre 190 si 170 de minute, consumul de apa intre 12.5 si 14.5 litri, iar consumul energetic va fi intre 1.4 si 1.7 kWh.
30 min – un program scurt, de 30 de minute, si spalare la 60°C. Asa cum este firesc la programele asa de scurte, si in cazul de fata lipseste uscarea.
Pahare – o spalare la temperatura joasa, de 45°C, pentru a proteja paharele si alte articole care sunt senzibile la temperaturi ridicate. Durata programului va fi intre 82 si 92 de minute, cu un consum de apa cuprins intre 10 si 14 litri, iar consumul energetic se va situa intre 0.8 si 1 kWh.

La extra-optiuni AEG FSE52910Z dispune de :
TimeSaver – care mareste presiunea si temperatura apei. Fazele de spalare si uscare sunt mai scurte. Durata totala a programelor scade cu aproximativ 50%.
XtraDry – pentru imbunatatirea performantei de uscare.

 

ALTE DETALII SI REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

 

Trebuie sa stiti faptul ca XtraDry dezactiveaza TimeSaver si invers. La AEG FSE52910Z mai amintim faptul ca usa aparatului se deschide aproximativ 10 cm la sfarsitul programului, pentru ca uscarea sa fie mai rapida si mai eficienta, daca masina spala, acesta vom sti, deoarece o lumina rosie va fi proectata pe podea ( Beam on the floor).
DAca merita, sau nu? Decideti Dvs, caci sunt foarte multe modele si marci pe piata, cu foarte multe sau putine program de spalare, si extra-optiuni, insa nu intodeauna un numar mare de programe e mai benefic pentru Dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *