Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Beko DFN16410X si DFN16410W cu 6 programe de spalare

Beko DFN16410X si DFN16410W cu 6 programe de spalare
2.8 (56.3%) 27 vote[s]

Masinile de spalat vase Beko DFN16410X si DFN16410W, sunt doua modele independente cu o latime de 60 de cm si o capacitate de 14 seturi, fiind identice din toate punctele de vedere, mai putin culoarea exterioara. DFN16410W este modelul alb, iar cel DFN16410X este inox. Asa cum suntem deja obisnuiti, cel inox este mai scump, in general cu 100 de lei.
Ambele modele au 6 programe de spalare, avand si programul cu senzorul de turbiditate, extra-optiuni ajutatoare, precum incarcarea la jumate, sau Tablete Automate, ceea ce sesizeaza daca ati introdus tablete multifunctionale ca detergent, sau folositi detergent in forma de praf. Deoarece au o eficienta energetica de A+, si un numar de „doar” 6 programe de spalare, sunt ceva mai ieftine decat alte modele Beko.

 

 

VEZI AICI DIFERENTA DE PRET INTRE CELE DOUA MODELE

 

Cele 6 programe de spalare la Beko DFN16410W si DFN16410X – alaturi de durata, consum di temperatura in ciclul de spalare:

Eco: programul cel mai ecologic din punct de vedere a consumului pentru rest mediu de murdarie, care este luat in considerare si la obtinerea clasei de eficienta energetica. Aceste programe spala la 50°C, pentru a obtine un consum energetic mic, insa durata lor este una destul de mare. In cazul de fata vorbim de 228 de minute, timp in care consuma 11 litri de apa si 1.05 kWh de energie electrica.
Auto: tipul de program care este cel mai des folosit, caci este ideal pentru orice fel de incarcari, deoarece senzorul de turbiditate monitorizeaza permanent cantitatea de murdarie din apa, si ajusteaza temperatura de spalare, cantitatea de apa folosita, dar si durata totala a programului. Se va spala la temperaturi cuprinse intr 40 si 65°C, cu un consum de 11.6-15.8 litri de apa si 0.9-1.45 kwh de energie electrica. Durata va fi si ea foarte volatila, in intervalul de 100-180 de minute.
Intensive: sau mai pe romaneste intensiv, spalaera la o presiune ridicata, si o temperatura de 70°C, fiind recomandat pentru vase, oale cu rest ridicat de murdarie, chiar si uscata. Nu este recomandat pentru articole sensibile la temperaturi inalte. Are un consum de 17.6 litri de apa si 1.65 kWh de energie electrica. Durata programului este de 148 de minute.
Quick&Clean: programul scurt, de 58 minute, insa deoarece spala la 60°C (insa fara prespalare), poate fi folosit ca si un program pentru spalarile zilnice, cu grad mesiu de murdarie. Consuma 11.4 litri de apa si 1.65 kWh de energie electrica.
Mini30: un program cu o durata de 30 de minute, cu spala la 35°C, fara ciclu de prespalare sau uscare.
Prespalare: o prespalare timp de 15 minute, cu 4.2 litri de apa, la temperaura de admisie. Deoarece nu incalzeste apa, consumul energetic este foarte mic.

Extra-optiunile la Beko DFN16410W si DFN16410X :

Fast+ : care scurteaza durata totala a programului de spalare. De fapt se va spala la o presiune mai mare, insa cu mai putina apa. Deci un program mai scurt, dar si un consum de apa dar si energetic mai mic.
Incarcare la jumate: Beko a realizat cat de important este aceasta optiune, si la ultimele modele, chiar si cele de baza deja regasim aceasta optiune.
Programare intarziata: este una mai simpla, dar se poate programa pe cele trei valori predefinite de 3-6-9 ore

Auto-Tablete: masina poate detecta automat daca folositi tablete multifunctionale ca detergent, sau detergent clasic, si face ajustarile necesare, pentru obtine rezultatele asteptate.

Deoarece sunt doua modele independente, avem afisare timp ramas (din program, sau pana la inceperea acestuia daca are programata), dar si Child Lock, pentru a bloca tastele, ca copii sa nu poate modifica programul care ruleaza.

 

ULTIMA DATA MODELUL INOX ERA MAI IEFTIN AICI

 

One Response to Beko DFN16410X si DFN16410W cu 6 programe de spalare

  1. Eugen says:

    Cum se programează mașina. Selectare program celelalte funcții?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *