Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Beko DFN28422X si DFN28422W cu numar mare de programe si extra-optiuni

Beko DFN28422X si DFN28422W cu numar mare de programe si extra-optiuni
2.9 (58.57%) 28 vote[s]

Masinile de spalat vase Beko DFN28422X respectiv DFN28422W sunt doua modele complet identice in ceea ce priveste specificatiile tehnice, mai putin culoare exterioara, caci cel cu W la sfarsit este White = Alb, iar cel cu X este InoX. Din aceasta cauza, nu merita sa le luam separat, si sa luam detaliile tehnice rand pe rand, le vom enumera aici.
Ca si diferenta de pret, cel inox este mai scump, insa acest lucru este valabil la orice producator. Cele doua modele sunt independente, cu o capacitate de incarcare de 14 seturi, si o eficienta energetica de A++. Deoarece sunt modele noi al acestui producator, vom vorbi deja de un numar mare de programe de spalare (inclusiv cel cu senzori), dar si extra-optiuni care sunt chiar folositoare.

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA CELE DOUA MODELE

 

Programele de spalare la Beko DFN28422X si DFN28422W alaturi de durata, consum, si temperatura de spalare:

Eco: programul cel mai economic prentru spalare zilnica, cu grad mediu de murdarie, fiind cel dupa care se optine clasa de eficienta energetica. Se va spala la temperatura „clasica” de 50°C, insa programul este lung, de 220 de minute, timp in care va consuma doar 9.5 litri de apa si 0.93 kWh de energie electrica.
Automat: senzorul de turbiditate va determina gradul de murdatie, si va regla temperatura de spalare, cantitatea de apa necesara, dar si durata totala a programului. Durata programului va varia intre 110 si 178 de minute, timp in care va avea un consum de 9.4-12.4 litri de apa, si deoarece si temperatura apei poate avea valori intre 40 si 65°C, si consumul energetic o sa aiba valori diferite, intre 0.9 si 1.45 kWh.
Aquaflex: un program flexibil, in care cele doua cosuri vor fi spalate la temperatura si presiune diferita. asfel si cratitele sau tavile care necesita o spalare buna vor fi curate, dar si paharele sensibile din cosul superior vor fi spalate la o presiune mai mica, astfel nu se vor deteriora. Are un consum mare, de 19 litri de apa si 1.53 kWh (mai mare decat programul Intensiv) de energie electrica in cei 203 minute.
Intensiv: spalare la temperatura de 70°C, si la o presiune mare a apei. Este recomandat pentru vase, oale foarte murdare. Are o durata de 170 de minute, si un consum de 16.8 litri de apa si 1.51 kWh de energie electrica.
Quick&Shine: un program scurt de 58 de minute, si spalare la 60°C, fara ciclu de prespalare. Este recomandat pentru incarcari cu grad normal de murdarie, care nu sunt uscate. Va consuma 10.6 litri de apa si 1.18 kWh de energie electrica.
Pahare: denumit de producator GlassCare, sau mai bine zis un program cu spalare la doar 40°C, si o presiune a apei scazuta, pentru a proteja articolele din sticla, si portelan. Programul are o durata de 120 de minute, timp in care consuma 13.6 litri de apa.
Mini 30: un ciclu de spalare la 35°C, timp de 30 de minute, fara prespalare sau clatire, uscare. Consuma 10, 8 litri de apa si 0.8 kwh d energie electrica.
Prespalare: programelul de 15 minute, cu un consum de 4 litri de apa. Este ideal pentru a fi rulat inaintea unui program care spala cu apa incalzita, sau pentru a preveni uscarea resturilor, care vor fi spalate in ziua urmatoare.
Innerclean: programul 0, caci nu este un program pentru curatarea resturilor de pe articole, ci pentru curatarea interiorului masini.

 

Functiile auxiliare la Beko DFN 28422 X si DFN 28422 W, sau cum o denumim noi, extra-optiunile:

Fast+ : se vas curta timpul ciclului de spalare, si va scadea consumul de apa, insa va spala la o presiune mai ridicata.
Steam Gloss: la alti producatori il regasim sub denumire de extra-uscare, care mareste temperatura apei in ultimul ciclu de clatire, astfel se obtine o uscare mai eficienta. Evident, consumul energetic va fi mai mare.
AquaIntense: sub elicea inferioara, mai este o elice, AquaIntense, care ajuta la spalarea vaselor cu grad ridicat de murdarie care trebuie amplasat ain aceasta zona. Este de fapt o zona Intensiva.
Incarcare la jumate: daca masina nu este plin, folosind aceasta obtiune, se va spala la acesi temperatura, si programul va avea aceasi durata, insa consumul de apa, deci si cel energetic va fi mai mic.
TimeDelay: pornire programabila, in intervalul a 30 de minute – 24 de ore.
Child Lock, sau blocarea tastelor, pentru ca copii sa nu poata modifica programul care rileaza, sau urmeaza sa ruleze.

 

VEZI AICI SI ALTE DETALII SI REVIEW-URI LA ACESTE MODELE

 

Si doarece sunt modele independente, Beko DFN28422X si DFN28422W au afisare timp ramas, afisare program si extra-optiuni selectate.
Nu sunt cele mai ieftine modele de pe piata, insa eficienta energetica de A++, cele 8+1 programe de spalare, si cele 5 extra-optiuni, fac ca pretul de vanzare sa fie unul foarte realist.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *