Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Beko DFN38530X de 15 seturi si eficienta energetica maxima

Beko DFN38530X de 15 seturi si eficienta energetica maxima
3.7 (73.33%) 3 vote[s]

Masina de spalat vase Beko DFN38530X cu siguranta nu este un model foarte ieftin, insa daca luam in calcul faptul ca vorbim de o capacitate de incarcare de 15 seturi, o eficienta energetica de A+++, si nu mai putin de 8 programe de spalare, la care se adauga si cea de autocuratare masin, deja incepem sa vedem un raport  de pret/tehnologie buna. La pretul pe care il are intra si faptul ca are senzori, deci program Automat care regleaza durata, temperatura dar si consumul programului, dar si extra-optiuni bune, si chiar folositoare.

 

ALTE DETALII SI PARERI POT SA APARA SI AICI

 

Programele de spalare alaturi de durata, consumul si temperaturile apei in ciclul de spalare la Beko DFN38530X :

InnerClean – este doar pentru o curatare a interiorului masinii, alaturi de filtre. Dureaza 75 de minute si consuma 15.2 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica. Folositi doar detergent pentru acest scop, fara alte obiecte in aparat!
Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de energie electrica, temperatura de spalare fiind de 50°C. Este recomandat pentru spalarile zilnice, insa tine nu mai putin de 245 de minute. Are un consum energetic de doar 0.84 kWh si 9.5 litri de apa. Daca nu te deranjeaza faptul ca dureaza 4 ore, e ok, insa poate fi o durata prea mare pentru multi. Cu aceste valori DFN38530X obtine clasa A+++.
Automat – este cel mai flexibil program, tocmai pentru ca este controlat in totalitate de senzori, temperatura de spalare variind intre 40-65 °C. Durata de spalare va fi cuprinsa intre 110-173 minute, consumul intre 9.4-12.4 litri de apa si 0.9-1.45 kWh energie electrica. Problema care poate sa apara la aceste programe este faptul ca odata ce ai pornit programul, habar nu ai cand se termina.
Baby Protect – este un fel de program de igienizare, cautat mai ales de cei care au copii mici in familie. Deoarece spala la temperatura de 70°C, si are si ciclu de igienizare, va fi programul cu cel mai mare consum energetic. In cele 160 de minute, cat ruleaza acest program, va consuma 18 litri de apa si are un consum energetic de 1.8 kWh.
Intensiv – pentru incarcari cu rest ridicat de murdarie, si care rezista la temperaturi ridicate. Se spala la temperatura „tipica” de 70°C acestor programe, avand o durata totala de 170 de minute, timp in care consuma 16.8 litri de apa si 1.51 kWh de energie electrica..
Quick&Shine – o spalare scurta de 60 de minute, cu spalare la 60°C. Programul nu are ciclu de prespalare, deci nu e indicat pentru incarcari cu rest ridicat de murdarie. Eu recomand mai ales la rularea lui, imediat ce articolele au fost incarcate in aparat.
Glass care – este pentru pahare, si articole sensibile la temperaturi si presiuni inalte, insa care prezinta rest scazut de murdarie. Se va spala la doar 40°C. Dureaza 2 ore, timp in care consuma 13.6 litri de apa si 1.2 kWh de energie electrica.
Mini – un program de doar 30 de minute, care consta dintr-un ciclu de spalare la 35°C.
Prespalare – este potrivit pentru inmuierea resturior uscate de murdarie, folosind doar 4 litri de apa la temperatura de admisie. Dureaza 15 minute, consumul de energie electrica fiind minim.

 

VERIFICA REDUCEREA ACTUALA LA ACEST MODEL AICI

 

La extra optiuni Beko DFN38530X dispune de :

Fast+ – adica o scurtare cu aproximativ 40% a duratei anumitor programe. Rezultatele de spalare vor fi identice, insa cele de uscare mai slabe.

SteamGloss – suna fain, dar e vorba de o uscare mai eficienta, sau mai bine zis o clatire finala la o temperatura mai ridicata.

Aquaintense – Elicea AquaIntense amplasata sub elicea inferioară ajută la spalarea vaselor cu grad ridicat de murdarire pozitionate in partea dreapta a coşului inferior. Va furniza rezultate mai bune daca poziţionaţi vasele cu grad ridicat de murdarire în partea frontala dreapta.

Incarcare la jumate – o extra-optiune care nu ar trebui sa lipseasca de pe niciun model.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *