Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Beko DIS15010 de 10 seturi cu 5 programe si extra optiuni folositoare

Beko DIS15010 de 10 seturi cu 5 programe si extra optiuni folositoare
3.8 (75%) 4 vote[s]

Masina de spalat vase Beko DIS15010 este un model slim de 45 de cm, si o capacitate de incarcare de 10 seturi, care poate fi incorporat intr-o bucatarie unde nu mai avem loc pentru un model lat, de 60 de cm. Nu este un model foarte nou, insa are 5 programe de spalare, cateva extra-optiuni, printre care regasim si cel de Incarcare la jumate.
Deoarece nu este un model super-perfomant, si pretul acestuia este foarte mic, de multe ori fiind cel mai ieftin model de 10 seturi – complet incorporabil.

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

 

Programele de spalare alaturi de durata, consum si temperaturile de spalare la Beko DIS15010:

  • Eco: programul tipic pentru incarcari cu rest normal de murdarie, cu consum cat mai mic posibil. Se va spala la temperatura de 50°C, pentru a avea un consum energetic de 0.83 kWh. Durata totala a programului este de 210 minute, timp in care va consuma 13 litri de apa. cu aceste valor, dis 15010 obtine doar clasa de eficienta energetica de A+.
  • Intensiv: programul cu cel mai mare consum energetic, deoarece este dedicat spalarii vaselor, oalelor, farfuriilor cu nivel ridicat de murdarie. Ciclul de spalare se efectueaza la temperatura de 70°C, deci consum energetic ridicat, de 1.32 kWh. In cele 115 minute de rulare va consuma 14.4 litri de apa.
  • Clean&Shine: conform Beko, acest program este unul zilni, pentru spalarea farfuriilor cu grad normal de murdarie. Programul ruleaza doar 96 de minute, si spala la 65°C, reusind sa obtina rezultate bune in cazul incarcarilor cu rest mediu/normal de murdarie. Va consuma 10.6 litri de apa si 1.04 kWh de energie.
  • Qiuck&Shine: chiar daca si cel precedent era un program relativ scurt, acesta tine doar 58 de minute, si se compune dintr-un ciclu de spalare la 60°C, un ciclu de clatire, urmat de cea de uscare. Consuma tot atata apa ca cel precedent, de 10.6 litri, si 1.1 kWh de energie electrica.
  • Mini: o spalare foarte scurta, si doar spalare la 35°C. Tot programul tine doar 30 de minute, si are un consum de 10.2 litri de apa si 0.77 kWh. Eu personal nu folosesc aceste tipuri de programe, caci nu au ciclu de uscare, si deoarece spala la o temperatura mica, reuseste sa obtina rezultate bune de spalare, numai cu incarcari cu rest minim de murdarie.

Din cele 5 programe de spalare mentionate mai sus, probabil cel mai folosit va fi Clean&Shine, si Quick&Shine, caci acestea spala foarte bine in-trun tim foarte scurt.

 

CATEVA REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL APAR SI AICI

 

Pe langa cele 5 programe de spalre Beko DIS15010 dispune si de extra-optiunile:

Incarcare la jumate – care este cea mai cautata optiune, caci putem rula un program de spalare chiar si cand masina e pe jumatate plin, si acesta va reduce consumul de apa, deci si cel energetic scade. Spalaera se efectueaza pe ambele cosuri.

Pastile: daca folositi detergent de acest tip (si probabil ca da) atunci masina regleaza ciclul de clatire si uscare, pentru a obtine rezultatele asteptate.

Super rinse: o optimizare a clatirii, pentru ca sa nu mai ramane pete pe articole dupa terminarea programului.

Nu stiu daca se poate numi extra-optiune – eu zic ca nu, insa Beko DIS15010 are si Time Delay, adica pornire programabila dupa 3/6/9 ore.
Fiind complet incorporabil, afisajul e pe interiorul usii, deci nu ne ajuta cu mult afisarea timpului de spalare 🙂

Beko DIS15010 este un model simplu, insa cu prorgame scurte si eficiente, si sa nu uitam faptul ca este foarte ieftin.

 

VERIFICA REDUCEREA ACTUALA LA ACEST MODEL AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *