Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Incorporabilul Beko DIS28120 de 11 seturi cu numar mare de programe si optiuni

Incorporabilul Beko DIS28120 de 11 seturi cu numar mare de programe si optiuni
3.3 (66%) 10 vote[s]

Masina de spalat vase Beko DIS28120 este un model complet incorporabil slim, adica cu o latime de 45 de cm, avand o capacitate de incarcare de 11 seturi (are tava pentru tacamuri), si ofera nu mai putin de 8 programe de spalare, plus cea de autocuratare masina. Sunt prezente atat programul Automat – adica cel cu senzori, cat si cel Autoflex, care spala la presiuni si temperaturi diferite pe cele doua cosuri.

Vom regasi la acest model si elicea Aquaintense, care spala la o presiune de 5X mai mare, pentru ca vasele foarte murdare sa fie curate, daca sunt asezate in zona speciala Aquaintense. Nu reprezinta un minus, insa datorita faptului ca are eficienta energetica de A++, nu poate fi pus in categoria de top a masinilor de spalat vase incorporabile cu capacitati de pana 11 seturi.

 

 

VEZI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL AICI

 

Programele de spalare la Beko DIS28120, alaturi de durata, consumul si temperaturile de spalare:

Innerclean – sau curatare masina. Acesta trebuie rulat in fiecare luna, pentru a curata interiorul masinii de spalat vase, folosind detergent special pentru acest scop.
Eco – chiar daca vorbim de o eficienta energetica de A++, si nu cea maxima, ramane cel mai eficient program de spalare care poate fi folosit in cazul incarcarilor cu rest ridicat de murdarie. Programul ruleaza timp de 4 ore, si va consuma doar 8,7 litri de apa si are un consum energetic de 0.78 kWh.
Automat – cesta va determina gradul de murdarie, si va regla temperatura de spalare, durata totala a programului, dar si consumul de apa. Astfel, Beko DIS28120 va spala la temperaturi cumprinse intre 45 si 65 de grade, va consuma intre 9.8 si 13.2 litri de apa, iar consumul energetic se va situa intre 0.9 si 1.2 kWh. Programul Automat poate rula timp de 173 de minute, insa nu mai putin de 92 de minute. Acest program va functiona eficient dupa a treia rulare al lui, adica trebuie „rodat”.
Aquaflex – acest program se regaseste doar la aparatele Beko, adica cu temperaturi si presiuni diferite pe cele doua cosuri. Articolele sensibile vor primi o spalare mai blanda in cosul superior, iar cele murdare si rezistente vor fi spalate la o temperatura si presiune mai mare. Exista si o „problema” la aceste progame: consuma destul de mult, adica 1.3 kWh. Acest consum este mai ridicat decat dcel in programul intensiv.
Intensiva – spalare la 70°C, pentru cele mai exigente resturi de murdarie. In cele 164 de minute de rulare a programului se vor consuma 15.2 litri de apa si are un consum energetic de 1.25 kWh.
Quick&Shine – adica scurt si stralucitor 🙂 Un program de aproximativ 1 ora, si spalare la 60°C, fiind idel pentru rest recent de murdarie.
GlassCare – este un program special pentru articole care sunt sensibile la temperaturi si presiuni inalte, si care prezinta rest scazut de murdarie. In cele 2 ore se vor consuma 12,6 litri de apa, si deoarece se spala la doar 40°C, Beko DIS28120 va avea un consum energetic de 0.93 kWh.
Mini – program tipic scurt, de doar 30 d eminute, si care contine doar un ciclu de spalare la 35°C. Acesta nu are uscare!
Prespalare – sau inmuiere. Veti intelege rostul acestup program de doar 15 minute, si care foloseste 3,4 litri de apa, la temperatura de admisie.

 

ALTE DETALII TEHNICE POT SA APARA SI AICI

 

Numarul programelor de spalare la Beko DIS28120 este suficient, insa ne vin in ajutor si 4 extra-optiuni folositoare:

Aquaintense – acea elice in partea inferioara a masinii, care spala la o presiune ridicata.
Incarcare la jumate – puteti porni programele importante, chiar si cand aveti putine articole in masina(maxim 5 seturi).
Super Rinse – daca apar pete pe pahare de exemplu. Se optimizeaza procesul de clatire, pentru a obtine pahare stralucitoare. Durata totala a programului va fi mai mare.
Fast+ – se scurteaza timpul total al programului selectat, si scade consumul de apa, insa va spala la o presiune mai ridicata. Rezultatele de uscare vor fi mai slabe.

Nu cred ca se considera extra-optiune, insa DIS28120 are si TimeDelay, adica pornire programabila. Faptul ca afiseaza timpul ramas din spalare sau pana la inceperea programului pe usa, nu ne ajuta cu nimic, caci e un model complet incorporabil. Totusi sfarsitul programului este semnalizat acustic.
Este posibil sa fi uitat ceva, insa cele mai importante aspecte tehnice sper sa fi amintit.

 

VERIFICA REDUCEREA ACTUALA LA ACEST MODEL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *