Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Review Beko DFN38530DX cu capacitate mare si extra-optiuni folositoare

Review Beko DFN38530DX cu capacitate mare si extra-optiuni folositoare
5 (100%) 1 vote

Masina de spalat vase Beko DFN38530DX este un model independent cu o capacitate de 15 seturi, care ofera 8+1 programe, insa la acest model foarte importante sunt mai ales extra-optiunile. Sunt „doar 4”, insa ele chiar au rostul lor, si chiar vor fi folosite des. Deoarece vorbim de o masina mare, optiunea de incarcare la jumate este evident necesara, insa si cea de Aquaintense pentru vase foarte murdare e binevenita. Daca vrei o uscare mai eficienta, ei bine, cei de la Beko s-au gandit si la acest lucru si ai optiunea de SteamGloss.

Toate acestea le vom dezvolta la sfarsit, insa sa vedem programle de spalare.

 

 

VEZI AICI OFERTA ACTUALA LA ACEST MODEL

 

Programele de spalare alaturi de durata, consum si temperatura apei la Beko DFN38530DX:

InnerClean – este doar pentru o curatare a interiorului masinii, alaturi de filtre.. Dureaza 75 de minute si consuma 15.2 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica.
Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de energie electrica, temperatura de spalare fiind de 50°C. Este recomandat pentru spalarile zilnice, insa are o durata mare, de 245 de minute. Are un consum de doar 0.84 kWh energie electirca si 9.5 litri de apa. Daca nu te deranjeaza faptul ca dureaza 4 ore, e ok, insa poate fi o durata prea mare pentru multi
Automat – este cel mai flexibil program, tocmai pentru ca este controlat in totalitate de senzori, temperatura de spalare variind intre 40-65 °C. Durata de spalare va fi cuprinsa intre 110-173 minute, consumul intre 9.4-12.4 litri de apa si 0.9-1.45 kWh energie electrica. Problema care poate sa apara la aceste programe este faptul ca odata ce ai pornit programul, habar nu ai cand se termina.
Baby Protect – este un fel de program de igienizare, cautat mai ales de cei care au copii mici in familie. Deoarece spala la temperatura de 70°C, si are si ciclu de igienizare, va fi programul cu cel mai mare consum energetic. Beko DFN38530DX in cele 160 de minute, cat ruleaza acest program, va consuma 18 litri de apa si are un consum energetic de 1.8 kWh
Intensiv – pentru incarcari cu rest ridicat de murdarie, si care rezista la temperaturi ridicate. Se spala la temperatura „tipica” de 70°C acestor programe, avand o durata totala de 170 de minute, timp in care consuma 16.8 litri de apa si 1.51 kWh de energie electrica..
Quick&Shine – o spalare scurta de 60 de minute, cu spalare la 60°C. Programul nu are ciclu de prespalare, deci nu e indicat pentru incarcari cu rest ridicat de murdarie. Eu recomand mai ales la rularea lui, imediat ce articolele au fost incarcate in aparat.
Glass care – este pentru pahare, si articole sensibile la temperaturi si presiuni inalte, insa care prezinta rest scazut de murdarie. Se va spala la doar 40°C. Dureaza 2 ore, timp in care consuma 13.6 litri de apa si 1.2 kWh de energie electrica.
Mini – un program de doar 30 de minute, care consta dintr-un ciclu de spalare la 35°C. Parerea mea este ca aceste programe sunt inutilizabile.
Prespalare – este potrivit pentru inmuierea resturior uscate de murdarie, folosind doar 4 litri de apa la temperatura de admisie. Dureaza 15 minute, consumul de energie electrica fiind minim.

 

ALTE DETALII SUNT SI AICI

 

Deoarece pe alte site-uri care mai scriu review-uri am vazut date total gresite, trebuie sa precizez faptul ca Beko DFN38530DX are urmatoarele extra-optiuni:
Incarcare la jumate – cei mai multi uita de acest lucru, insa la un model mare, cum este si acesta, este extra-optiunea care o sa fie folosita cel mai des. Ai un paarat mare, care cu greu poate fi umplut, deci cu ajutorul acestuia poti rula deja programele de spalare, chiar si cand sunt in masina aproximativ 6 seturi. Temperatura si durata spalarii nu se modifica!
Aquaintense – elicea in plus in partea inferioara a masinii, care va splaa la o presiune ridicata, insa numai in acea zona. Deci vasul cu murdarie ridicata se spala bine, insa celelalte articole nu vor fi „distruse” de presiunea mare.
Steamgloss – mai pe romaneste: o uscare mai eficienta 🙂
Fast+ – reduce durata ttala a programului, pastrand rezultatele de spalare. Rezultatele de uscare insa vor fi mai slabe.

Beko DFN38530DX are si Time Delay (pornire intarziata) cat si ChildLock (blocare taste copii), insa din punct de vedere al producatorului, acestea deja sunt ceva „standard” si nu le prea aminteste.
Daca va intrebati de faptul ca are cosulet sau tava pentru tacamuri, ei bine, acesta vine cu tava.

 

ALTE REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL POT SA APARA SI AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *