Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMI25AS00E din seria 2

Bosch SMI25AS00E din seria 2
3.5 (70%) 2 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMI25AS00E este un model semi-incorporabil, adica butoanele si afisajul raman vizibile dupa incorporare, deci vedem cat a ramas din timpul de spalare, in care faza a programului este masina, eventualele erori aparute, si programul de spalare care se efectueaza. Fiind din seria 2, nu este ultimul racnet, insa deja are senzor de turbiditate, deci si program auto, care va regla temperatura de spalare dar si consumul, pentru a obtine rezultate optime, indiferent de nivelul de murdarie. La cei 60 de cm latime are o capacitate de incarcare de 12 seturi.

 

ALTE DETALII TEHNICE POTI GASI SI AICI

Cele 5 programe de spalare la Bosch SMI25AS00E alaturi de durata, consum si temperatura de spalare:

Intensiv: programul specific cu spalare intensiva, la temperatura de 70°C, insa deoarece acest model are si senzor de incarcare, consumul poate sa se modifice putin, intre 12-15 litri de apa, si 1.45-1.5 kWh de energie electrica. Durata totala a programului va fi intre 125 si 135 de minute.
Auto: program controlat in totalitate de senzorul de incarcare si senzorul de turbiditate, temperatura de spalare fiind intre 45-65°C, deci si consumul energetic foarte variabil, intre 1 si 1.6 kWh. Durata totala a programului va fi intre 95-160 de minute, cu un consum de 9-19 litri de apa. Senzorul de turbiditate verifica incontinu apa, si dupa nevoie va creste temperatura de spalare, consumul de apa, dar si durata programului.
Eco: deoarece SMI25AS00E are o eficienta energetica de A+, nu avem un consum extrem de redus, ea fiind de 11.7 litri de apa si 1.02 kWh de energie electrica. Ca si (aproape) toate programele eco, va spala la 50°C, avand o durata lunga, 210 de minute in cazul de fata.
1 ora: cum zice si numele, o spalare de 60 de minute, insa deoarece ciclul de spalare se efectueaza la temperatura de 65°C, se vor obtine rezultate neasteptat de bune in cele mai multe cazuri. Acest program are un consum de 11.7 litri de apa si 1.3 kWh de energie.
Prespalare: ma bucur ca nu au uitat de acest program atat de simplu, dar foarte folositor (la multe modele Bosch lipseste), care are o durata de 15 minute, timp in care spala cu doar 4 litri de apa, la temperatura de admisie, deci un consum electric de doar 0.05 kWh.

Fiind un model destul de simplu, insa care are programele de spalare cele mai importante, Bosch SMI25AS00E are doar extra-optiunea de VarioSpeed, cu ajutorul caruia putem sa scurtam durata unor programe cu 50%, asta deoarece presiuea si temperatura apei va fi marit.
Nu e extra-optiune, insa trebuie amintit si faptul ca avem posibilitatea de pornire intarziata in intervalul 1-24 de ore, care poate fi folositor in multe cazuri.
Desi nu e cel mai silentios, pentru un model din seria 2 este, deoarece are doar 48 db!

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL PENTRU ACEST MODEL

 

Salvează

2 Responses to Bosch SMI25AS00E din seria 2

  1. Stoica says:

    Se poate conecta la apa calda in loc de rece?
    Asta casa nu mai consume energie electrica.

    • MSV says:

      Da, se poate conecta la apa calda. Insa acest lucru nu inseamna ca nu va consuma energie electrica. Consumul scade cu aproximativ 30%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *