Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMI46AW04E in alb sau SMI46GB01E cu panou frontal negru

Bosch SMI46AW04E in alb sau SMI46GB01E cu panou frontal negru
5 (100%) 1 vote[s]

Masinile de spalat vase Bosch SMI46AW04E , respectiv SMI46GB01E sunt complet identice din punct de vedere a proramelor de spalare, a extra-optiunilor dar s idin punct de vedere a consumului, singura diferenta este la „look”, in sensul ca AW este modelul alb, iar Gb este negru.
Atentie, aceste modele sunt partial incorporabile, deci se vede doar partea superioara, sau mai bine zis panoul de comanda. Acese modele au 6 programe de spalare, multe extra-optiuni, au si senzori de turbiditate si de incarcare.

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA MODELUL NEGRU

 

Cele sase programe de spalare la Bosch SMI46AW04E si SMI46GB01E alaturi de denumire, durata, consum si temperaturi:

Intensiv: programul dedicat incarcarilor cu articole foarte murdare, precum vase, oale, cratite. Deoarece spala la temperaturi si presuni inalte, nu este recomandat incarcarea articolelor sensibile. Va spala la temperatura de 70°C, si o presiune ridicata. Acest program va fi asistat de senzorul de incarcare, care ajusteaza timpul total al programului intre 125-135 de minute, consumul de apa intre 12-15 litri, deci si consumul energetic va varia intre 1.45-1.5 kWh.
Auto: programul foarte flexibil, caci se va detecta si cantitatea articolelor, dar si nivelul de murdarie, cu ajutorul senzorului de turbiditate. Temperatura apei in ciclul de spalare va varia intre 45 si 65 °C, durata totala intre 95 si 160 de minute, cu un consum de 9-19 litri de apa si 0.95-1.55 kWh de energie. In acest program este monitorizat constant apa, si se fac ajustarile „necesare”, pentru a obtine rezultatele asteptate.
Eco: programul tipic, cel mai economic din punct de vedere a consumului, pentru incarcari cu grad normal de murdarie. Cele doua modele stau destul de bine la acest program, caci au obtinut clasa de eficienta energetica de A++. Asta inseamna o spalare la 50 °C, timp de 210 minute, cu un consum de 9.5 litri de apa si 0.9 kWh de energie electrica.
Pahare: sau program sensibil, pentru articolele sensibile la temperaturi si presiuni inalte. Se va spala la doar 40 °C, consumand in total 11-14 litri de apa si 0.85-0.9 kWh de energie electrica. Se observa la consum si in acest caz activarea senzorului de incarcare.
1h: sau programul cu durata de 60 de minute, si spalare la 65 °C. Consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh de energie. Acest program reuseste sa obtina rezultate excelente in cazul resturilor recente, in cantitate normala.
Prespalare: prespalare, sau inmuiere timp de 15 minute, cu 4 itri de apa, fara a incalzi apa. Deci consumul energetic este mic. Folosit de obicei la prevenirea uscarii resturilor, sau ca un ajutor de prespalare inainte de un program normal.

Nu este program de spalare, nici nu as zice ca este extra-optiune, caci trebuie folosit separat, insa Bosch SMI46AW04E, respectiv SMI46GB01E au program de Curatare masina (Inner Care), care este pentru curatarea interioara a masinilor, cu detergent special pentru acest scop.

Extra-optiunile disponibile la cele doua modele:
Extra-uscare: cand vrem o uscare mai eficienta, masina va clati in ultimul ciclu la o temperatura mai ridicata. Acesta duce insa la un consum energetic mai mare.
Hygiene+: o igienizare in plus la sfarsitul programului timp de cel putin 10 minute, cu apa la 70°C.
VarioSpeed Plus: putem reduce considerabil durata majoritatea programelor de spalare, asta prin ridicarea presiunii apei, precum si scurtarea ciclurilor de uscare.

 

VERIFICA AICI PRETUL MODELULUI ALB

 

Deoarece sunt modele semi-incorporabile, vedem in orice clipa ce program ruleaza, eventual daca sunt folosite extra-optiuni, si cat timp este pana la terminarea sau inceperea programului. Inceperea programului poate fi programat in intervalul de 1-24 de ore (insa asta nu e mare branza la producatorul Bosch)
Daca doriti racorarea aparatului la apa calda, se poate, pana cand temperatura apei nu e mai mare de 60°C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *