Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMI68TS06E cu HomeConnect si uscare Zeolith

Bosch SMI68TS06E cu HomeConnect si uscare Zeolith
3.8 (76.67%) 6 votes

Masina de spalat vase Bosch SMI68TS06E este una din cele mai bune modele semi-incorporabile din seria 6 a acestui producator, insa multitudinea de functii si tehnologii are si un pret destul de mare, undeva la 1000 de Euro. Pentru aceasta suma, primim o masina de spalat vase cu o cpaacitate de incarcare de 14 seturi, 8 programe de spalare (foarte mult pentru un model Bosch), senzor de incarcare, senzor de turbiditate, uscare cu Zeolith, extra-optiuni folositoare, functia WiFi de HomeConnect, si totusi un consum foarte mic de energie. Eficienta energetica oficiala este A+++, am mentionat separat, deoarece pe multe site-uri care vand acest model apare doar cu A++.

 

 

 

VERIFICA PRETUL ACTUAL AICI

 

Cele 8 programe de spalare la Bosch SMI68TS06E alaturi de durata, consum si temperaturi de spalare:

Intensiv: programul ideal cand avem incarcat vase, oale, cratite foarte murdare, chiar si uscate, caci se va spala la temperatura de 70°C, si la o presiune foarte mare. Spalarea la o temperatura mare aduce cu ea si un consum energetic ridicat, de 1.25-1.3 kWh si 12-15 litri de apa. Valorile nu sunt fixe, deoarece senzorul de incarcare va detecta cat de plin e masina, si daca este cazul reduce consumul de apa, si durata cu maxim 5 minute, fata de durata maxima de 140 de minute.
Auto: programul ideal pentru orice fel de murdarie, caci senzorul de incarcare va detecta cantitatea incarcata, iar senzorul de turbiditate va monitoriza permanent apa in fiecare cilcu, si vor face ajustarile necesare pentru a obtine rezultate neasteptat de bune. Temperatura apei in cilcul de spalare va fi intre 45-65°C, cu un consum total de 7-18 litri. Evident si consumul de energetic va fi intr-un interval foarte mare, de 0.8-1.3 kWh, iar durata totala intre 90 si 150 de minute.
Eco: spalarea ecologica la 50°C, pentru a obtine un consum energetic cat mai mic. Asa cum am specificat si la inceput, SMI68TS06E are o eficienta energetica de A+++, deci consum extrem de mic, respectiv 0.83 kWh de energie electrica si 9.5 litri de apa. Insa ca si la orice alt model/producator, acest tip de program este destul de lung, 195 de minute in acest caz.
Silentios: daca durata programului precedent ziceam ca e mare, acesta tine 235 de minute! Da, aproape 4 ore. De ce? Deoarece se va spala tot la 50 °C, insa la o presiune mica de apa, pentru ca masina sa fie cat mai silentioasa. Aceste programe sunt numite si „de noapte”, oare de ce ? 🙂 Va consuma insa doar 12 litri de apa si 0.8 kWh de energie electrica.
1.5h: programul cu o durata de 90 de minute, insa spalare la 60°C, ideal pentru spalarile zilnice cu grad mediu de murdarie. Are un consum de 12 litri de apa si 1.2 kWh de enegie electrica.
Pahare: o spalare delicata la 40°C, ajutat de senzorul de incarcare. Va consuma intre 11 si 14 litri de apa, 0.85-0.9 kwh de energie electrica, iar durata va fi intre 90 si 100 de minute.
Rapid: program scurt, fara uscare, si spalare la 45°C.
Prespalare: prespalare cu o cantitate mica de apa, cu o durata mica, fara incalzire.

 

Si pentru diferite cazuri si nevoi, Bosch SMI68TS06E are si cateva extra-optiuni folositoare:

Extra-uscare: daca dorim ca la sfarsitul programului sa avem articole si mai uscate, aceasta optiune va mari temperatura apei la ultimul ciclu de clatire, deci o uscare mai buna, dar si un consum energetic mai mare.
VarioSpeed Plus: reducerea duratei de spalare cu aproximativ 50%, fara a fi afectat rezultatul de spalare.
HygienePlus: o igienizare de cel putin 10 minute la temperatura de 70°C. De obicei folosit in familiile cu bebelusi, sau persoane cu alergii.
HomeConnect: Posibilitatea de a comanda aparatul prin aplicatie. Insa in momentul scrierii articolului in Romania inca nu era functionabil, deci speram ca si la noi in curand, caci in Cehia, Ungaria, Grecia functioneaza deja.

Daca dorim sa curatam interiorul masinii, avem si aceasta optiune. Recomandam folosirea acestui program la fiecare luna, cu detergent special in acest scop.

 

VEZI AICI SI ALTE DETALII DESPRE ACEST MODEL

 

Si ce mai avem la Bosch SMI68TS06E ? Avem de exemplu uscare cu Zeolit. Wow… Dar ce e Zeolitul asta? Ceva general gasiti pe Wikipedia
Si deoarece nu este un model ieftin, avem si afisaj TFT cu afisaj text si simboluri, pornire programabila, comanda prin PiezoTouchControl si alte minunatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *