Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMS25KI00E Silence Plus din seria 2 insa cu proram Auto

Bosch SMS25KI00E Silence Plus din seria 2 insa cu proram Auto
5 (100%) 1 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMS25KI00E Silence Plus chiar daca face parte doar din seria 2 a electrocasnicelor Bosch, asta nu inseamna ca este un model vechi sau slab (cum se puteau distinge modelele cu nu foarte mult timp in urma), caci are cinci programe de spalare bune, este prezent deja si programul Auto, dar are deja si program silentios de noapte. La toate astea se adauga inca doua extra-optiuni si un consum destul de mic de energie in programul Eco, caci are eficienta energetica de A++. Toate astea inglobate intr-un model indenpendent din Inox anti-amprenta, care are o capacitate de incarcare de 13 seturi.

 

 

VEZI PRET ACTUAL LA ACEST MODEL

 

Programele de spalare la Bosch SMS25KI00E Silence Plusalaturi de dura, temperaturile de spalare si consumul fiecaruia:

  • Intensiv: pornim acest program cand masina este incarcata cu articole cu multa murdare, chiar si uscata, si care rezista la temepraturi si presiuni inalte ale apei. Vasele, oalele, tigaile si farfuriile foarte murdare vor fi curate si uscate la teminarea acestui program, caci se va spala la temperatura de 70°C. Se va ctiva si senzorul de incarcare, care detecteaza cantitatea articolelor, si daca masina nu e plin, poate reduce durata totala a programului de la 135 de minute pana la 125 de minute, totodata scazand consumul de apa de la 15 pana la 12 litri. Si consumul energetic se poate modifica de la 1.45 kWh pana la 1.4 kWh.
  • Auto: program comandat mai ales de senzorul de turbiditate dar si de cea de incarcare. Acestea monitorizeaza permanent cantiatea articolelor si murdaria din apa, si regleaza temperatura de spalare intre 45 si 65°C – astfel devine un program ideal pentru orice tip de murdarie. Durata totala a programului va fi intre 95 si 160 de minute, timp in care consumul de paa poate fi intre 9 si 19 litri. Si consumul energetic varieaza foarte mult, asta in intervalul a 0.95-1.55 kWh.
  • Eco: programul tipic, al carui consum este luat in considerare la obtinerea clasei de eficienta energetica, si fara de care nu poti scoate pe piata o masina de spalat vase. Bosch SMS25KI00E fiind un model cu o capacitate de 13 seturi, este foarte important consumul acestuia, caci diferantele sunt mari cand vorbim de un model de A+ sau A+++. Cu clasa de A++, are un consum de doar 0.92 kWh si 9.5 litri de apa. Programul spala la temperatura specifica acestor programe, la 50°C.
  • De noapte: un program asemanator programului Eco, caci se spala la 50°C, insa la o presiune mai scazuta, pentru ca aparatul sa fie cat mai silentios. Insa pentru ca sa fie si silentios, si sa si spele bine la 50°C, are nevoie de aproximativ 4 ore de rulare. Consumul energetic va fi insa de doar 1.05-1.1 kWh, iar cel de apa de 10 litri.
  • Rapid: un program de 60 de minute (are si uscare), care insa spala la 65°C, si este foarte eficient mai ales in cazul incarcarilor cu rest recent de murdarie, chiar si in cantitati mari. Are un consum energetic considerabil, de 1.3 kWh, asta datorita temperaturii ridicate de spalare.

 

VEZI AICI SI ALTE DETALII TEHNICE DESPRE ACEST MODEL

 

Chiar daca numarul programelor e destul de redusa (tipic Bosch), acestea sunt si cele de care avem nevoie in cee mai multe cazuri, si oricum avem si programul Auto – care rezolva tot 🙂

Pe langa programe, avem si 2 extra-optiuni la Bosch SMS25KI00E :

Extra-uscare: o uscare mai eficienta, care se obtine prin cresterea temperaturii apei in ultimul ciclu de clatire. Acesta duce insa si la cresterea consumului energetic
VarioSpedd Plus: folositi aceasta optiune cand dorit ca programul de spalaer selectat sa fie mult mai scurt, insa rezultatele de spalare sa fie aceasi. Rezultatele de uscare insa pot fi mai slabe.

 

Putem sa setam si intervalul de timp dupa care sa inceapa programul de spalare, cu valori cuprinse intre 1 si 24 de ore.
Trebuie amintit si faptul ca Bosch SMS25KI00E are si sertar pentru tacamuri (VarioDrawer), 5 temperaturi de spalare, afisaj mic cu timpul ramas, functie automata pentru detergent 3in1 si nivelul de zgomot atins in programul de noapte este de doar 44dB.

Programe putine, insa destul de bune, o capacitate mare de incarcare, si un consum energetic mijlociu – cam asta ar fi Bosch SMS25KI00E.

 

ALTE REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL POT SA APARA SI AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *