Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMS40C22EU la un pret accesibil

Bosch SMS40C22EU la un pret accesibil
4 (80%) 3 vote[s]

Deoarece acest model este fabricat in special pentru piata din Spania si Romania, in prima faza nu am vrut sa scriu despre el, caci nu sunt adeptul modelelor care nu se regasesc in toate tarile di Europa, insa deoarece este un model de la un producator cu renume, si are un pret accesibil (fata de alte modele Bosch), sa vedem ce stie si ce nu acest Bosch SMS40C22EU. Avand o latime de 60 de cm, are o capacitate de incarcare de 12 seturi (se putea si mai bine), doar 4 programe de spalare, insa avem optiunea de incarcare la jumate, ceea ce e foarte bine! La eficienta energetica nu sta foarte bine, insa pentru pretul pe care il are, nu putem avea asteptari prea mari.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL PENTRU ACEST MODEL   

 

Cele 4 programe de spalare la Bosch SMS40C22EU:

Normal: un program recomandat pentru spalarile zilnice, cu rest ridicat de murdarie, caci spalarea se efectueaza la 65°C cat si clatirea finala. Este interesant faptul ca acest model nu are programul Intensiv, astfel acest program este un fel de Intensiv „mai slab” sau un program Normal „mai puternic”. Sincer renuntarea la cele doua programe clasice Intensiv si Normal si comasarea lor intr-unul singur mi se pare o prostie.
Eco: programul ecologic, care va spala la 50°C, si are un consum de 11.7 litri de apa si 1.02 kWh de energie electrica. Cum e absolut normal la orice marca, si in acest caz programul are o durata mai mare de 2 ore. Avand in vedere ca este un model de 60 de cm, cu acest consum credeam ca obtine o eficienta energetica de A++, insa oficial e doar A+
Rapid: programul scurt, care spala la 45°C, so clateste la 55°C. Cum e normal la un astfel de program, nu are ciclu de uscare.
Prespalare: sau inmuiere, va fi folosit des, caci fara a incalzi apa de admisie are un consum nesemnificativ de electricitate dar si de apa. Ideal de folosit seara pentru a preveni uscarea resturilor de mancare, sau inaintea unui alt program de spalare.

Programele de spalare la Bosch SMS40C22EU sunt intr-un numar foarte mic, si ca un plus vine optiunea de incarcare la jumate, ceea ce e foarte important la o masina cu capacitate mare, caci nu mai trebuie sa asteptam ca masina sa fi umplut in totalitate, cu aceasta optiune activata va spala la aceasi temperaturi dar si durata va fi acelasi, insa consumul de apa va fi mai mica, deci si consumul energetic.
Programarea intarziata este si ea prezenta, putem alege din intervalul de 1-24 de ore.
Afisajul desi e micut, vedem timpul ramas de spalare, sau eventualele erori care au aparut (insa nu prea se intampla).

Bosch SMS40C22EU as recomanda pentru cei care vor o masina de spalat vase independenta cu o latime de 60 de cm, si de la un producator de renume, si pentru cei care numarul mare de programe si extra-optiuni sau tehnologii avansate precum autodetectarea nivelului de murdarie nu este importanta. Undeva am citit ca laudau acest model ca este foarte silentios, ei nu e chiar asa, are cam 50dB, ceea ce nu a chiar o valoare mica.

 

MULTE OPINII GASITI SI AICI

One Response to Bosch SMS40C22EU la un pret accesibil

  1. Popa Sergiu says:

    Caut schema electrica electronica a mașinii de spălat vase bosch.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *