Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMS45GI01E din seria 4

Bosch SMS45GI01E din seria 4
4.3 (85%) 4 vote[s]

Cu siguranta masina de spalat vase Bosch SMS45GI01E arata bine, insa pe noi ne intereseaza ce stie cu adevarat, daca merita achizitia lui, sau nu?
Acesta face parte din seria 4 a electrocasnicelor din gama Bosch, deci nu e chiar ultimul racnet, insa are incorporat deja atat senzorul de incarcare cat si Aqua Senzor-ul (cea de turbiditate), deci avem prezent si programul Auto, care detecteaza atat nivelul de murdarie, cat si incarcarea, si ajusteaza timpul si temperatura de spalare, dar si consumul de apa. La cei 60 de cm latime, are o capacitate de 12 seturi, ceea ce inseamna ca are cosulet pentru tacamuri, si nu sertar separat. Pe langa cele 5 programe de spalare trebuie amintit si faptul ca are 3 extra-optiuni si programul de Autocuratare.

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

Cele 5 programe de spalare la Bosch SMS45GI01E alaturi de durata, consum si temperatura de spalare:

Intensiv: binecunoscutul program ideal pentru vase si oale sau farfurii cu rest ridicat de murdarie, chiar si uscate, caci se va spala la 70°C, avand o durata intre 125-135 de minute, si un consum de 12-15 litri de apa. asadar si consumul energetic va varia intre 1.4 si 1.45 kWh . Valorile nu usnt fixe, caci va fi activ senzorul de incarcare, si se va ajusta mai ales consumul de apa dar si durata.
Auto: alaturi de senzorul de incarcare va fi activ si Aqua Senzor, deci un program „comandat” in totalitate de senzori, astfel temperatura de spalare va varia intre 45-65°C, consumul de apa intre 9-19 litri iar cel electric intre 0.95-1.55 kWh. Si durata poate varia mult, in intervalul 95-160 de minute.
Eco: deoarece are un consum de doar 9.5 litr de apa si 0.9 kWh de energie electrica, acest model are o eficienta energetica de A++ ! Cum suntem obisnuiti la aceste programe, vor spala la 50°C si au o durata mare, 210 minute in acest caz.
Pahare: sau spalarea delicata la 40°C, fiind activ si in acest caz senzorul de incarcare, deci un consum de apa care poate varia intre 11-14 litri, iar cel energetic intre 0.85-0.9 kWh. Durata totala a programului va fi intre 85-90 de minute.
1h: un program de 60 de minute, insa se va spala la 65°C, ideal pentru spalarile zilnice, care nu au rest uscat de murdarie. Va consuma 10 litri de apa alaturi de 1.3 kwh de energie electrica.

Nu e enumerat printre programele de spalare, dar are si program de Igienizare masina, ceea ce trebuie folosit cu detergent special pentru acest scop.

La fel de importante sunt si extra-optiunile la Bosch SMS45GI01E, caci ne vor ajuta in diferite situatii.
Extra-dry: optiune de uscare suplimentara pentru vesele dificil de uscat.
HygienePlus: o igienizare la sfarsitul programului, ceea ce consta intr-o clatire la 70°C timp de 10 minute. Evident, consumul de energie creste, folosind aceasta optiune.
VarioSpeed Plus: putem reduce timpul programelor de spalare, cu pana la 40%.
Programarea intarziata este si acesta disponibila, avem posibilitatea de a seta inceerea programului in intervalul 1-24 de ore.

Poate mai trebuie sa amintim si faptul ca are afisaj electronic, deci vedem si timpul ramas din spalare, cat si programul sau extra-optiunile selectate, usa are servomecaism de inchidere, 5 temperaturi de spalare, 5 nivele de pulverizare a apei, ChildLock, un nivel de zgomot de 44sB(A) si poate fi incorporat sub blat.

 

ALTE OPINII POT APAREA SI AICI

 

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *