Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMS46KW00E Silence Plus cu 6 programe de spalare

Bosch SMS46KW00E Silence Plus cu 6 programe de spalare
3.8 (76%) 5 votes

Masina de spalat vase Bosch SMS46KW00E face parte din categoria de mijloc a producatorului German de electrocasnice, fiind un model independent, cu o capacitate de 13 seturi, la cei 60 de cm latime pe care il are, si desi este destul de incapator, are o eficienta energetica ridicata, de A++, ceea ce inseamna ca in programul Eco consuma doar 7.5 litri de apa si 0.92 kWh de energie electrica. Este foarte important si faptul ca acest model are deja senzor de incarcare dar si de turbiditate, cu ajutorul carora putem economisi timp si bani, sau putem seta masina ca ea sa decida cat si la ce temperatura va spala.

 

ALTE DETALII DESPRE ACEST MODEL GASESTI SI AICI

 
Consumul si durata celor sase programe la Bosch SMS46KW00E:

Intensiv: spalarea intensiva, la temperatura de 70°C, recomandat in cazul vaselor si oalelor foarte murdare, caci si presiunea apei este unul mare. Deoarece senzorul de incarcare este activ in acest program, durata si consumul poate varia, unsa nu foarte mult. Durata va fi intre 130-140 de minute, cu un consum de 11-14 litri de apa si 1.25-1.45 kWh de energie electrica.
Auto: senzorul de incarcare alaturi de cea de turbiditate vor detecta nivelul de murdarie si cantitatea incarcata in aparat, si vor regla temperatura de spalare intre 45-65°C, iar consumul de apa va fi intre 5-16 litri. Deoarece valorile precedente pot varia asa de mult, si consumul energetic este foarte volatil, in intervalul 0.9-1.35 kWh.
Eco: desi vorbim de o capacitate de 13 seturi, cu doar 7.5 litri de apa consumati, vom obtine rezultate bune in cazul farfuriilor, paharelor cu rest de murdarie recenta. Insa deoarece se va spala la doar 50°C (pentru un consum mic de 0.92 kWh) durata progamului este mare, de 235 minute.
Pahare: o spalare delicata, cu o presiune a apei scazuta, si spalare la doar 40°C, asta pentru a proteja sticlaria delicata sau cristalele. Si in acest program este activ senzorul de incarcare, deci programul poate avea o durata intre 85-95 de minute, cu un consum energetic 0.8-0.85 kWh, respectiv de 11-14 litri de apa.
Turbospeed: o spalare foarte rapida, de 20 de minute, insa cu spalare la 60°C. Acest program, asa cum la programele scurte este ceva obisnuit, nu are ciclu de uscare. Are un consum de 8 litri de apa si 0.95 kWh de energie electrica.
1h: programul cu o durata de 60 minute, si spalare la 65°C. Rezultatele la spalare sunt peste asteptari, si poate fi folosit ca si un program „Zilnic”. Are un consum de 10 litri de apa si 1.3 kwh de energie electrica.

AutoCuratare: acesta este un program special, folosit numai pentru curatarea masinii, cu detergent special pentru acest scop. Sa nu uitam ca multi producatori aceste tipuri de programe o enumara printre cele de spalare, desi nu sunt. In cazul nostru, SMS46KW00E ar avea deci 7 programe de spalare.

Ca si extra-optiuni, Bosch SMS46KW00E dispune de:
VarioSpeedPlus: optiunea cu care putem scurta durata unor programe cu aproximativ 50%, obtinand acesi rezultate de spalare si uscare.
Extra-uscare: in ultimul ciclu de clatire se va folosi apa la o temperatura mai inalta, deci o uscare si mai eficienta. Insa consumul energetic va creste.

Unii producatori considera ca pornirea programabila este o extra-optiune, nu si cei de la Bosch, desi si la acest model este prezent, cu posibilitatea de a seta in intervalul 1-24 de ore. Si deoarece este un model independent avem afisare timp ramas, indicator electronic cu LED. Desi este o masina cu capacitate destul de mare, nu are optiunea de incarcare la jumate, poate din cauza senzorilor, care ne pot ajuta in programul auto, sa avem un consum cat mai mic de apa si energie.

VEZI OFERTA ACTUALA LA ACEST MODEL AICI

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *