Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMS46LI04E de 13 seturi si 6 programe de spalare

Bosch SMS46LI04E de 13 seturi si 6 programe de spalare
3.9 (77.78%) 9 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMS46LI04E este un model independent cu o capacitate de incarcare de 13 seturi, care are ofera 6 programe de splare, plus cea de Igienizare masina, la care se adauga si cele 3 extra-optiuni. Chiar daca nu este un model foarte nou, facand parte din seria 4 a electrocasnicelor Bosch, are senzor de incarcare, dar si de turbiditate, deci este prezent si programul Auto. Deoarece are eficienta energetica de „doar” A++, pretul lui este destul de accesibil in momentul de fata.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Programele de spalare disponibile la Bosch SMS46LI04E:

Intensiv – spalare la temperatura de 70°C, pentru ca vasele, oalele foarte murdare, sau farfuriile cu murdarie uscata sa fie imaculate la terminarea programului. Se va activa senzorul de incarcare, care va detecta cantitatea articolelor din aparat, si va regla consumul de apa intre 11 si 14 litri, durata totala a programului intre 130 si 140 de minute, deci consumul energetic va varia si ea in intervalul a 1.25 si 1.45 kWh.
Auto – program total automatizat, care regleaza atat temperatura de spalare, cat si consumul de apa, dar si durata totala a programului. Poate fi folosit pentru orice situatie, caci temperatura de spalare va fi intre 45 si 65°C, totul depinzand in mare parte de senzorul de turbiditate, cu care este echipat Bosch SMS46LI04E. Consumul de apa poate fi intre 5 si 16 litri, iar cel energetic intre 9 si 1.35 kWh. Si durata programului este foarte flexibil, asta in intervalul a 105-165 de minute.
Eco – cred ca este una din cele mai lungi programe Eco de la Bosch vazut de mine, acesta ruland 250 de minute. In tot acest timp va consuma doar 7.5 litri de apa, iar consumul energetic va fi de 0.937 kWh. Cu aceste valori SMS46LI04E obtine clasa de A++.
Sticla – programul delicat, care spala la doar 40 °C, pentru ca articolele foarte sensibile sa fie ocrotite. Programul va rula timp de 85-95 de minute, timp in care consuma intre 11 si 14 litri de apa, respectiv va avea un consum energetic de 0.8-0.85 kWh. Acest program poate fi eficient numai in cazul incarcarilor cu rest redus de murdarie.
Spalare rapida – o spalare de doar 60 de minute, insa temperatura apei va fi de 65°C, reusind sa obtina rezultate peste asteptari in cazul incarcarilor cu rest recent de murdarie. chiar daca consumul energetic este relativ ridicat, de 1.3 kWh, deoarece va spala foarte bine si foarte repede, acest program va fi cel mai des folosit.
Prespalare – prespalare simpla timp de 15 minute, cu 4 litri de apa. Acesta se paote rula oricand, deoarece ajuta la inmuierea resturilor de murdarie, sau prevenirea aparitiei urat mirositoare.

Bosch SMS46LI04E dispune si de program de igienizare masina, adica acel program care trebuie rulat cu detergent special in acest scop, pentru a curata interiorul, filtrele si cosurile aparatului.

 

ALTE DETALII SI PARERI POT SA APARA SI AICI

 

La extra-optiuni puteti selecta dintre:

VarioSpeed Plus – cu ajutorul acestuia puteti reduce durata totala a numitor programe cu maxim 60%, fara ca rezultatele de spalare sa fie afectate.
HygienePlus – un ciclu de igienizare la 70 °C timp de aproximativ 10 minute se adauga dupa ultima clatire. Aceasta optiune este deobicei folosit de persoanele cu alergii, sau cei care au copil foarte mic in familie.
Extra Uscare – ultimul ciclu de clatire se efectueaza la o temperatura mai ridicata, astfel se obtine o uscare mai buna. Temperatura mai mare, inseamna insa si consum mai mare 🙂

DEoarece este un model independent, Bosch SMS46LI04E afiseaza timpul ramas de spalare, se vede ce program cu ce optiuni ruleaza, si eventualele erori aparute (lipsa apa, lipsa sare, etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *