Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMS54M48EU de 13 seturi cu eficienta A++

Bosch SMS54M48EU de 13 seturi cu eficienta A++
3.8 (75%) 4 votes

SMS54M48EU a producatorului de electrocasnice Bosch, face parte din seria 6 a masinilor de spalat vase independente, fiind un model nici prea nou, dar nici foarte vechi. Acest model este ideal pentru cei care nu au nevoie de multe programe, si de foarte multe extra-optiuni, caci avem 5 programe de spalare si 2 extra-optiuni, insa acestea sunt si cele mai des folosite, si cele mai apreciate. Totodata vorbim se despre o eficienta energetica buna, de A++, deci tot undeva la mijloc este si in aceasta categorizare.

 

 

VERIFICA AICI REDUCEREA ACTUALA PENTRU ACEST MODEL

Sa vedem care sunt cele 5 programe de spalare la Bosch SMS54M48EU, si mai ales cand se utilizeaza, cat dureaza si cat consuma:

Intensiv: daca avem articole foarte murdare, chiar cu murdarie uscata, atunci acesta este programul care trebuie selectat, caci se va spala la 70°C, si la o presiune mare, deci nerecomandat pentru pahare sensibile. Daca spala la temperatura inalta, avem si un consum energetic ridicat, de 1.45-1.5 kWh, si de 12-15 litri de apa. Programul are o durata de aproximativ 130 de minute. Valorile nu sunt fie, deoarece acest model are si senzor de incarcare, cu ajutorul caruia putem economisi apa, curent dar si timp.
Auto: avem pe langa senzorul de incarcare si senzorul de turbiditate, si aceste doua vor regla temperatura de spalare intre 45-65°C, si consumul de apa intre 7-18 litri. Si durata programului poate avea modificiari majore, deoarece tot programul va putea fi si de 90 de minute, dar si de 160.
Eco: asa cum am precizat la inceput, avem o eficienta energetica de A++, care este obtinut dupa consumul acestui program. Avem deci un consum energetic de 0.92 kWh, si 10 litri de apa. Cum este tipic acestor tipuri de programe, se va spala la 50°C, si are o durata lunga, in acest caz de 210 minute.
Pahare: spalare delicata, la o presiune redusa si o temperatura de doar 45°C, si deoarece consuma doar 10 litri de apa, si consumul energetic e mic, de doar 0.8 kWh.
Prespalare: recomandat a-l folosi seara, cand nu mai rulam un program normal de spalare, pentru a preveni uscarea resturilor, sau inaintea unui program normal, pentru a-l ajuta in acest fel. Are o durata de doar 15 minute, si consuma 4 litri de apa.

Bosch SMS54M48EU poate fi programat, pentru a incepe ulterior o spalare, in intervalul a 1-24 de ore, insa mult mai important este prezenta extra-optiunilor de:
Incarcare la jumate: daca masina e jumate plin, acesta va folosi mai putina paa, deci si energie electrica, insa temperatura de spalare, dar si durata rama neschimbate.
Variospeed: unele programe pot fi scurtate cu 30%, deoarece este marit temperatura de spalare alaturi de presiunea apei.

SMS54M48EU dispune si de un mini afisaj electronic, pe care vedem timpul ramas din programul care ruleaza. La nivelul de zgomot acest model sta destul de bine, caci are 46 dB, un nivel care la multe alte modele este undeva pe la 51. Daca vrem si mai silentios, atuncea si pretul unui astfel de model este mult mai mare.

 

ALTE DETALII TEHNICE POT APAREA SI AICI

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *