Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMS68TI01E cu 8 programe de spalare din seria 6

Bosch SMS68TI01E cu 8 programe de spalare din seria 6
3 (60%) 4 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMS68TI01E este un model independent, cu capacitate de 14 seturi, si totusi o eficienta energetica ridicata de A++, si asa cum se afla „ascuns” in numele lui, face parte din seria 6 a acestui producator, avand 8 programe de spalare. Vorbim deci despre un model destul de avansat din punct de vedere tehnologic, avand programe comandat in totalitate de senzori, tava pentru tacamuri, extra-optiune precum Intenisve Zone – despre care vom mai vorbi, iluminare interioara, panou de control PiezoTouchControl si multe altele. In comparatie cu generatia 4, este si mult mai silentioasa, caci la spalare normala e mai silentios decat modele vechi care aveau program de noapte, si mai mult, are si program de noapte, in care atinge un nivel de zgomot de doar 38 dB(A).

 

VERIFICA AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

Cele 8 programe de spalare alaturi de durata si consum la Bosch SMS68TI01E:

Intensiv: programul cu spalare la temperatura de 70°C, pentru grad ridicat de murdarie, sau murdarie uscata. Senzorul de incarcare va detecta nivelul de incarcare si va regla durata totala a programului intre 12 si 135 de minute, alaturi de consumul de apa, care va fi intre 12-15 litri, deci si cel energetic intre 1.45 si 1.5 kWh.
Auto: alaturi de senzorul de incarcare va functiona si AquaSenzor, sau senzorul de turbiditate care va monitoriza turbiditatea apei si va regla atat temperatura de spalare cat si consumul de apa si durata programului. Spalarea se va efectua la temperaturi intre 45-65°C, cu un consum intre 7-18 litri de apa si 0.85-1.6 kWh de energie electrica. Durata va varia si ea intre 90 si 160 de minute.
Eco: programul cel eficient din punct de vedere a consumului pentru incarcari cu rest normal de murdarie, spalare la 50°C cu o durata totala a programului de 195 de minute. Insa pe aceasta durata va consuma doar 9.5 litri de apa si 0.93 kWh de energie electrica.
Silence: sau programul de noapte, in care se va la o presiune scazuta a apei, la 50°C. Este un fel de program Eco silentios, caci va consuma doar 10 litri de apa si 1.05-1.09 kWh de energie electrica.
Pahare: spalare delicata la 40°C si o presiune scazuta, ideal pentru pahare obiecte din cristal si portelanuri care sunt mai sensibile. Programul are o durata de 85-90 minute, si un consum de 11-14 litri de apa. Si la acest program este activ senzorul de incarcare, de aici vin valorile diferite.
1h: program ideal daca folosim pentru farfurii, cesti si pahare, care nu au rest de mancare uscata, caci desi are o durata de doar 60 de minute, deoarece in ciclul de spalare apa are o temperatura de 65°C, vom obtine rezultate exceptionale. Are un consum de 10 litri de apa si 1.3 kwh de energie electrica.
Scurt: un preogramel scurt, fara uscare, care de obicei nu e prea des folosit.
Prespalare: avem si acest mini program de prespalare, care doarece nu incalzeste apa, are un consum energetic foarte mic. Ideal a folosi seara, daca nu mai folosim un program lung de spalare, pentru a preveni uscarea resturilor, sau inainte de program, daca consideram ca o inmuiere ar fi benefica, datorita resturilor de mancare uscate.

Nu este program de spalat vase, insa Bosch SMS68TI01E are si program separat de Igienizare masina, care trebuie folosit cu detergent special pentru acest scop.

Avem si extra-optiuni folositoare precum :

VarioSpeed Plus: putem prescurta unele programe cu aproximtiv 40%, inse de multe ori uscarea nu e la fel de eficienta
HygienePlus: o igienizare la sfarsitul programului, folosit de obicei de catre cei care au si copii foarte mici in familie.
Extra Uscare: uscare si mai eficienta
Intensive Zone: aceasta optiune nu e prea des intalnit, desi este una din cele mai bune! Masina are o zona speciala sub cosul inferior, unde prin activarea acestei functii va spala la o presiune foarte mare. Si de ce zic ca e important aceasta optiune? Deoarece daca avem atat farfurii, boluri si pahare care nu necesita o spalare intensiva, insa avem si o oala de exemplu, acest asazat in aceasta Zona intensiva, va fi spalat la presiune mare, deci si oala va siesi curat, dar si farfuriile, fara a avea nevoie de folosirea programului intensiv de exemplu.

 

ALTE DETALII FOLOSITOARE SUNT SI AICI

Nu sunt extra-optiuni, insa trebuie enumerat si faptul ca are cinci nivele de pulverizare a apei, servomecanism de incidere, ChildLock, poate fi incoporat sub blat, are iluminare interioara, afisaj led. Probabil sunt si alte chestii importante pentru multi, insa am incercat sa va detaliez cele mai importante, din punctul meu de vedere.

 

 

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *