Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMS68TI06E un model de top din seria 6

Bosch SMS68TI06E un model de top din seria 6
5 (100%) 2 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMS68TI06E este un model independent cu o capacitate de incarcare de 14 seturi din seria sase a producatorului de electrocasnice Bosch, fiind totodata unul din cele mai bune modele din aceasta serie. Are nu mai putin de 8 programe de spalare, o multime de extra optiuni, si chiar daca inca nu este disponibil in Romania, are si Home Conect.
Nu este un model deloc ieftin, insa are tot ce e mai bun din seria 6, asta evident alaturi de un consum foarte mic de energie, adica o eficienta energetica de A+++.

 

 

VEZI AICI PRETUL UNUI ASTFEL DE MODEL AICI

 

Programele de spalare la Bosch SMS68TI06E, alaturi de durata, consum si temperaturile de spalare:

  • Intensiv: spalarea cea mai eficienta in cazul incarcarilor cu grad ridicat de murdarie, murdarie uscata. Este o spalare la temperatura de 70°C si o presiune ridicata, fiind si cel mai mare consumator. Insa, deoarece este un model de top, are si senzorul de incarcare, adica acel senzor care detecteaza cantitatea articolelor din aparat, si va reduce durata, consum de apa, deci si consumul energetic scade. Durata totala a programului va fi intre 140 si 135 de minute, va avea un consum intre 12 si 15 litri de apa, si 1.25-1.3 kWh de energie electrica.
  • Auto: program cu senzor de incarcare si turbiditate, fiind ideal pentru orice fel de rest de murdarie, in orice cantitate. Senzorul de turbiditate monitorizeaza permanent apa, si regleaza temperatura de spalare, durata ciclurilor, dar si consumul in intervale foarte mari. In ciclul de spalare, temperatura apei poate fi intre 45 si 65 °C, consumul de apa va fi intre 7 si 18 litri, iar cel energetic va fi intre 0.8-1.3 kWh . Durata programului va fi si ea foarte flexibil, caci pote fi doar 90 de minute, sau se poate lungi pana la 150 de minute.
  • Eco: programul cu care Bosch SMS68TI06E a obtinut clasa de A+++, deci un consum chiar mic de energie electrica. In valori reale, acesta insemna 0.83 kWh de energie electrica si 9.5 litri de apa. Deoaerce spala la °C, este un program lung de 195 de minute.
  • De noapte: un program silentios, cu spalare la 50°C. Scopul lui este de a fi silentios, si de a fi eficient in cazul incarcarilor cu rest normal de murdarie. Insa va spala extrem de mult timp, dar asta e ceva normal la aceste tipuri de programe. Chiar daca ruleaza timp de 235 minute, are un consum de doar 0.83 kWh electric si 10 litri de apa. In acest program are insa doar 40 dB!
  • Rapid: un program cu o durata totala de doar 90 de minute, insa cu spalare la 60°C! Din aceasta cauza, are si un consum energetic destul de mare, de 1.2 kWh, chiar daca consumul de apa este de doar 12 litri.
  • Pahare: programul sensibil pentru articole care nu rezista la temperaturi si presiuni inalte. Este spalarea la 40°C, insa cu senzorul de incarcare activat, care va regla durata intre 90 si 100 de minute, consumul de apa intre 11 si 14 litri iar cel energetic va fi intre 0.85-0.9 kWh.
  • Scurt: spalare scurta, la o temperatura joasa, fara ciclu de uscare.
  • Prespalare: simpla prespalre sau inmuiere cu apa la temepratura de admisie, deci fara consum considerabil de energie.

 

Bosch SMS68TI06E are si programul de Igienizare masina, sau Machine Care, insa acesta nu e considerat nici program de spalare nici extra-optiune.

 

MAI MULTE DETALII SIREVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL POT APAREA SI AICI

 

La extra-optiuni Bosch SMS68TI06E dispune de :

Extra uscare: cand dorim un grad ridicat de uscare, sau mai bine zis o uscare si mai eficienta. Acesta va mari temperatura apei in ultinul ciclu de clatire.
Hygiene Plus: o igineizare in plus la sfarsitul programului la 70°C, timp de aproximativ 10 minute. Acesta este cautat de cai cu copii foarte mici si persoanel cu probleme de alergii.
VarioSpeed Plus: o uscare a anumitor programe de spalare cu aproximativ 50%. Se va mari temperatura si presiunea de spalare, si se va scurta durata de uscare.

Home Connect: este o extra-optiune mai noua de la Bosch, prin care poti sa pornesti aparatul si programul dorit chiar si de la distanta, caci aparatul are wifi. Insa aceasta optiune in Romania inca nu prea functioneaza.

 

Desre optiunea de a programa cand sa inceapa un program, nici nu mai trebuie sa vorbim mult, caci evident este prezenta si aceasta, si intervalul selectabil este de 1-24 de ore.

Fiind un model independent, avem totul „vedere”, adica vedem ce program ruleaza, cat a mai ramas din timpul total al programului, ce extra-optiune e folosita, pe un afisaj color TFT de o marime mare.

Bosch SMS68TI06E poate fi conectat totodata si la apa calda, si asa cum face Miele de foarte mult timp, acum apare si la el consumul energetic in acest caz pentru programul Eco. Desi nu se specifica ce temperatura trebuie sa aiba apa calda, in cazul alimentarii in asa fel, consumul energetic este de doar 0.6 kWh.

 

VERIFICA PRETUL LUI ACTUAL AICI

 

Este una din cele mai bune modele din seria 6, din punct de vedere a consumului, a optiunilor, si a tehnologiilor incorpoate in acest model, insa toate acestea au si un pret.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *