Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMV25AX01E cu 5 programe de spalare si Infolight

Bosch SMV25AX01E cu 5 programe de spalare si Infolight
3.8 (76%) 5 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMV25AX01E este un model complet incorporabil, cu o capacitate de incarcare de 12 seturi la cei 60 de cm de latime, si are 5 programe de spalare, acestea fiind si cele mai des utilizate de obicei.
Chiar daca si pe site-urile oficiale de la Bosch am vazut specificat ca are senzor de incarcare, ba chiar si senzor de turbiditate, in realitate acest model nu este echipat cu niciunul dintre ele.
Avand si cateva extra-optiuni, dar si infolight, alaturi de o eficienta energetica buna, de A++, poate fi alegerea ideala pentru multi.

 

 

VEZI AICI OFERTA ACTUALA LA ACEST MODEL

 

Programele de spalare la Bosch SMV25AX01E alaturi de durata, consum si temperatura de spalare:

Intensiv: spalare intensiva, la o presiune ridicata a apei, si la o temperatura ridicata in cilcul de spalare, de 70 °C! Recomandat pentru incarcari ci grad ridicat de murdarie, chiar si uscata. Programul are o durata totala de 135 de minute, timp in care consuma 15 litri de apa si 1.45 kWh de energie electrica. Consumul destul de ridicat la acest tip de program, este ceva „normal”, deci nu va speriati. Recomand ca la acest program sa nu incarcati cesti pictate, sau pahare, portelanuri sensibile la temperaturi inalte.
Normal: un program care are o durata de 2 ore, si in ciclul de spalare se va spala cu apa la temperatura de 65°C – destul de ridicat, pentru un program denumit normal. Va consuma 14 litri de apa si 1.3 kWh de energie electrica. Putem spala cu acest program incarcari mixte, chiar si oale, insa cu rest normal de murdarie, de preferabil sa nu fie uscat.
Eco: programul cel mai economic din punct de vedere a consumului de apa si energie, fiind si programul care se ia in considerare la obtinerea clasei de eficienta energetica. Se va spala la temperatura de 50°C, insa programul va tine in total 210 minute. Are un consum de 9.5 litri de apa si 0.9 kWh de energie, cu care obtine A++ !
Rapid: un programel scurt conform producatorului, insa in realitate tine 60 de minute, si in ciclul de spalare se va utiliza apa la temperatura de 65°C. Este foarte eficient, daca il folosim cand avem incarcat rest recent de murdarie. Are un consum de 1.3 kwh de energie electrica si 10 litri de apa. A nu se confunda cu programe clasice scurte, de 30 de minute, care spala la temperaturi joase, si de obiceai nu sunt bune de nimic 🙂
Prespalare: nelipsitul program de inmuiere sau prespalare, care consuma 4 litri de apa in cei 15 minute de functionare a aparatului. Deoarece nu incalzeste apa, consumul energetic este de doar 0.05 kWh de nergie electrica.

La fel de importante la o masina de spalat vase sunt extra-optiunile, despre care multi habar nu au ca exista, sau in ce cazuri te pot ajuta. Bosch SMV25AX01E are doua:
Extra-uscare: daca nu sunteti multumit cu rezultatele de uscare oferite de program, cu aceasta optiune veti obtine rezultate de uscare si mai bune, deoarece in ultimul ciclu de clatire, se va mari temperatura apei.
VarioSpeed: putem reduce considerabil durata anumitor programe, obtinand aceasi rezultate de spalare. Temperatura si presiunea vor fi marit, deci si un consum energetic marit.

Desi este un model complet incorporabil, vom sti daca masina a terminat programul, caci are Infolight, sau mai bine zis o lumina proiectata pe podea, care ne instiinteaza daca masina spala, sau a terminat de spalat.
SMV25AX01E nu este un model nou (seria 2), insa avand programele „must heave” si extra-optiuni chiar bune, alaturi de un consum OK, acum este la un pret destul de mic, deci poate fi optim pentru multi.

 

ALTE DETALII SI REVIEW-URI POT APAREA SI AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *