Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMV2ITX22E cu programe si extra optiuni folositoare

Bosch SMV2ITX22E cu programe si extra optiuni folositoare
5 (100%) 1 vote[s]

Atunci cand cumperi o masina de spalat vase, nu prea stii la ce specificatii sa te uiti, si dintre multele programe si optiuni pe care le au care sunt folositoare cu adevarat. Bosch SMV2ITX22E nu are multe programe, si nici foarte multe extra-optiuni, dar acestea sunt chiar aceea care ar trebui sa se regaseasca in toate modelele. Acest model are 5 programe, 3 extra-optiuni, la care mai adaugam si optiunea de Home Connect (pornire de pe telefon), si Machine Care, sau mai bine zis curatarea masinii.

 

VERIFICA REDUCEREA ACTUALA LA ACEST MODEL

 

Cele cinci programe de spalare, alaturi de temperaturi de spalare, consum, si durata acestora la Bosch SMV2ITX22E :

Eco – programul luuung, care va rula timp de 270 de minute, si in ciclul de spalare foloseste apa la doar 50°C, pentru a avea un consum energetic cat mai mic. Asta inseamna un consum de 0.923 kWh, alaturi de 10.5 litri de apa. Cu aceste valori clasa energetica potrivit noilor etichete energetice adoptate la nivelul UE obtinut este de Clasa E (sau dupa cel vechi de A+)
Auto 45-65°C – asa cum ii sugereaza si numele, acest program va activa senzorul de turbiditate si cel de incarcare, si conform necesitatilor va regla temperatura apei in ciclul de spalare intre Auto 45 si 65°C. Totodata si consumul in acest program va avea valori foarte diferite, in functie de necesitate. Astfel consumul de apa poate fi intre 9.5 si 15.5 litri, iar consumul energetic intre 0.85 si 1.35 kWh. Cand selectati acest program, singurul lucru inconvenient poate fi timpul de rulare, pe care nu o sa-l stiti, deoarece poate rula intre 105 si 165 de minute. Programul auto la Bosch SMV2ITX22E este ideal pentru orice incarcare, insa nu uitati faptul, ca rezultate optime se obtin dupa aproximativ 5 folosiri a acestuia.
Intensiv: ideal cand aveti vase, oale, farfurii cu rest ridicat de murdarie, caci programul va spala la temperatura de 70°C, si la o presiune ridicata a apei. Asa cum era de astepta, acest program are valori de consum ridicate, insa intervine senzorul de incarcare, care mai reduce din aceste valori, daca sesizeaza ca masina nu este plina. Consumul energetic va fi intre 1.3 si 1.35 kWh, iar cel de apa poate varia intre 11 si 13.5 litri. Ca si timp de rulare, acesta va fi in intervalul a 130-135 de minute.
Express – program scurt de 60 de minute, insa cu o spalare la temperatura de 65 °C. Daca aveti farfurii si alte obiecte cu rest normal de murdarie, acest program va fi preferatul Dvs!
Favorit – ei aici e interesant, pentru ca puteti seta o combinatie de program si extra-optiune din aplicatie Home Connect pentru acest program, insa din fabrica acest buton este setat ca si programul Prespalare. Ca program de Prespalare, acesta va rula 15 minute, si va folosi 4 litri de apa, la temperatura de admisie. Cu acesta puteti preveni uscarea resturilor de murdarie, in cazul in care nu folositi un program de spalare la incarcarea masinii.

 

CATEVA REVIEW-URI APAR SI AICI

Ca si extra-optiuni, Bosch SMV2ITX22E dispune de trei, insa aceste trei sunt si cele care chiar pot fi folositoare:

Extra-uscare – adica temperatura apei in ultimul ciclu de clatire va fi mai mare, si timpul de uscare mai lung. Astfel se obtine o uscare si mai eficienta.
Incarcare la jumate – puteti rula programul Dvs preferat, si cand masina e pe jumate plin, iar aparatul va spala la aceasi temperatura, insa timpul se scurteaza, si totodata consumul de apa si electricitate va fi mai mic.
Speed Perfect – Aceasta optiune poate scurta durata programului intre 15 si 75%, insa consumul de energie si de apa va fi mai mare, iar rezultatele de uscare mai slabe.

Nu e nici program de spalare, si nici extra-optiune, insa trebuie amintit si Machine Care, caci Bosch SMV2ITX22E are si acest program de curatare a masinii, cu detergent special pentru acest scop. In masina puneti doar detergentul special, si nimic altceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *