Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMV40D50EU din seria 4 cu 4 programe de spalare

Bosch SMV40D50EU din seria 4 cu 4 programe de spalare
3.5 (70%) 2 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMV40D50EU face parte din seria 4 a electrocasnicelor sub acest Brand, avand doar 4 programe de spalare, insa o eficienta energetica ridicata. Pentru cei care consumul conteaza mult, si vor o marca consacrata in acest domeniu, poate fi o alegere buna, mai ales daca nu au incredere in noile tehnologii de autodetectare a nivelului de incarcare si a gradului de murdarie.
Deoarece la cei 12 seturi consuma doar 10 litri de apa si 0.9 kWh de energie electrica, a obtinut o eficienta energetica de A++.

 

 

VERIFICA PRETUL ACTUAL AICI

 

Cele 4 programe de spalare la Bosch SMV40D50EU alaturi de durata acestora, temperaturile de spalare, dar si consumurile aferente:

Normal: un program de 120 de minute, pentru incarcri cu grad normal de murdarie, conform producatorului, insa acest program poate fi utilizat si in locul celui intensiv, caci va spala la 65°C. Are un consum de 14 litri de apa si 1.3 kWh de energie electrica.

Eco: programul tipic ecologic pentru incarcari cu rest normal de murdarie. Deoarece spala la temperatura de 50°C, are nevoie de 210 minute in total, pentru a obtine rezultatele dorite langa un consum mic. Asta inseamna ca va consuma doar 10 litri de apa si 0.9 kWh de energie electrica.

Scurt: un program de 29 de minute, si spalare la 45°C, fiind recomandat a fi utilizat imediat dupa incarcare cu rest recent de murdarie, in cantitate mica. Are un consum de 10 litri de apa si 0.8 kwh de energie electrica.

Prespalare: presplare sau inmuiere timp de 15 minute cu 4 litri de apa. Putem ajuta un program normal sau eco cu acest program, sau il putem utiliza pentru a preveni uscarea resturilot de mancare.

Numarul programelor este una foarte mica, insa programul Normal tine loc de 2 programe de fapt, de cel Intensiv, si cel Normal.
Un alt aspect foarte important la o masina de spalat vase sunt extra-optiunile, care in cazul de fata este la singular, fiind vorba de Incarcare la jumate.
Incarcare la jumate este dupa parerea mea cea mai importanta extra-optiune, caci cu ajutorul acestuia putem economisi apa si energie, daca spalam o cantitate mai mica. Adica, daca masina e pe jumate plin, putem porni orice program, iar masina va spala la aceasi temperatura, insa va consuma mai putina apa deci si enegie electrica.

Pe cateva site-uri de renume am vazut date eronate legate de nivelul de zgomot, care este de 49 db, si nu 65! Totodata Bosch SMV40D50EU nu dispune de niciun senzor!
Chiar daca e mult de zis despre acest model, programele de spalare sunt cele pe care le utilizezi cel mai des, alaturi de extra-optiunea cea mai cautata. Daca vreti marca consacrata si de calitate precum Bosch, cu consum scazut, dar nu dispuneti de o suma mai mare, pentru un model mai avansat, poate va ajunge si acesta.

 

ALTE DETALII SI PARERI POT APAREA SI AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *