Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMV45AX00E cu 5 programe si eficienta energetica buna

Bosch SMV45AX00E cu 5 programe si eficienta energetica buna
3.4 (67.43%) 35 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMV45AX00E merita o atentie, daca doriti un model complet incorporabil, cu latime de 60, deci o capacitate de incarcare mare, respectiv 12 seturi in acest caz, dar si o eficienta energetica destul de ridicata, la un pret corect.
Desi are doar 5 programe de spalare, 3 dintre ele sunt asistate de senzorul de incarcare, care modifica timpul total al programului, dar si consumul, iar in programul Auto intra in actiune si senzorul de turbiditate, si vor regla absolut tot, ca sa avem vase, oale, farfurii sau ce am pus in masina, perfect curate, indiferent de cantiate si nivelul de murdarie.

 

 

ULTIMA DATA AICI ERA LA UN PRET FOARTE BUN

 

Programele de spalare, alaturi de durata, consum si temperaturi la Bosch SMV45AX00E :

Intensiv: Programul specific cu spalare la o presiune ridicata, si la temperatura de 70°C. Este recomandat pentru articole foarte murdare, chiar si rest uscat. Deoarece este o spalare intensiva, nu recomand pentru articole sensibile, precum pahare din cristal, cani pictate etc… Senzorul de incarcare va detectiva cantitatea articolelor incarcate, si va regla consumul si durata programului. Astfel programul va avea o durata cuprinsa intre 125 si 135 de minute, va consuma intre 12 si 15 litri de apa, respectiv 1.4-1.5 kWh de energie electrica.
Auto: programul complet automatizat, adica se va detecta cantitatea articolelor, dar si nivelul de murdarie cu ajutorul senzorului de turbiditate. Senzorii vor modifica temperatura de spalare intre 45 si 65°C, consumul de apa intre 9 si 19 litr, iar cel energetic va fi intre 0.95 si 1.55 kWh. Durata programului va varia in intervalul de 95-160 de minute. Aceste programe „Auto” sunt cele mai des folosite, caci indiferent de cantitatea de murdarie vor reusi sa spele de fiecare data foarte bine. Nu uitati insa faptul ca producatorii afirma faptul ca dupa vreo 3 folosiri al acestor programe, vor reusi sa se optimizeze. E un fel de rodaj 🙂
Eco: daca am specificat ca acest model are o eficienta energetica buna, inseamna ca acest program are un consum foarte mic, caci aste din clasa A++! Va spala la 50°C, insa durata totala va fi de 210 minute! Va reusi sa consume doar 9.5 litri de apa si 0.9 kWh de energie electrica!
Pahare: sau sensibil, fiind opozitul programului Intensiv. Este o spalare la o presiune scazuta, si la temperatura de doar 40°C. Si in acest program este activ senzorul de incarcare, deci consumul se va modifica, in functie de cantitatea incarcata. Durata va varia intre 85 si 90 de minute, cu un consum de 11-14 litri de apa si 0.85-0.9 kWh de energie electrica.
Scurt: daca dorim ca masina sa termine repede, si avem rest normal de murdarie, acest program spala la 65°C, si are o durata de doar 60 de minute. Va consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh de energie. Desi nu e cel mai eficient la uscare, are si ciclu de uscare.

Nu e amintit nici la programe, nici la extra-optiuni, insa bosch smv45ax00E are program special de autocuratare. Acesta trebuie folosit fara a incarca altceva in masina, decat detergentul special pentru acest scop!

La extra-optiuni avem:
Extra-uscare: daca dorim o uscare mai buna, cu ajutorul unui apasari pe acest buton, inainte de inceperea programului, aparatul va utiliza la ultimul ciclu de clatire apa la temperatura mai inalta, astfel obtinem o uscare mai buna (dar si o igienizare). Folosind aceast aoptiune, consumul energetic creste.
VarioSpeedPlus: putem reduce durata unor programe cu aproximativ 60%, obtinand aceasi rezultate de curatare. Rezultatele de uscare sunt mai slabe. Totodata pentru o curatare la fel de buna, se va spala la o presiune mai ridicata.
Programare: putem seta ca aparatul sa incepa programul selectat dupa un interval de timp, asta intre 1 si 24 de ore.

Totodata va afisa si timpul pana la terminarea programului, insa asta numai in interiorul masinii, ceea ce nu e mare ajutor, insa Bosch SMV45AX00E este echipat si cu InfoLight – care este un fascicol de lumina proiectata pe podeaua din fata aparatului. Astfel sim daca masina spala, sau a terminat programul, chiar daca este un model complet incorporabil.
Este denumit si SilencePlus, ceea ce inseamna are un nivel de zgomot de doar 48dB(A) – asta daca va intereseaza cumva…

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

 

One Response to Bosch SMV45AX00E cu 5 programe si eficienta energetica buna

  1. Maieranu Adrian says:

    Am achizitionat si instalat in aceasta saptamana masina de spalat. Din pacate, din 8 manuale de utilizare nici unul nu este in limba romana. Nici pe Manual.ro nu apare. Va rog sa-mi trimiteti un manual de utilizare varianta online.
    Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *