Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMV45AX03E de 12 seturi cu 5 programe de spalare

Bosch SMV45AX03E de 12 seturi cu 5 programe de spalare
3.1 (61.05%) 76 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMV45AX03E este un model complet incorporabil, cu o capacitate de incarcare de 12 seturi (deci fara tava pentru tacamuri) avand 5 programe de spalare. Chiar daca cele 5 programe pot parea a fi putine, 3 dintre ele sunt asistate de senzori, avem chiar si programul Auto, care controleaza atat temperatura de spalare, cat si consumul si durata programului.
Pe langa programele de spalare, are si cea de autocuratare, dar si 2 extra-optiuni care pot fi de folos in unele situatii.

 

VERIFICA AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Cele 5 programe de spalare la Bosch SMV45AX03E alaturi de durata, consum si temperaturi de spalare:

Intensiv: programul cu spalare la o presiune ridicata si la o temperatura de 70°C, fiind recomandat in cazul articolelor rezistente la temperaturi ridicate, precum vase, oale, cratite , cu rest ridicat de murdarie. Programul este asistat de LoadSensor, sau senzorul de incarcare, care detecteaza nivelul de incarcare, si face mici reglari la consum si durata. Astfel programul va tine intre 125 si 135 de minute, va consuma intre 12-15 litri de apa si 1.4-1.45 kWh de energie electrica.
Auto: pentru orice fel de incarcare, caci senzorul de incarcare va detecta nivelul de incarcare, iar senzorul de turbiditate va monitoriza murdaria din apa. Cele doua vor regla temperatura de spalare intre 45 si 65°C, durata totala a programului intre 95 si 160 de minute, consumul de apa intre 9 si 19 litri, iar cel energetic intre 0.95-1.55 kWh.
Eco: programul cel mai eficient din punct de vedere a consumului, pentru incarcari cu grad normal de murdarie. Este programul tipic, cu spalare la 50°C, si al carui consum este luat in calcul la obtinerea clasei de eficienta energetica. Deoarece acest model are o eficienta de A++, consumul evident este destul de mic, de doar 0.9 kWh, si 9.5 litri de apa. Insa, asa cum suntem obisnuiti cu aceste programe, durata lor este mare, respectiv 210 minute in acest caz.
Pahare: sau spalare delicata, la o presiune mai scazuta, si la temperatura de 40°C. Programul de spalare va tine intre 85 si 90 de minute, si va consuma intre 11-14 litri de apa si 0.85-0.9 kWh de energie electrica. Valorile nu sunt fixe, deoarece si in acest program este activ senzorul de incarcare.
1 ora: cum spune si numele, un program cu o durata de 60 de minute, si deoarece spala la 65°C, va reusi sa spele foarte bine incarcarile cu rest normal de murdarie.

Un minus la programele de spalare este lipsa programului de Prespalare, care desi este cel mai simplu program, ne ajuta in multe situatii, si eu personal la masina mea folosiesc acest program zilnic.

Bosch SMV45AX03E are si cateva extra-optiuni precum:
VarioSpeed Plus: este o versiune imbunatatita a optiunii VariSpeed, cu ajutorul caruia putem scurta durata programelor cu aproximativ 66%, obtinand aceleasi rezultate de spalare. Rezultatele de uscare pot fi mai slabe.
ExtraDry: la ultimul ciclu de clatire se va utiliza apa la o temperatura mai inalta, pentru o obtine rezultate si mai bune de uscare. Acesta insa duce la cresterea consumului energetic.

 

ALTE DETALII SI REVIEW-URI POT APAREA SI AICI

 

Nu e nici extra-optiune, nici program de spalare, insa Bosch SMV45AX03E are si program de igienizare masina, care trebuie folosit cu detergent special pentru acest scop, si totodata masina trebuie sa fie gol.
Trebuie neaparat sa amintim si faptul ca acest model are start intarziat, afisare timp ramas (in interiorul aparatului), insa si InfoLight (lumina proiectata pe podea, care ne arata daca masina spala, sau a terminat).

7 Responses to Bosch SMV45AX03E de 12 seturi cu 5 programe de spalare

 1. Cosmin says:

  Detin de cateva zile acest model de masina de spalat si nu reusesc sa ma adaptez.Afisajul pe podea este doar un punct rosu fara timp ramas iar dupa ce o pornesc nici afisajul superior nu mai indica nimic ba mai mult afisajul indica doar cand usa e inchisa.Fac eu ceva gresit?

 2. Szekely Anna says:

  Bună, cum reusesc eu sa reglez duritatea apei. La mașina ? Imi scrie in carte sa tin apăsat butonul A cu butonul de start, problema e ca nu imi dau seama care e acel buton a 🤔

 3. Radu says:

  Buna seara,

  Am achizitionat recent o masina de spalat vase ca cea de mai sus. Usa sta deschisa in orice pozitie vrei? A mea nu sta deloc deschisa. Este o problema cu aceasta sau are o siguranta de treansport pe care trb sa o scot?

  Multumesc

 4. Filofteia Dobre says:

  Buna ziua! Ce reprezinta afisajul cu doua sageti de reciclare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *