Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMV46AX01E cu 6 programe si 4 extra optiuni

Bosch SMV46AX01E cu 6 programe si 4 extra optiuni
3.6 (71.11%) 9 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMV46AX01E este un model complet incorporabil, cu o latime de 60cm si capacitate de incarcare de 12 seturi, si daca nu vreti neaparat un model cu o eficienta energetica ridicata, atunci acest model poate fi OK din multe puncte de vedere.
Are 6 programe de spalare, dintre care la patru va fi activ senzorul de incarcare, care detecteaza cantitatea articolelor din masina, dar are si senzor de turbiditate care in programul Auto detecteaza gradul de murdarie si ajusteaza consumul, durata si tempreatura de spalare. Totodata un numar de 4 extra-optiuni ne pot fi folositoare in diferite ocazii.

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

 

Cele sase programe de spalare alaturi de durata si consum la Bosch SMV46AX01E :

Intensiv: spalarea cu presiune ridicata, si la temperatura de 70°C, fiind ideal pentru incarcari cu rest ridicat de murdarie, sau murdarie uscata. Recomand numai pentru vase, oale, farfurii care rezista la temperaturi asa de inalte. Va fi activ senzorul de incarcare, care face mici modificari, daca masina nu e plin. Astfel durata programului va fi intre 125 si 135 de minute, cu un consum de 12-15 litri de apa si 1.45-1.5 kWh de energie electrica.
Auto: cele doua senzori vor detecta gradul de murdarie si cantitatea incarcata, si vor regla tot, intr-o marja foarte mare. Tempeatura de spalare va fi intre 45 si 65°C, cu un consum de 9-19 litri de apa si 1-1.6 kwh de energie electrica. Acest program este de fapt unul automatizat in totalitate, si se bazeaza pe senzori, pentru a obtine rezultate bune de fiecare data. De cele mai multe ori cu acest program veti optine si cele mai bune rezultate la consum.
Eco: programul tipic cu spalare la 50°C, pentru incarcari cu rest normal de murdarie. Va consuma 1.02 kwh de energie electrica, si 9.5 litri de apa, consum cu care a obtinut o eficienta energetica de A+ (se putea mai bine, insa probabil pretul aparatului era mult mai mare). Programul va tine 210 minute.
De noapte: sau silentios, este o spalare tot la 50°C, insa silentioasa, avand un nivel de zgomot de doar 43dB(A). Va fi activ senzorul de incarcare, de aici vine durata variabila intre 235-240 minute, consum intre 1.05-1.1 kWh de energie electrica si 11 litri de apa.
Glass: mai pe romaneste pahare, sau delicat, o spalare la 40°C si o presiune scazuta, deicat pentru articole sensibile. Duraza intre 85-90 de minute, si consuma 0.9-0.95 kwh de energie electrica si 11-14 litri de apa.
Spalare rapida: este vorba despre un program mai scurt, de 60 de minute, insa la temperatura de 65°C (avand si cilu de uscare), fiind foarte bun in cazul incarcarilor cu rest recent de murdarie, si in cantitate mica. Consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh de energie electrica.

Singurul neajuns la programele de spalare la smv46ax01e ar putea fi lipsa programului de prespalare – asta pentru cei care considera utli acest mini program (eu personal cred ca e un must-heave).
La extra-optiunile prezente la BOSCH SMV46AX01E, avem mai mult decat speram, caci :
Zona Intensiva: e o zona speciala sub cosul inferior, unde se va spala la o presiune si mai mare. Punem vasul, oala foarte murdara aici, si va fi curat, in timp ce restul articolelor din aceasi cos vor fi spalate la presiune normala.
Extra Uscare: o uscare mai eficienta, daca se doreste acest lucru. Folosind aceasta optiune, durata programului poate fi mai mare, si totodata consumul energetic creste.
HygienePlus: o igienizare la temperatura de 70°C timp de 10 minute la finele programului, fiind ideal pentru cei cu alergii sau bebelusi.
VarioSpeed: putem reduce durata totala a anumitor programe de spalare, asta prin cresterea presiunii si a temperaturii apei in ciclul de spalare, dar si reducerea timpului de uscare.

 

ALTE DETALII SI REVIEW-URI POT APAREA SI AICI

 

Bosch SMV46AX01E are si:
InfoLight: lumina proiectata pe podea, care este foarte cool, caci stim daca masina a terminat sau nu spalarea, asta chiar daca vorbim de un model complet-incorporabil.
Pornire programabila in intervalul a 1-24 de ore, semnal sonor la terminarea programului, afisare timp ramas (dar asta doar inauntru).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *