Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMV46CX01E cu eficienta energetica ridicata

Bosch SMV46CX01E cu eficienta energetica ridicata
5 (100%) 1 vote

Desi numele modelului e foarte asamanator cu modelul SMV46KX00E, Bosch SMV46CX01E este un model mult mai avansat, avand o eficienta energetica mai ridicata: A+++, alte programe de spalare, si mai multe extra-optiuni. Si pretul difera la cele doua destul de mult, cel prezentat in cele ce urmeaza avand pret de vanzare de obicei cu 800-900 de lei mai mare. Daca va uitati numai la consumul de apa in programul Eco, atunci acest model consuma mai mult, insa la clasarea eficientei energetice consumul de curent e ceea ce conteaza foarte mult.

 

ALTE DETALII APAR SI AICI

 

 

Cele 6 programe de spalare la Bosch SMV46CX01E alaturi de temperaturile de spalare, consumul si durata lor:

Intensiv: spalarea intensiva asistata de senzorul de incarcare, care detecteaza cat de plin e masina, si face mici ajustari legate de consum si durata, insa temperatura de spalare ramane acelasi, de 70°C. Avand intre 125-135 de minute, si un consum de 12-15 litri de apa, la care adaugam si temperatura ridicata, avem un consum energetic destul de mare, de 1.45-1.5 kWh, insa aceste tipuri de programe consuma!
Auto: cel mai flexibil program, ideal pentru orice fel de incarcare, si indiferent de cantite, caci senzorul de incarcare este asista de cel de turbiditate, care masoara constant murdaria din apa, si face reglaje la temperatura de spalare, durata ciclurilor de prespalare, spalare si clatire. Temperatura de spalare va fi intre 45-65°C, cu un consum de 7-18 litri de apa si 0.95-1.6 kWh de energie electrica. Si durata poate avea valori diferite, in intervalul a 90-160 minute.
Eco: asa cum am zis si la inceput, consumul energetic este ceea ce conteaza mai mult la eficienta energetica, deci un consum foarte mic, de doar 0.82 kWh, alaturi de 9.5 litri de apa. Durata programului este de 235 e minute, caci se spala la 50°C.
De noapte: denumit si silence 50°C, un fel de program Eco la o presiune mica, pentru ca aparatul sa functioneze cat mai silentios. Va consuma 10 litri de apa, si 1.05-1.09 kWh de energie electrica, si are o durata de 235-240 minute. Valorile nu sunt fixe, caci va fi activ senzorul de incarcare.
1 ora: cum spune si numele, are o durata de 60 de minute, insa va spala la 60°C, fiind farte rapid, dar totodata eficient, in cazul resturilor normale de murdarie. Datorita temperaturii mari de spalare, are un consum de 1.3 kWh la cei 10 litri de apa.
Pahare: sau delicat, o spalare la temperatura de 40°C, si la o presiune scazuta, pentru a ocroti paharele, portelanurile si cristalele, care au rest scazut de murdarie. Programul dureaza intre 85-90de minute, si are un consum de 11-14 litri de apa, si 0.85-0.9 kwh de energie electrica.

Am putut vedea ca din cele 6 programe de spalare, in 4 este activ senzorul de incarcare, deci putem economisi energie si apa, daca masina noastra de 13 seturi nu e plina.
Bosch SMV46CX01E are si program special Igienizare masina, insa acesta deoarece nu este un program dedicat spalarii vaselor, nu este enumerat printre programele de spalare.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

 
Ca si extra-optiuni avem :
VarioSpeed Plus: pentru scurtarea duratei programelor
HygienePlus: o igienizare in plus a articolelor copiilor, sau daca suntem alergici. Acest va duce la cresterea consumului de energie
Extra Uscare: clatire finala, la o temperatura mai inalta, deci uscare mai buna.

Si evident avem si pornire programabila in intervalul 1-24 de ore, semnalizare sonora sfarsit program, dar si InfoLight pe podea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *