Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMV46CX03E SilencePlus cu 6 programe si Infolight

Bosch SMV46CX03E SilencePlus cu 6 programe si Infolight
5 (100%) 1 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMV46CX03E este un model complet incorporabil, cu o capacitate de 13 seturi, si o eficienta energetica buna de A++. Chiar daca nu este un model foarte ieftin, este o marca consacrata, are 6 programe de spalare, extra-optiuni folositoarea precum Zona Intensiva, si senzori de incarcare si de turbiditate.
Infolight-ul ne va informa asupra starii masinii, adica daca spala, sau a terminat programul de spalare, iluminand podeaua din fata aparatului prin diferite moduri.

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Programele de spalare la Bosch SMV46CX03E, alaturi de consum, durata, si temperaturi d espalare:

Intensiv: programul fara de care o masina de spalat vase nu poate exista :), caci chiar daca este cel mai mare consumator, acesta va spala vasele, oalele si cratitele foarte murdare. Spala la temperatura de 70°C, si la o presiune ridicata. Va fi activ senzorul de incarcare, car edetecteaza cantitatea articolelor din aparat, si ajusteaza consmul de apa si durata programului, in functie de necesitati. Astfel programul va tine intre 125 si 135 de minute, va consuma intre 12-15 litri de apa si 1.45-1.5 kWh de energie electrica.
Auto: programul care activeaza senzorul de incarcare, dar si cea de turbiditate, care va monitoriza cantitatea de murdarie din apa, si regleaza temperatura de spalare, consumul de apa, si durata ciclurilor de prespalare, spalare respectiv clatire. Astfel temperatura apei la spalare va fi intre 45-65°C, durata va fi intre 90-160 de minute, consumul de paa intre 7 si 18 litri, iar cel energetic intre 0.95 si 1.6 kWh (deci poate fi si mai mult ca in programul intensiv!). Programul este bun pentru orice fel de murdarie.
Eco: daca pana acum am vorbit numai de consumuri care puteau fi destul de mari, acest program este cel mai eficient din acest punct de vedere. Va spala la 50°C, timp de 210 minute, insa va consuma doar 9.5 litri de apa si doar 0.92 kWh de energie electrica.
Silentios: daca vrei ca aparatul sa spele intr-un mod cat mai silentios, caci ai musafiri, sau vrei sa ruleazi noaptea, ai acest program, care va spala la o presiune mai scazuta, si la temperatura de 50°C. Si acest program are actv senzorul de incarcare, deci durata, consumul nu e fix. Programul va tine minim 235 de minute si maxim 240 (wow, 5 minute diferenta), consuma intre 11 si 14 litri de apa, si 1.05-1.09 kwh de energie electrica. In acest program Bosch SMV46CX03E are un nivel de zgomot de doar 43 dB!
Delicat: sau program pentru pahare, articole sensibile la temperaturi si presiuni inalte. Va spala la doar 40°C, timp de 90-100 de minute, si v avea un consum de 0.85-0.9 kwh de energie si 11-14 litri de apa. Deci si acesta e asistat de senzorul de incarcare.
1h: un program scrt, de doar 60 de minute, insa care spala la temperatura de 65°C, fiind ideal pentru rest recent de murdarie, chiar si in cantitate mare. Consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh de energie electrica.

Cele 6 programe la Bosch smv46cx03e sunt suficiente, insa lipseste cea de prespalare, care pentru multi este un „must heave”. Insa vin in ajutor, extra-optiunile chiar folositoare, precum :
Zona intensiva: acesta este o zona din cosul inferior, unde activand aceasta optiune, articolele vor fi spalate la o presiune mai ridicata pentru a reusi sa curete murdaria chiar si uscata, ocrotind in acelasi fel celelalte articole din cosul superior/inferior de la presiunea ridicata.
Extra-uscare: o uscare mai eficienta (daca se doreste acest lucru), asta prin ridicarea temperaturii de clatire. Evident, si consumul energetic creste.
Igienizare: o igienizare timp de cel putin 10 minute, la 70°C, fiind cautat de persoanele cu alergii, si cei cu caopii mici.
InnerClean: sau autocuratare masina, un program de spalare, pentru curatarea interiorului masinii, care trebuie rulat cu detergent special pentru acest scop.

 

ALTE PARERI SI REVIEW-URI POT APAREA SI AICI

 

Bosch SMV46CX03E are si programare intarziata, in intervalul a 1-24 de ore, ceea ce inseamna, ca putem seta masina sa inceapa programul de spalare peste X ore. Totodata desi este un model complet incorporabil, are si InfoLight, acea lumina proiectata pe podea, care ne arata daca masina spala sau a terminat programul.
Daca doriti, puteti racorda aceasta masina si la apa calda, insa nu mai fierbinte de 60°C!

 

One Response to Bosch SMV46CX03E SilencePlus cu 6 programe si Infolight

  1. Kovacs Emeric says:

    Am aceasta masina dar nu am primit instructiuni apas pornirea merge spala bine cred ca la o selectare din fabrica ,oare care-i asta ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *