Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMV46KX01E de 13 seturi si 6 programe de spalare

Bosch SMV46KX01E de 13 seturi si 6 programe de spalare
3.3 (65.95%) 37 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMV46KX01E este un model complet incorporabil din seria 4, avand o capacitate de incarcare de 13 seturi si totusi o eficienta energetica destul de ridicata de A++, ceea ce inseamna ca are un consum energetic in programul Eco de doar 0.92 kWh. Are 6 programe de spalare, din care si una comandata in totalitate de senzori, plus cel de Autocuratare, 3 extra-optiuni folositoare si alte dotari importante, pe care le vom enumera pe la sfarsit.

 

VERIFICA AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

 

Cele sase programe de spalare la Bosch SMV46KX01E alaturi de temperatura de spalare, consum si durata:

Intensiv: spalarea intensiva la 70°C si cea mai mare presiune a apei, pentru articole rezistente la astfel de spalari, avand rest ridicat de murdarie sau resturi uscate. Este de mentionat faptul ca la acest program intra in actiune senzorul de incarcare, care detecteaza nivelul de incarcare, si va ajusta consumul de apa, si durata programului. Astfel in cei 125-135 de minute, va consuma intre 12-15 litri de apa, deci si consumul energetic va varia in intervalul a 1.45-1.5 kWh.
Auto: alaturi de senzorul de incarcare si senzorul de turbiditate va fi activ, deci se va regla atat temperatura de spalare, cat si consumul de apa, si durata. Senzorii vor regla temperatura apei in intervalul 45-65°C, iar consumul de apa intre 9-19 litri. Evident, si consumul energetic se poate modifica, in intervalul a 0.95-1.55 kWh, alaturi de durata maxima de 160 de minute, si cea minima de 95 de minute. Programul practic va spala singur, si va consuma atat, cat este necesar.
Eco: programul dupa care se obtine si clasificarea energetica, A++ in cazul Bosch SMV46KX01E, caci va spala la 50°C, si cu 9.5 litri de apa. Evident programul este lung, de 210 minute.
Pahare: spalare delicata la 40°C si o presiune mica a apei, ideal pentru articole din sticla, si portelan, cu grad mic de murdarie. Si in acest program este activ senzorul de incarcare, care va face mici ajustari la durata si la consum. Programul va avea o durata intre 85 si 90 de minute, cu un consum de 11-14 litri de apa si 0.85-0.9 kwh energie electrica.
Scurt: desi este un program de doar 60 de minute, se va spala la 65°C, deci obtinem rezultate destul de bune in cazul folosirii acestuia, imediat dupa folosirea farfuriilor, paharelor etc.. Are un consum de 10 litri de apa si 1.3 kwh de energie electrica.
Prespalare: prespalare cu 4 litri de apa, timp de 15 minute.

Desi unii producatori considera ca si program de spalare, cea de Autocuratare (MachineCare) la Bosch apare deparat. Acesta trebuie rulat cand masina este goala, folosind detergent special pentru acest scop.

Bosch SMV46KX01E are si cateva extra-optiuni folositoare:

VariospeedPlus: putem scurta durata unor programe cu aproximativ 40%.
HygienePlus: pentru cei cu alergii sau cu copii mici, in ultimul ciclu de clatire se va mentine temperatura apei la 70°C, timp de 10 minute.
Extra uscare: pentru o uscare mai eficienta la terminarea programului. La ultima clatire temperatura apei va fi marita, pentru a obtine o uscare mai eficienta. Evident, consumul energetic creste.

Daca dorim ca masina sa inceapa mai tarziu spalarea, o putem programa in intervalul a 1-24 de ore, de exemplu sa spele noaptea. Si desi este un model complet incorporabil, la SMV46KX01E  stim cand a terminat de spalat, caci are InfoLight, un fascicol de lumina proiectata pe podea, care are diferite culori pentru modul de spalare si spalare terminata.

 

ALTE DETALII LEGATE DE ACEST MODEL APAR SI AICI

Salvează

4 Responses to Bosch SMV46KX01E de 13 seturi si 6 programe de spalare

  1. Ciciovan Liana says:

    doresc manualul la acest model

  2. Luiza says:

    Va rog sa ma ajutati in alegerea unei MSV Bosch din seria 4 cu o latime de 60 cm , complet incorporabila
    Ce model sa aleg?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *