Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMV46KX02E din seria 4 cu sase programe bune

Bosch SMV46KX02E din seria 4 cu sase programe bune
3.6 (72%) 5 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMV46KX02E este un model complet incorporabil, cu o capacitate de 13 seturi si totusi o eficienta energetica de A++, care inca se gaseste la un pret bun. Este una din cele mai ieftine modele Bosch cu o asfel de capacitate si eficienta de A++ (daca dorim un model mai ieftin, gasim, insa din clasa A+) care are 6 programe de spalare, printre care regasim si faimosul Auto.

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Programele de spalare alaturi de durata, consum si temperatura apei in ciclul de spalare la Bosch SMV46KX02E:

Intensiv: programul care va spala la o presiune si temperatura ridicata, pentru a putea curata si cele mai murdare vase, insa care va avea un consum energetic mare. Aceste programe sunt mari consumatori, indiferent de producator si model, deoarece spala la temepratura de 70°C. Acesta insa va detecta gradul de incarcare a masinii, si daca este posibil, reduce consumul de apa de la 14 pana la 11 litri, poate reduce si durata de la 140 la 130 de minute, deci si consumul energetic poate cadea de la maximul de 1.45 kWh la un minim de 1.25 kwh.
Auto: programul despre care va ziceam la inceput. Acesta va modifica atat durata totala si numarul ciclurilor de clatire, cat si temperatura apei. Totodata consumul de apa se poate modifica in intervale destul de mari, deci si a energiei. Senzorii vor detecta gradul de murdarie cat si gradul de incarcare din aparat, si vor regla temperatura apei intre 45 si 65°C, consumand intre 5 si 16 litri. Programul va rula maxim 165 de minute, insa nu mai putin de 105 minute. La Bosch SMV46KX02E durata minima a acestui program este mult mai mare decat la alte modele!
Eco: avand o eficienta energetica buna, de A++, in acest program avem un consum energetic mic, de 0.92 kwh. Deoarece spala la 50°C si va consuma in total doar 7.5 litri de apa, va avea nevoie de aproximativ 4 ore, pentru a putea spala bine incarcarile cu rest normal de murdarie.
Pahare: progrmul opus celui intensiv, adica o spalare delicata la o temperatura de doar 40°C, ideal pentru a spala articolele sensibile, si care prezinta rest minim de murdarie. Este activ si in cazul acestui program senzorul de incarcare, care poate modifica timpul total al programului intre 85 si 95 de minute, consumul de apa intre 11 si 14 litri in functie de cantitatea articolelor din aparat.
Spalare rapida: o spalare de 60 de minute, care are si ciclu de uscare, insa deoarece spala la 65°C, este ideal in cazul incarcarilor cu rest recent (chiar si in cantitate mare) de murdarie. Are un consum de 10 litri de apa si 1.3 kwh de energie electrica.
Prespalare: chiar daca tehnologia a evoluat pana la punctul in care masinile de spalat vase detecteaza muraria din aparat, simplul ciclu de prespalare sau clatire timp de 15 minute cu 4 litri de apa este la fel de important la orice model. Deoarece are un consum energetic infim, putem rula oricand pentru a preveni uscarea resturilor.

 

ALTE DETALII TEHNICE SI REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

Bosch SMV46KX02E duce lipsa insa la extra-optiuni caci dispune doar de VarioSpeed Plus, cu ajutorul caruia putem reduce durata totala la majoritatea programelor de spalare.

Nu este nici extra-optiune dar nici program de spalare, insa este de folos programul de Autocuratare (Igienizare masina) sau Machine Care.

Chiar daca SMV46KX02E are afisaj in interior pe care se vede durata ramasa din spalare, deoarece este un model complet-incorporabil este mult mai practic Info Light -ul. Acesta este un fascicol de lumina rosie proiectata pe podeaua din fata aparatului, daca acesta spala. Cand masina a terminat spalarea, acesta este semnalizat si acustic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *