Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMV46MX01E din seria 4 cu program de spalare Auto

Bosch SMV46MX01E din seria 4 cu program de spalare Auto
3 (60%) 4 votes

Bosch SMV46MX01E este un model complet incorporabil, avand o capacitate de incarcare de 13 seturi, eficienta energetica de A++ (un consum de 6.5 litri de apa si doar 0.92 kwh de energie in programul Eco), si desi face parte din seria 4, are deja senzor de incarcare dar si senzor de turbiditate, 6 programe de spalare plus cel de autocuratare si 2 extra-optuni care in unele cazuri sunt foarte folositoare. Inainte de a incepe detalierea programelor de spalare, trebuie amintit si faptul ca are Infolight, care este lumina proiectata pe podea, care ne arata daca masina spala sau a terminat un program de spalare.

 

 

VERIFICA AICI PRETUL ACTUAL AICI

 

Cele sase programe de spalare la Bosch SMV46MX01E, alaturi de durata si consum:

Intensiv: program pentru vase, oale, cratite foarte murdare, sau cu murdarie uscata, cu spalare la 70°C si o presiune marita a apei. In acest program va fi activ senzorul de incarcare, care va reduce consumul si durata programului, daca sesizeaza faptul ca masina nu e plina. Vom avea deci un consum de 11-14 litri de apa si 1.2-1.4 kwh de energie electrica, iar durata programului va fi intre 125 si 135 de minute.
Auto: programul comandat in totalitate de senzorul de incarcare si cea de turbiditate, care vor regla temperatura de spalare, durata, si consumul programului, pentru a obtine rezultate bune, indiferent de cantitatea incarcata, sau tipul murdariei. Programul este foarte flexibil la durata, putand avea doar 90 de minute sau 160 de minute, iar temperatura de spalare intre 45 si 65°C. Deoarece si cantitatea de apa consumata poate fi intre 5 si 16 litri, consumul energetic si ea va fi foarte volatil, intre 0.85 si 1.35 kWh.
Eco: programul cu consum foarte mic, pentru rest normal de murdarie, cum ziceam si la inceput, acest program este luat in considerare, la obtinerea clase de eficienta energetica. Va spala la 50 °C, insa durata programului este mare, de 235 minute, si va consuma doar 6.5 litri de apa si 0.92 kWh de energie electrica
Pahare: programul delicat, cu presiune scazuta si o temperatura mai joasa, de 40°C, pentru a ocroti articolele sensibile la temperaturi inalte. Si in acest program este activat senzorul de incarcare, deci consum variabil intre 11 si 14 litri de apa si 0.85-0.9 kwh .
TurboSpeed 20 min: un program foarte scurt, de doar 20 de minute, insa spalare la 60°C, si consum de 8 litri de apa si 0.95 kwh de energie. Asa cum este ceva obisnuit la programele de acest fel, va lipsi ciclul de uscare.
Program 1h : un program relativ scurt, de 60 de minute, insa in ciclul de spalare se va utiliza apa la 65°C!! Are un consum de 10 litri de apa, si datorita temperaturii ridicate de spalare, va avea un consum energetic de 1.3 kWh. Desi este scurt, va obtine rezultate excelente si in cazul incarcarilor cu rest ridicat de murdarie.

AutoClean: nu e program de spalare a vaselor, ci de igienizare a masinii, care trebuie rulat folosind detergenti special conceput pentru acest scop.

Pe langa programele de spalare la Bosch SMV46MX01E avem posibilitaea de a alege si dintre cele doua extra-optiuni care pot fi de mare folos in unele cazuri:
VarioSpeed Plus: reduce semnificativ durata totala a unor programe
Extra Uscare: temperatura apei la ultima clatire va fi mai mare, astfel se obtine o uscare si mai eficienta, insa acesta va aduce cu sine un consum energetic mai mare.

 

ALTE REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

Mai demult erau considerate extra-optiuni, insa acum sunt doar functii normale la Bosch: programare intarziata in intervalul a 1-24 de ore.
Deoarece este un model complet incorporabil, prezenta InfoLight-ului este un mare plus la acest model, o idee geniala desi foarte simpla : o lumina rosie proiectata pe podea ne instiinteaza asupra faptului ca masina spala, su cea verde ca masina a terminat de spalat.
Cred ca de reprosat la SMV46MX01E este lipsa programului de prespalare, care e foarte simpla, insa e folosita foarte des de foarte multi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *