Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMV68IX00E cu 8 programe de spalare din seria 6

Bosch SMV68IX00E cu 8 programe de spalare din seria 6
4.3 (86.67%) 3 votes

Modelul incorporanil Bosch SMV68IX00E este unul dintre cele mai performante din toate punctele de vedere al acestui producator de electrocasnice din seria 6, avand evident un pret cam mare pentru multi dintre noi, insa cei care doresc calitate, performanta si tehnologie avansata in bucatarie, vom detalia ce stie si ce nu acest model. Pe scurt, SMV68IX00E are 8 programe de spalare plus cea de igienizare, 4 extra optiuni, o capacitate de 13 seturi, iar eficienta energetica maxima, de A+++, ceea ce era de asteptat de la un asfel de model. Evident este echipat atat cu senzor de incarcare cat si cu cea de turbiditate.

 

 

VERIFICA PRETUL ACESTUI MODEL AICI

 

Cele 8 programe de spalare la Bosch SMV68IX00E alaturi de durata si consum:

Intensiv: spalare intensiva recomandat in cazul in care avet vase si oale foarte murdare sau cu murdarie uscata, caci se spala la o presiune si temperatura mare de 70°C. Deoarece asa cum am zis este activ senzorul de incarcare, consumul de apa si cel energetic va varia. Astfel durata totala a programului va fi intre 125-135 de minute, timp in care consuma 12-15 litri de apa si 1.45-1.5 kwh de energie electrica.
Eco: programul de referinta la obtinerea eficientei energetice, deci cel mai mic consum pentru incarcari cu nivel mediu de murdarie. Spalare se efectueaza la 50°C, si va consuma doar 0.82 kWh de energie electrica si 9.5 litri de apa. Durata totala a programului este mare, de 230 de minute, insa acest lucru e ceva normal la astfel de programe.
Auto: functioneaza alaturi de senzorul de incarcare si cea de turbiditate, deci atat temperatura de spalare cat si timpul dar si consumul de apa va varia. Durata va fi intre 90-160 de minute, timp in care va consuma intre 7 si 18 litri de apa si 0.95-1.6 kWh de energie electrica. Temperatura apei in ciclul de spalare va fi intre 45-65°C.
De noapte: sau silentios, cand dorim ca masina sa spele in asa fel incat sa nici nu auzim acest lucru. Deoarece se va spala la o presiune scazuta, si la temperatura de doar 50°C, va avea o durata de 235-240 minute, timp in care va consuma doar 10 litri de apa si 0.85-0.9 kWh de energie electrica.
Pahare: spalarea delicata la 40°C, pentru a proteja paharele si portelanurile sensibile la temperaturi inalte. Durata totala a progogramului este de 85-90 de minute, timp in care consuma 11-14 litri de apa si 0.85-0.9 kWh.
1h: program de 60 de minute, insa cu spalare la 65°C, ne va ajuta in multe cazuri, in special dupa luarea mesei, deci fara rest uscat. Are un consum de 10 litri de apa si 1.3 kwh de enrgie electrica.
Rapid: o spalare rapida la 45°C, fara uscare.
Prespalare: avand o capacitate mare, e binevenit acest scurt program care prespala cu o cantitate mica de apa, si deoarece apa nu este incalzita, consumul energetic este aproape nul.
Desi nu e enumerat printre programele de spalare, Bosch SMV68IX00E are si program special de igienizare a masinii, care trebuie folosit cu detergent special in acest scop!

Din pacata la achizitionarea unei masini de spalat vase multi se uita numai la programe, insa si extra-optiunile sunt la fel de importante, si in cazul nostru vorbim de 4 optiuni:
Intensive Zone: de obicei se regaseste doar la modelele de top, deci si SMV68IX00E este echipat cu brate speciale sub cosul inferior care vor spala la o presiune foarte mare in zona lor de acoperire, astfel vasele sau articolele foarte murdare asezate in aceasta zona vor fi spalate bine, in timp ce celelalte articole din cosul inferior si cele din cosul superior vor fi ocrotite.
HygienePlus: o igienizare finala la temperaturi inalte, insa evident consumul energetic creste.
ExtraUscare: in ultimul ciclu de clatire va fi folosit apa si mai calda pentru o uscare mai eficienta.
Variospeed Plus: putem scurta durata programelor, asta deoarece presiunea apei va fi mai mare, iar timpul de uscare mai scurt.

Nu sunt critice la o masina de spalat vase, insa Bosch SMV68IX00E are taste tip PiezoTouchControl, pornire programabila in intervalul 1-24 de ore, afisare timp ramas de spalare(in usa), InfoLight, semnal sonor la terminarea programului.

 

ALTE OPINII SI REVIEW URI POT APAREA SI AICI

 

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *