Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SMV68IX01E pentru pretentiosi

Bosch SMV68IX01E pentru pretentiosi
4.5 (90%) 2 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SMV68IX01E este una din cele mai bune modele din seria 6 a producatorului Bosch, insa evident si pretul este destul de mare. Pentru cei care nu vor ca aparatul lor sa stie si HomeConnect (care momentan oricum e indisponibil in Romania), acest model este destul de apropiat, ca si functii cu smv68tx06e, insa in loc de HomeConnect are de exemplu IntensiveZone, care dupa parerea mea e mult mai benefica, decat o  optiune nefolositoare momentan. Avem deci 8 programe de spalare, unele asistate de senzori, 4 extra-optiuni chiar folositoare, autocuratare separata, TimeLight, si eficienta energetica maxima de A+++. Vom vorbi despre toate astea mai pe larg in cele ce urmeaza.

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

Cele 8 programe de spalare la Bosch SMV68IX01E, alaturi de durata, temperatura de spalare, consum de apa si curent:

Intensiv: Spalarea intensiva la 70°C si o presiune mare a apei, pentru vase, oale, si alte articole cu grad ridicat de murdarie, sau murdarie uscata. Cum e si normal, este un consumator mare, insa deoarece va fi activ senzorul de incarcare, care detecteaza cat de plin este masina, consumul de apa si curent poate sa scada. Asadar programul va avea o durata maxima de 135 de minute, care poate sa scada cu maxim 10 minute, un consum de apa intre 12 si 15 litri, iar consum energetc intre 1.45-1.5 kWh.
Auto: programul cel mai flexibil din toate punctele de vedere, caci va detecta atat incarcarea cat si nivelul de murdarie cu ajutorul senzorului de turbiditate, care vor regla atat consumul, cat si durata programului, dar si temperatura de spalare. spalarea se va efectua la temperaturi cuprinse intre 45-65°C, cu un consum de 7-18 litri de apa, deci si consum energetic foarte variabil, intre 0.95-1.6 kwh. Si durata programul va varia in intervalul a 90-160 de minute.
Eco: daca e din clasa A+++, sigur are un consum mic, fiind programul care este luat in considerare cand se obtine clasificarea. Pentru a atinge un consum energetic de doar 0.82 kWh si 9.5 litri de apa, la capacitatea sa de 13 seturi, SMV68TX06E va spala la o temperatura de 50°C, iar programul va avea o durata de 235 de minute.
De noapte: daca e important ca masina sa fie cat mai silentioasa, acest program are doar 41 dB(A), caci va spala la o presiune mica, si la temperatura de 50°C, insa pe o perioada lunga de timp. Va consuma 10 litri de apa, si 1.05-1.09 kWh de energie electrica, pe perioada a 235-140 de minute. Este de fapt un program Eco silentios, insa cu un consum energetic ceva mai mare.
Pahare: sau programul delicat, cu o durata de 85-90 de minute, care spala la 40°C. Are un consum de 11-14 litri de apa, si 0.85-0.9 kwh de energie. Consumul si durata nu e fix, deoarece si in acest caz functioneaza senzorul de incarcare.
1 ora: desi are o dura de doar 60 de minute, deoarece spala la 65°C, va reusi sa spele foarte bine resturile recente de mancare.Cosnuma 10 litri de apa, si 1.3 kwh de energie.
Scurt: un program scurt, fara uscare
Prespalare: simpla prespalare cu o cantitate mica de apa, timp de 15 minute. Si deoarece apa nu e incalzita, consumul energetic este mic.

Avem deci un numar foarte mare de programe, insa Bosch SMV68IX01E are si 4 extra-optiuni foarte folositoare:

Intensive Zone: zona speciala in cosul inferior, unde vasele si oalele vor fi spalate la o presiune mai mare fata de restul articolelor din cosul inferior, astfel si vasele vor iesi curate, dar si farfuriile vor fi ocrotite de presiunea mare. Aceasta optiuni ar trebui sa fie prezent la toate masinile de spalt vase, insa momentan sunt disponibile doar pe modele superioare.
VarioSpeedPlus: un VarioSpeed upgradat, cu ajutorul caruia putem scurta durata programelor de spalare cu aproximativ 50%.
HygienePlus: o igienizare la temperatura de 70°C timp de 10 minute la sfarsitul programului, folosit indeoseb de cei care sufera de alergii sau au bebelus in familie. Consumul energetic va fi mai mare daca folosim aceasta optiune.
Extra Uscare: in ultimul ciclu de clatire se va utiliza apa la o temperatura mai inalta, deci o uscare mai eficienta.

 

ALTE DETALII TEHNICE APAR SI AICI

Desi nu e enumerat nici la optiuni si nici la programe de spalare, SMV68IX01E are si program de autocuratare, care trebuie folosit periodic, cu masina fiind goala, si cu detergent pentru acest scop.
Nu era cum sa lipseasca nici programare intarziata, iubit de multi, care ne permite sa alegem din intervalul a 1-24 de ore. Daca dorim, putem sa legam aparatul si la apa calda, in acest fel putem economisi energie.
Si desi este un model complet incorporabil, vom sti cat mai are aparatul din durata de spalare, caci are TimeLight, care va afisa pe podea timpul ramas din program.
Probabil ar mai fi multe de spus despre acest model, insa cele mai importante aspecte legate de programe de spalare, optiuni acestea ar fi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *