Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SPI46MS01E din seria 4 cu sase programe de spalare

Bosch SPI46MS01E din seria 4 cu sase programe de spalare
3.7 (73.85%) 13 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SPI46MS01E este un model partial incorporabil, slim, facand parte din seria 4 a electrocasnicelor Bosch. Fiind partial incorporabil, partea superioara – de comanda ramane vizibil, astfel este mult mai usor de programat, se vede timpul ramas de lucru, si arata si super in bucatarie.
Are 6 programe de spalare, din care la 4 va fi activ senzorul de incarcare, adica acel senzor care detecteaza cat de plin e masina, si regleaza consumul de apa. Totodata are si senzor de turbiditate, deci si programul mult cautat Auto.

Totodata are si un numar mare de extra-optiuni pe care le voi enumera la sfarsit.

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Programele de spalare alaturi de durata, consum si temperaturile de spalare la Bosch SPI46MS01E :

Intesiv: programul care spala la o presiune foarte mare si la temperatura de 70°C, fiind ideal pentru articole foarte murdare, murdarie uscata. Insa acest program deoarece efectueaza o splare intensiva, este recomndat pentru vase, oael, farfurii care rezista la astfel de spalari, si nicidecum pentru cani, cesti, cristale – care sunt foarte sensibile din acest punct de vedere. Are senzorul de incarcare activat, care va regla durata totala a programului intre 125-135 de minute, si consumul de apa intre 11 si 14 litri, conform cantitatii de articole detectate de acesta. Evident este un consumator energetic mare, respectiv de 1.2-1.3 kWh.
Auto: programul care e comandat in totalitate de cei doi senzori, care vor regla atat consuml de apa, durata ciclurilor de spalre, clatire, prespalre, cat si temepratura de spalare. Este ideal pentru orice fel de murdarie, in orice cantiate. „Problema” acestor programe este faptul ca nu stii cat va dura pana can termina, caci valorile se schimba pe tot parcursul rularii acestui program. Durata minima va fi de 90 de minute, iar cea maxima de 150 de minute, timp in care consuma intre 7 si 16 litri de apa si 0.7-1.3 kWh de energie. Temepratura apei in ciclul de spalre va varia si ea intre 45 si 65°C.
Eco: programul cel mai eficient din punct de vedere a consumului energetic, can avem rest normal de murdarie in cantitate medie. Va spala la temperatura tipica acestor programe, la 50°C si va avea un timp de rulare mare, respectiv 195 de minute. Consumul va fi insa de doar 9 litri de apa si 0.84 kWh de energie. DEsi valorile pot parea destul de mici, cu aceste consumuri obtine doar o eficienta energetica de A+, fiind si veriga slaba al acei model.
Silentios: daca vrem ca masina sa spele cat mai silentios posibil, si avem farfurii normal murdare, acesta este programul ideal, caci va spala la o presiune scazuta. Spala la 50°C ca si programul eco, si la presiune scazuta, insa va rula timp de 235-240 minute. Aceste programe silentioase au o perioada foarte mare de rulare, deoarece spala la temepraturi si presiuni mici, deci le trebuie mult timp ca sa poate sa sepele bine. Consumul lor este insa mic, de doar 9 litri de apa si 0.8 kWh de energie.
Glass: este programul cel mai rar folosit deoarece este dedicat articolelor foarte sensibile la temperaturi, precum pahare, cristale. Spala la doar 40°C , timp de 85-90 de minute.
Spalare rapida: sau spalarea 1h, de o ora. Chiar daca spala doar timp de 60 de minute deoarece incalzeste apa la 60°C, este ideal pentru rest recent de murdarie in cantitate normala, chiar si ridicata. Are un consum de 10 litri de apa si 1 kWh de energie electica.

Nu este enumerat ca si program de spalare, si nici extra-optiune, insa Bosch SPI46MS01E are si asa numitul Inner-Clean sau Igienizare masina. Este programul special pentru curaarea interiorului aparatului, cu detergent special pentru acest scop, si fara alte articole in masina.

 

AICI POT APAREA SI ALTE REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL

 

Pentru diferite situatii SPI46MS01E are si extra-optiunile :

Variospeed Plus: se pate reduce durata unor programe de spalre cu pana la 50%, asta se obtine prein creterea presiunii si temperaturii apei la spalare, respectiv reducrea timpului de uscare.
HygienePlus: o extra-igienizare a articolelor la sfarsitul programului. De fapt dupa clatire finala se mai face o clatire la 70°C, timp de aproximativ 10 minute. Cautat de obicei de persoanele cu alergii si familiile cu copii mici.
Extra uscare: daca nu sunteti multumit de rezultatele de uscare, cu aceasta optiune se va mari temperatura apei la ultimul cicu de clatire, astfel se ovbtine o uscare mai eficienta. Atentie insa, ultimele doua extra-optiuni duc la o creste de consum energetic.

Este important de mentionat despre Bosch SPI46MS01E si faptul ca la latimea de 45 de cm pe care o are, are o capacitate de 10 seturi, ceea ce inseamna ca are tava pentru tacamuri, cosul superior este spalat cu doua brate de pulverizare, in programul de silentios are doar 44dB, are afisare timp ramas, vedem programele si extra-optiunile selectate, are pornire programabila in intervalul de 1-24 de ore.
Minusul acestui model ar fi eficienta energetica de A+ .

 

VEZI AICI OFERTA ACTUALA LA ACEST MODEL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *