Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SPS25CW05E SilencePro din seria 2

Bosch SPS25CW05E SilencePro din seria 2
3.5 (70%) 6 vote[s]

Deoarece a aparut din nou in ofertele magazinelor din Romania, chiar daca Bosch SPS25CW05E este un model din seria 2 a alectrocasnicelor Bosch, datorita pretului mult mai mic ca al celor din seriile mai noi, probabil va fi alegerea unora dintre cei care doresc o masina de spalat vase simpla.
Acesta este un model independent, cu o capacitate de incarcare de 9 seturi – deci un model cu o latime de 45 de cm, care dispunde de 5 programe de spalare, doua extra-optiuni si are si un mini afisaj pentru timpul ramas de spalare.
Atentie la detaliile de pe multe site-uri care comercializeaza acest model, caci am vazut la specificatii faptul ca are senzor de incarcare, ba chiar si senzor de turbiditate! Acest model nu are niciuna din aceste senzori!

 

VEZI AICI PRETUAL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Programele de spalare selectabile la Bosch SPS25CW05E, alaturi de temperatura apei in ciclul de spalare, consumul lor, dar si durata acestora:

Intensiv: spalarea intensiva la temperatura tipica acestor programe de 70°C. Este recomandat pentru incarcari cu rest ridicat de murdarie, chiar si murdarie uscata. Insa, deoarece spala la o temepratura inalta, va consuma multa energie electrica, mai precis are 1.3 kWh, pe langa care are nevoie si de 14 litri de apa. durata programului va fi de 135 de minute.
Normal: proramul de care au uitat producatorii , si sincer nu stiu de ce? Acesta spala la 65°C, va consuma in total 13 litri de apa, si dearece si durata programului este mai scurta, de 130 de minute, consumul energeic este mai mic, de 1.1 kWh. Acesta este indicat pentru spalarile zilnice, cu rest normal de murdarie.
Eco: programul cel mai economic pentru incarcari cu rest normal de murdarie, caci se spala la 50°C. Insa SPS25CW05E nu e cel mai economic model, ba dincontra, are o eficienta energetica de A+, adica un consum de 0.78 kWh de energie electrica si 8.5 litri de apa. Programul este lung, de 195 de minute, insa alte modele de obicei spala si mai mult in acest program.
Scurt: un program cu o durata de doar 60 de minute, insa spalare la 65°! Este ideal pentru rest recent de murdarie, in cantitate normala. Va consuma 10 litri de apa si 1 kWh de energie electrica.
Prespalare: simpla prespalare la temperatura de admisie, deci consum energetic de 0.05 kWh si 4 litri de apa in cele 15 minute de rulare.

Chiar daca par invechite aceste programe, ele raman programle de spalare de baza, sau mai bine zis cele de care chiar avem nevoie la o masina de spalat vase. Bosch SPS25CW05E fiind din seria 2, le mai are pe acestea, insa nu are programe cu senzor de toate felurile, si tehnologii inovatoare.

 

ALTE DETALII TEHNICE SI REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

 

Pe langa aceste programe, mai avem si posibilitatea de a selecta si extra-optiunile:

Incarcare la jumate: alta optiune de care Bosch a uitat, desi e cautat de toata lumea, chiar si la modele acestea mici cum e si modelul de fata. Fara a schimba durata sau temperatura de spalare a proggramelor, reduce consumul de apa deci si cea electrica, fiind ideal cand masina nu este plin, insa dorim deja sa rulam un program.
VarioSpeed Plus: adica reducem durata anumitor (3 mai exact) programe de spalare la 40-50%, caci se va mari presiunea de spalare, temperatura de spalare, scurtand totodata ciclul de uscare

Pornire intarziata – exsta si aceasta optiune, daca este de folos 🙂 Fiind un model simplu, este surpinzator mini afisajul electric, care ne arata timpul ramas de lucru a aparatului.

Bosch SPS25CW05E este simplu, insa cu programe si optiuni folositoare!

 

 

6 Responses to Bosch SPS25CW05E SilencePro din seria 2

 1. Valigw says:

  Multumesc de precizare ! Intrebarea era retorica.
  Ati folosit acest model ?
  Eu sunt interesat sa-l cumpar.
  Totusi nu ar trebui sa luam atitudine sa scriem la Bosch ?
  Poate rezolvam aceasta scapare, totusi Bosch nu e o firma din boscheti !
  Aveti alta recomandare pt. mine, caut un model ingust(45 cm) deoarece locuiesc la bloc si fiecare cm. e important.

  • MSV says:

   Daca bugetul va permite (si vreti Bosch), sau gasiti ceva la reducere, as recomanda ceva din seria 4, caci diferentele sunt mari intre seria 2 si 4.

 2. Valigw says:

  Multumesc de sfat !
  Motivele mele pt. achizitie seria 2 sunt:
  – program prespalare(sunt stresat ca, cu un program normal nu se duce mancarea/grasimea uscata);
  – faptul ca are mai putina electronica(la comenzi de ex.), ar trebui sa o faca mai fiabila;
  – am sperat ca fiind o serie mai veche(probabil o vor scoate din productie mai devreme sau mai tarziu) sa fie si pretul micsorat corespunzator, dar din pacate vad ca nu e cazul !
  – daca are toate functiile care imi sunt necesare mie, de ce sa dau mai multi bani pt. un produs mai complex(implicit mai predispus spre defectare), doar pentru marketing ca are nu`s ce functii pt. figuranti ?
  Daca totusi consideri ca seria 4 e mult mai buna, as putea sa ma reorientez !
  Inainte de asta as dori te rog cateva argumente hotaratoare in favoarea seriei 4(am observat ca nu are programul „prespalare” si asta ma deranjeaza pe mine).

  • MSV says:

   Buna ziua,
   Vad ca sunteti un cumparator, care stie ce vrea, si pentru ce vrea.
   Daca modelul in cauza satisface nevoile Dvs, atunci cu siguranta nu merita ceva mai complex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *