Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SPS45MI02E din seria 4 cu 5 programe si capacitate de 10 seturi

Bosch SPS45MI02E din seria 4 cu 5 programe si capacitate de 10 seturi
3.7 (74%) 10 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SPS45MI02E este un model incenpendent, cu o latime de 45 de cm, si o capacitate de incarcare de 10 seturi, care face parte din seria patru a electrocasnicelor Bosch, ceea ce inseamna ca are deja senzor de incarcare si de turbiditate, insa nu e chiar cea mai nou tip.
Avand 5 programe de spalare plus cea de machine care, si extra-optiuni folositoare, singurul lucru care ii putem „reprosa” este clasa de eficienta energetica de A+, care evident putea fi mai buna.

 

 

VEZI AICI REDUCEREA ACTUALA LA ACEST MODEL

 

Programele de spalare , alaturi de consum, temperaturi de spalare si tehnologii folosite la Bosch SPS45MI02E :

  • Intensiv: spalaera la 70°C, si la o presiune ridicata, fiind cel mai indicat la incarcari cu rest ridicat de murdarie, chiar si uscata, si articole care nu sunt sensibile la temperaturi inalte. Va consuma intre 11 si 14 litri de apa in cele 125-135 de minute, si 1.2-1.3 kWh de energie electrica. Valorile se modifica conform nivelului de incarcare a masinii, adica senzorul de incarcare va detecta cat de multe articole sunt in aparat, si daca nu e plin, va reduce consumul si durata de spalare.
  • Auto: programul complet automatizat, adica va detecta atat cantitatea articolelor din masina, dar va monitoriza tot timpul si nivelul de murdarie din apa. Senzorii vor regla atat consumul si durata (in intervale destul de mari), cat si temperatura de spalare. Astfel SPS45MI02E va spala in programul auto la temepraturi cuprinse intre 45-65°C, si va consuma intre 0.7-1.3 kWh de energie electrica si 7-16 litri de apa in cele 90-150 de minute de rulare.
  • Eco: programul cel mai eficient din punct de vedere a consumului, o spalare la 50°C, care este luat in calcul si la clasa de eficienta energetica. Cu consumul de 0.84 kWh si 9.5 litri de apa a obtinut clasa de A+.
  • Silentios: programul al carui scop este sa spele cat mai silentios posibil incarcarile la rest normal de murdarie. Va spala la 50°C si la o presiune scazuta, pentru a fi foarte silentios, adica va avea un nivel de zgomot de 46 dB. Insa, acest program ese foarte lung, de 235-240 de minute.
  • Scurt: un program cu o perioada de rulare de odar 60 de minute, insa in cilcul de spalare va folosi apa la temperatura de 65°C, reusind sa spele resturile recente de murdarie, chiar si in cantitate mare. Va consuma 10 litri de apa si 1 kWh de energie electrica.

 

ALTE REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

 

Nu e program de spalare, dar Bosch SPS45MI02E are si program special de igienizare masina, denumit de producator Machine Care, care trebuie rulat cu detergenti pentru acest scop, si este recomandat rularea lui cel putin o data pe luna.

Pe langa programele enumerate mai sus, putem alege si din urmatoarele extra-optiuni:
VarioSpeed Plus: cu ajutorul caruia reducem durata anumitor programe chiar cu 50%,asta s eobtine prin cresterea temepraturii si a presiunii apei.
Extra Uscare: o uscare mai eficienta, caci se va mari temperatura apei in ultimul ciclu de clatire. Acesta va duce si la cresterea consumului de energie.
HygienePlus: un ciclu de igienizare adaugat dupa ultimul ciclu de clatire. Este folosit mai ales de persoane cu alergii si cei cu copii mici in familie, cand se doreste o igienizare cat mai buna a articolelor.

La Bosch SPS45MI02E trebuie amintit si faptul ca pentru a atinge capacitatea de incarcare de 10 seturi a fost nevoie ca sa aiba tava pentru tacamuri (si nu cos), poate fi programat pentru o spalare ulterioara, si deoarece este un model independent, vedem durata ramasa din spalare, sau pana la inceperea programului, programul care ruleaza, extra-optiunea selectata, sau eventualele erori aparute precum lipsa sare, lipsa agent de clatire, lipsa apa de admisie.

 

NOI RECOMANDAM ACEST MAGAZIN ONLINE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *