Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SPS46IW01E SuperSilence din seria 4 cu 6 programe de spalare

Bosch SPS46IW01E SuperSilence din seria 4 cu 6 programe de spalare
3.3 (66.67%) 3 vote[s]

Bosch SPS46IW01E SuperSilence este un model independent cu o latime de 45 de cm, deci o capacitate de incarcare de doar 9 seturi, facand parte din seria 4 a masinilor de spalat vase Bosch. Are un numar de 6 programe de spalare, ceea ce pentru un Bosch este mult, la care se adauga si programul de igienizare masina, si cateva extra-optiuni. Deoarece are o eficienta energetica mai slaba, adica doar A+, acest model este mai ieftin.

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Programele de spalare la Bosch SPS46IW01E SuperSilence alaturi de durata, consum si temepraturi :

  • Intensiv: programul cu ajutorul caruia putem spala si resturi de mancare pe care nu credeam ca un paarat le poate indeparta. Acesta va spala la 70°C, si la o presiune ridicata, pentru a spala eficient vasele, oalele, tigaile murdare. Datorita senzorului de incarcare, acesta poate reduce consumul de apa de la 14 litri la 11, durata programului de la 135 de minute la 125 de minute, daca aparatul nu este plin. Si consumul energetic poate varia, insa doar in intervalul a 1.2-1.3 kWh.
  • Auto: este automat complet, adica detecteaza atat cantitatea articolelor, cat si gradul de murdarie, si regleaza temperatura apei in ciclul de spalare intre 45 si 65°C. Este ideal pentru orice situatie, caci si consumul de apa, dar si durata programului se modifica conform valorilor citite de senzori. Bosch SPS46IW01E poate consuma intre 7 si 16 litri de apa si 0.7-1.3 kWh de energie electrica. Si durata programului se poate modifica radical, caci poate fi de doar 90 de minute, sau se poate lungi pana la 150 de minute.
  • Eco: programul cu care acest model obtine clasa de eficienta energetica de A+. In alte cuvinte este programul ce mai eficient sin punct de vedere a consumului energetic, pentru incarcari cu rest normal de murdarie. Se va spala la temperatura tipica de 50°C, si va consuma doar 0.78 kwh de energie electrica si 8.5 litri de apa. Programul complet ruleaza timp de 195 de minute.
  • De noapte: un program ideal de folosit cand timpul nu ne preseaza si dorim ca masina sa spele cat mai silentios posibil. Acesta reduce presiunea apei, si va spala la 50°C. Va spala insa foarte mult timp, aproximativ 240 de minute, insa consuma doar 0.78-.8 kWh de energie electrica. Acest program este un fel de program Eco lungit si silentios.
  • Delicat: sau programul Pahare, care spala la 40°C, pentru a ocroti articolele sensibile, si care prezinta rest scazut de energie. Are un consum de 11-13 litri de apa si 0.75-0.8 kWh de energie, si programul va rula 85-90 de minute. Valorile se modifica conform gradului de incarcare a masinii.
  • Scurt: programul care ruleaza doar 60 de minute, insa care deoarece spala la 65°C, reuseste sa obtina rezultate excelente in cazul incarcarilor cu rest recent de murdarie, chiar si in canitatate mare. Deoarece spala la temperatura mare, are si un consum energetic ridicat, de 1 kWh.

 

 

ALTE SPECIFICATII SI REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

Nu e program de spalare vase, nici extra-optiune, insa Bosch SPS46IW01E are asa numitul program de Autocuratare, sau Machine Care, care este pentru curatarea interiorului aparatului.

La extra-optiuni putem alege dintre:
VarioSpedd Plus: adica reducere duratei totale a anumitor programe, cu aproximativ 50%. Rezultatele de spalare vor fi identice, insa rezultatele de uscare pot fi mai slabe.
Extra Hygiene: este un ciclu de igienizare a articolelor, dupa ultimul ciclu de clatire, la o temepratura ridicata, de aproximativ 70°C.
Extra-uscare: Bosch SPS46IW01E va mari temperatura apei in ultimul ciclu de clatire, pentru a obtine rezultate mai bune de uscare. Ultimele doua optiuni cresc consumul energetic.

Daca dorim ca aparatul sa inceapa programul selectat peste o perioada de timp, avem si aceasta optiune, cu valori din intervale a 1-24 de ore.
Afisajul ne va arata exact de ce avem nevoie: durata ramasa din program, iar led-urile de langa fiecare buton se vor aprinde, cand acel program este selectat.

Datorita faptului ca are eficienta energetica de A+, Bosch SPS46IW01E nu este un model foarte scump!

 

VEZI REDUCEREA ACTUALA AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *