Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SPS53E28EU de 9 seturi si incarcare la jumate

Bosch SPS53E28EU de 9 seturi si incarcare la jumate
3.7 (73.33%) 3 vote[s]

Masina de spalatr vase Bosch SPS53E28EU este un model independent cu o latime de 45 de cm, deci gasim mult mai usor spatiul necesar pentru acest aparat. Insa latimea mai mica vine si cu o capacitate de incarcare mai mica, insa cele 9 seturi sunt indeajuns pentru o familie nu foarte numeroasa. Face parte din seria 4 a electrocasnicelor Bosch, si este deja prezent senzorul de incarcare dar si cea de turbiditate. Chiar daca are un numar mic de programe, acestea sunt chiar cele de care avem nevoie.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Programele de spalare la Bosch SPS53E28EU alaturi de durata, consum :

  • Intensiv: este spalarea la temperatura inalta de 70 °C, fiind idel pentru cele mai murdare ardicole, chiar si cu murdarie uscata. Va spala cu brio oalele, cratitele, si farfuriile cu rest ridicat de murdarie! Aparatul va detecta cantitatea articolelor, si va regla un pic consumul de apa intre 11 si 14 litri, cea de energie va fi intre 1.2 si 1.3 kWh. Durata mxima a programului va fi de 135 de minute, care se poate scurta cu maxim 10 minute.
  • Auto: programul cel mai flexibil din toate punctele de vede, caci e ideal pentru orice tip de murdarie, indiferent de cantitate. Senzorii vor regla temperatura de apa intre 45 si 65 °C, consumul de apa intre 7 si 16 litri si durata programului intre 90 si 150 de minute. Este de obicei cel mai folosit program, pentru ca acesta regleaza absolut tot conform cantitatii de murdarie si de articole detectate, pentru ca la sfarsit sa obtinem articole curate si uscate.
  • Eco: programul care poate spala si usca o incarcare cu rest de murdarie in cantitate normala, si totodata sa aiba un consum mic de energie. Acesta va spala la 50 °C, pentru ca cnsumul sa fie de doar 0.78 kWh si cel de apa de 8.5 litri. Insa ca rezultatele sa fie satisfacatoare, are nevoie de 195 de minute in total. Totusi, cu aceste valori, Bosch SPS53E28EU a obtinut doar eficienta energetica de A+.
  • Scurt: un program de doar jumatate de ora si spalare la 45°C. Are un consum de doar 0.7 kWh si 9 litri de apa.
  • Prespalare: sau inmuiere timp de 15 minute cu 4 litri de apa la temperatura de admisie. Deoarece nu incalzeste apa, consumul energetic e minim, undeva la 0.05 kWh.

 

Bosch SPS53E28EU chiar daca are programe putine, in afara de cel Scurt, toate sunt bune, si folositoare. Aceste 4 programe pot acopri de fapt orice situatie.

 

ALTE DETALII TEHNICE POT SA APARA SI AICI

 

Daca insa avem si alte preferinte, urmatoarele extra-optiuni ne pot ajuta in multe situatii:

  • Incarcare la jumate: daca masina este incarct cu maxim 5 seturi, deja putem porni un program de spalare, caci aparatul va reduce semnificativ consumul de apa, deci scade si consumul energetic, insa temperatura de spalare si clatire dar durata totala a programului raman neschimbate.
  • VarioSpeed: putem reduce durata programeleor cu aproximativ 30%,fara a fi afectat rezultatul de spalare. Rezultatele de uscare insa pot fi mai slabe.
  • Pornire programabila: cand dorim ca aparatul sa inceapa un program de spalare dupa un anumit interval de timp. La SPS53E28EU se poate selecta intervalul de 1-24 de ore.

Chiar daca are un afisaj mic, vedem pe ea exact ce ne poate interesa: durata ramasa din programul care ruleaza.
Trebuie amintit despre Bosch SPS53E28EU si faptul ca are 4 temperaturi de spalre, cosul superior e spalat cu DuoPower -adica doua brate de pulverizare, are un nivel de zgomot de doar 46 de dB, si ca materialul exterior e inox anti amprenata.

Acest model este destinat mai alei pietelor din Romania, Ungaria, Cehia si Moldova, deci nu gasiti foarte multe informatii despre SPS53E28EU.

 

ALTE REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *