Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Bosch SPV45CX01E cu 5 programe printre care si cea de prespalare

Bosch SPV45CX01E cu 5 programe printre care si cea de prespalare
4.2 (84%) 5 vote[s]

Chiar daca Bosch SPV45CX01E este un model din seria 4 si are o eficienta energetica destul de slaba, de A+, programele de spalare pe care le are il fac mai „valoros” pare. Are 5 programe de spalare, insa acestea sunt si cele mai bune programe, fiind prezent atat cel Auto, cat si cea de 1 ora si spalaer la 65°C, cat si simplul program de prespalare.
Pe langa cele 5 programe, este prezent si cel de igienizare masina, si 2 extra-optiuni folositoare, facand ca acest model sa fie una demn de luat in seama, daca il gasim la un pret bun.
In momentul de fata este prima masina de spalat vase de la Bosch la care nu am regasit programul Intensiv !

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Cele cicni programe de spalare la masina de spalat vase Bosch SPV45CX01E:

Auto: programul comandat de senzori, care vor face tot in locul nostru. Adica vor stabili temperatura ideala de spalare, consumul de apa de care este nevoie, dar si durata totala de rulare a programului. Programul va spala la o temperatura cuprinsa intre 45-65°C, va rula intre 90 si 150 de minute, timp in care poate consuma intre 7 si 16 litri de apa, respectiv 0.7-1.3 kWh de energie electrica. Este ideal pentru orice fel de incarcare, daca nu e problema faptul ca nu stim cand va termina.
Eco: progamul cu spalare la 50°C, pentru a obtine un consum de doar 0.78 kwh de energie electrica alaturi de 8.5 litri de apa. Valorile de consum puteau fi mai mici, caci cu aceste valori SPV45CX01E obtine doar clasa de eficienta energetica A+. Asa cum suntem obisnuiti cu aceste programe, ruleaza extrem de mult, 195 de minute in cazul de fata.
Silence: sau programul de noapte, cel silentios, care spala la 50°C si la o presiune foarte mica. Chiar daca are snezorul de incarcare activat, acest program va fi chiar mai lung decat cel Eco, asta insemnand o perioada de rulare de 235-240 de minute, insa un consum de doar 9 litri de apa si 0.78-0.9 kWh de energie electrica. Deoarece spala timp de 4 ore, chiar e indicat sa-l folositi noapte cand e important faptul ca masina sa spele cat mai silentios posibil.
Spalare rapida: o spalare de doar 60 de minute, insa cu apa la 65°C in ciclul de spalre, fiind ideal pentru rest recent de murdarie. Deoarece spala la temperatura inalta, are in consum de 1 kwh de energie, alaturi de 10 litri de apa.
Prespalare: este un ciclu simplu, fara incalzirea apei. Este ideal de folosit imediat dupa incarcarea masinii, cand nu vrem sa pornim un program normal de spalare, pentru a preveni uscarea resturilor, sau chiar inaintea unui program de spalre, pentru a-l ajuta. Are o durata de doar 15 minute, si consumul energetic este minim, de 0.1 kWh.

Cand vine vorba despre curatarea masinii, Bosch SPV45CX01E are program special pentru acest scop, sub numele de Machine Care. Folositi acest program macar o data pe luna, cu detergent aferent.

 

ALTE DETALII SI REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

 

Chiar daca nu are foarte multe, cele doua extra-optiunisunt si cele mai des folosite la o masina de spalat vase:

  • VarioSpeed Plus: cu care putem reduce durata anumitor programelor de spalare, chiar si la jumate. Asta nu va schimba rezultatul de spalare, nsa rezultatele de uscare votr fi mai slabe.
  • Extra Uscare: chiar daca SPV45CX01E usuca destul de bine, daca dori mo uscare si mai eficienta, acesta va folosi apa la o temperatura mai ridicata in ultimul ciclu de clatire, obtinand o uscare si mai eficienta.

Deoarece face parte din seria 4 a electrocasnicelor Bosch, acest model are si Infolight (lumina proiectata pe podea, cand aparatu functioneaza), pornire programabila in intervalul a 1-24 de ore, semnal sonor la terminarea programului, iar articolele din cosul superior sunt spalate cu doua brate de pulverizare.

One Response to Bosch SPV45CX01E cu 5 programe printre care si cea de prespalare

  1. Laura-Alina says:

    Multumesc ptr. detalii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *