Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Modelul independent Bosch SPS46IW07E din seria 4 cu 6 programe

Modelul independent Bosch SPS46IW07E din seria 4 cu 6 programe
3.8 (76%) 5 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SPS46IW07E este identic din toate punctele de vedere, in ceea ce priveste programele de spalare, consumul si alte aspecte legate de fnctionalitatea aparatului, singura diferenta fiind cea vizibila, si anume culoare aparatului.
SPS46IW07E este modelul cu exterior alb, iar SPS46II07E cel Inox. Ambele modele sunt din seria 4, si au 6 programe de spalare, 3 extra-optiuni si eficienta energetica de A++. Asa cum suntem obisnuiti cu preturile modelelor, cele inox sunt mai scumpe decat cele albe 🙂

 

 

VEZI AICI PRETUL MODELULUI ALB

 

Programele de spalare la SPS46IW07E, cu valorile de consum, si temperaturi de spalare:

Intensiv: este acel program, care va spala la o presiune ridicata, si la temperatura de 70°C in ciclul de spalare, fiind recomndat in cazul incarcarilor cu rest ridicat de murdarie, si artiicole care nu sunt sensibile la astfel de temepraturi. Se va activa senzorul de incarcare, care va detecta gradul de incarcare a masinii, si va face mici reglaje la consum si durata program, daca sesizeaza faptul ca masina nu e plin. AStfel durata maxima a programului va fi de 135 de minute iar cea minima de 125 de minute. Consumul de apa va fi intre 11 si 14 litri de apa, iar cea energetica intre 1.2 -1.3 kWh.
Auto: asa cum la programul anterior se sesiza nivelul de incarcare al aparatului, la acesta se va sesiza si gradul de murdarie. Este ideal pentru orice situatie, singura problema ar fi faptul ca nu stii cat o sa tina programul, si cat o sa consume. Temperatura apei in ciclul de spalare va fi intre 45 si 65°C, consumand intre 7 si 16 litri, alaturi de 0.7-1.3 kwh de energie electrica. Durata totala va fi intre 90 si 150 de minute.
Eco: programul cel mai eficient din punct de vedere al consumului, pentru incarcari cu rest normal de murdarie. Va spala la temperatura clasica de 50°C, avand o durata totala de 195 de minute, astfel Bosch SPS46II07E va consuma numai 0.7 kWh de energie electrica si 8.5 litri de apa. Cu aceste consumuri, acest model a obtinut clasa de A++ la eficienta energetica.
Silence: acest program este indicat pentru incarcari cu rest normal de murdarie, cand cel mai important este ca aparatul da functioneze cat mai silentios. Se va spala la 50°C, insa la o presiune scazuta, pentru a avea un nivel de zgomot de doar 44 dB. Are un consum de 9 litri de apa si 0.78-0.8 kWh de energie, insa va avea o durata destul de mare, de 235-240 minute. Valorile nu sunt fixe, deoarece si in cazul acestui program, este activ senzorul de incarcare.
Glass: un program cu spalare delicata, pentru pahare, si articole din sticla. Spala la 40°C si la o presiune scazuta, avand un consum de 11-13 litri de apa si 0.75-0.8 kWh. Durata programului va fi intre 85 si 90 de minute, deoarece este activat si in acest caz senzorul de incarcare.
Rapid: un program de doar 60 de minute, insa cu spalare la 65°C, fiind ideal pentru spalarile zilnice, folosit dupa incarcarea aparatului (rest recent de murdarie). Consuma 10 litri de apa si 1 kWh de energie electrica.

 

 

ALTE DETALII TEHNICE SI REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL POT SA APARA SI AICI

 

Chiar daca prezenta senzorilor ne ajuta sa economisim timp, apa si energie, daca masina nu este plin, sau sa regleze consumul si temperatura de spalare la unul optim, Bosch SPS46IW07E are si cateva optiuni care ne ajuta in alte siteuatii precum:

– obtinem o uscare mai eficienta la terminarea programului alegand Extra Uscare. Se va mari temperatura apei in ultimul ciclu de clatire, deci si un consum energetic mai mare
– scurtam durata totala a programului cu VarioSpeed Plus. Se va mari temepratura si presiunea de spalare, pentru a atingea acesi rezultate de spalare, si se scurteaza durata de uscare.
Hygiene Plus: o igienizare in plus la sfarsitul programului.

Nu e nici program de spalare, nici extra-optiune, insa SPS46IW07E are si program de Igienizare masina.

Totodata trebuie amintit si faptul ca are pornire programabila in intervalul 1-24 de ore, poate fi incorporat sub blat, si temperatura maxima de admisie poate fi de 60 °C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *