Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Modelul slim SPV53M90EU de la Bosch cu 5 programe

Modelul slim SPV53M90EU de la Bosch cu 5 programe
3 (60%) 4 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SPV53M90EU este un model complet incorporabil, slim – deci o latime de aproape 45 de cm, avand 5 pograme de spalare dintre care una este comandata in totalitate de senzori, iar una de senzorul de incarcare, astfel putem economisi timp, si bani.
Pe langa programele de spalare are si doua extra-optiuni, care sunt incarcare la jumate si variospeedplus. Ceea ce nu inteleg, este faptul ca in germania se vinde cu aproximativ 1000 de euro, si la noi e undeva la 500 de euro…

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST PRODUS

 

Cele 5 programe de spalare la Bosch SPV53M90EU alaturi de durata, consum si temperaturi de spalare:

Intensiv: programul tipic pentru incarcarile cu rest ridicat de murdarie, chiar si murdarie uscata, caci se va spala la o presiune mare, si la temperatura de 70°C. Acest program este de obicei cel mai mare consumator, insa la acest model va fi activ senzorul de incarcare, care detecteazaa cantitatea de vase, oale din aparat, si regleaza consumul. Astfel, consumul de apa va fi intre 11 si 13 litri, cel energetic intre 1.1 si 1.2 kwh, iar durata totala a programului intre 125 si 135 de minute.
Auto: programul complet automat, care se bazeaza pe senzorul de incarcare si pe cea de turbiditate. Temperauta de spalare va fi intre 45-65°C, durata totala intre 90 si 150 de minute, si un consum de 5-14 litri de apa, respectiv 0.65-1.1 kWh de energie electrica. Ceea ce nu le place la mult la programele acestea este faptul ca nu stii cat o sa tina programul, caci durata lui e foarte variabila.
Eco: cel mai eficient program din punct de vedere a consumului, pentru incarcari cu rest normal de murdarie. Se spala la temperatura standard de 50°C, insa pentru a reusi un consum de doar 0.78 kWh si 6.5 litri de apa, programul va tine nu mai putin de 195 de minute. Cu aceste valori, SPV53M90EU obtine clasa de eficienta energetica de A+.
De noapte: sau silentios, care este un fel de spalare eco, la o presiune mai scazuta. Si acesta va spala la 50°C, si consuma doar 6 litri de apa alaturi de 0.84 kWh de energie, insa datorita spalarii la presiune scazuta, programul tine 240 de minute. Deci e bine sa-i dai drumul noaptea, caci 4 ore de spalare e cam mult 🙂
TurboSpeed: daca programul precedent tine 4 ore, acesta tine doar 20 de minute!! Va spala la 60°C si o temperatura ridicata. Acest program nu are ciclu de uscare, sau prespalare, deci recomandat doar in cazul articoleleor cu rest minim de murdarie, si nu mai mult de 2-3 seturi.

 

Cam astea ar fi programele de spalare la acest model, insa sunt la fel de importante si extra-optiunile :

Incarcare la jumate – daca avem cel mult 4 seturi incarcate, putem porni programul de spalare, care va avea aceasi durata si temperatura de spalare, insa va consuma mai putina apa, deci si energie.
VarioSpeedPlus – optiune cu ajutorul caruia putem scurta durata catorva programe (nu al celui turbospeed), si vom obtine aceasi rezultate de spalare, insa rezultatele de uscare vor fi mai slabe.

 

Bosch spv53m90eu are si :
TimeLight: lumina rosie proiectata pe podea, pentru a vedea daca masina mai spala, sau a terminat programul – asta desi vorbim de un model complet incorporabil.
Duo Power: inseamna ca articolele (paharele) din cosul superior sunt spalate cu 2 brate de pulverizare.
Pornire porgramabila: in intervalul a 1-24 de ore.

Pentru mult e important, daca masina de spalat vase poate fi racordat la apa calda, si la maxim ce temperatura? Acest model poate fi racordat la apa de maxim 60°C.

 

ALTE DETALII SI REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *