Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Semi incorporabilul Bosch SMI58L75EU

Semi incorporabilul Bosch SMI58L75EU
3.7 (73.33%) 12 votes

Bosch SMI58L75EUMasina de spalat vase Bosch SMI58L75EU face parte din seria 6 a aparatelor de acest tip a producatorului german, ceea ce inseamna ca avem incorporat in el cele mai noi tehnologii pentru a obtine vase cat mai curate cu un consum cat mai mic, dar ceea ce este important: intodeauna obtinem o spalare eficienta si cu rezultate deosebite.
SMI58L75EU este un model semiincorporabil, ceea ce inseaman ca panoul de comanda va ramane vizibila un lucru foarte bun, caci vedem intodeauna daca spala masina sau nu, ce program ruleaza, cat timp mai este pana la terminarea programului, etc… Este interesant faptul la acest model exista o multitudine de tehnologii noi(despre care vorbim unpic mai tarziu), insa are numai 5 programe de spalare .

 

VEZI AICI CEL MAI MIC PRET LA ACEST MODEL

 

Cele cinci programe de spalare la Bosch SMI58L75EU:

Intensiv: Programul care spala cu temperaturi foarte mari, de pana la 70°C si un jet de apa puterni, este ideal pentru vase, oale si cratite cu un grad ridicat de murdarie. Are o durate intre 125-135 de minute, cu un consum de energie de 1.4-1.45 kWh, si 12-15 litri de apa.
Auto: programul in care doar pui vasele, paharele, farfuriile, sau ce vrei el detectand nivelul de murdarie si ajustand timpul de spalare, temperatura apei, cantitatea acestuia, tot. Astfel programul are o durata intre 95 si 160 de minute, temperatura apei intre 45-65°C in cantitate de 9-19 litii.
Eco: programul care este configurat in asa fel ca sa consume cat mai putina apa si energie electrica, insa are o durata lunga de functionare, caci va spala la doar 50°C, insa timp de 210 minute. Daca vi se pare mult, atunci vedeti urmatorul program…
De noapte: pentru a fi cat mai silentios –  42dBa in cazul de fata, presiunea apei este scazuta. Insa pentru a fi eficient la spalare, programul este foarte lung, de 235-240 minute, timp in care spala cu 10 litri de apa si are un consum energetic de 1.05-1.1 kwh.
Rapid: un program rapid, care spala la 45°C, timp de 29 de minute, si nu consuma mai mult de 10 litri de apa. Evident ca si toate programele rapide, nici acesta nu are ciclu de uscare.

Mai sus am vazut ca multe din valorile referitoare la consum varieaza, asta datorita multitudinilor de senzori cu care este echipat Bosch SMI58L75EU:
Senzor de turbiditate: regleaza utilizarea apei in functie de tipul si gradul de murdarire, utilizand fascicule de lumina pentru a gestiona consumul de apa.
Senzor de incarcare: un senzor care detecteaza defapt nivelul apei din aparat, care varieaza in fucntie de cat de multe articole sunt in aparat. Cu ajutorul acestui senzor se poate reduce consumul de apa si electricitate considerabil

Si daca avem cam putine programe de spalare Bosch SMI58L75EU are 3 fucntii aditonale care ne vor ajuta:
Incarcare la jumate – nu mai trebuie sa asteptati sa fie plin aparatul (caci vorbim de un aparat mare de 13 seturi), caci cu aceasta optiune va folosi mai putina apa deci si electricitate, timpul de spalare si temperatura apei ramanand neschimbate.
Variospeed: programele se pot scurta cu pana la 65% din timp, binevenit cand nu puteti astepta dupa el, insa consumul de curent, si apa poate urca considerabil.
Uscare intensiva: daca vreti o uscare si mai eficienta, atunci folosind aceasta funtie, aparatul va folosi in ultima faza de clatire apa la temperaturi si mai mari. Evident consumul de energie creste..

Bosch SMI58L75EU este pan la urma un super model, cu senzori de toate felurile, insa mai importante sunt cele 3 functii aditionale, care chiar sunt de mare folos. Fiind semiincorporabil vedem oricand daca masina spala sau nu, cat mai avem din timp, sau dupa cat timp incepe spalaera (da are posibilitate de intarzierea spalarii cu pana la 24 de ore).

Singurul inconvenient la acest model poate fi lipsa preogramului de prespalare, si pretul cam ridicat

 

 

VERIFICA PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL AICI

2 Responses to Semi incorporabilul Bosch SMI58L75EU

  1. emilia says:

    Utilizez modelul SMI50E55EU si am observat ca in ultimele 10 -15 minute se simte un miros puternic de incins electric.vi s-a intimplat asa ceva?Stiti care ar putea fi cauza?
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *