Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

SPS69T78EU cu 6 programe de spalare si 4 functii aditionale

SPS69T78EU cu 6 programe de spalare si 4 functii aditionale
3.4 (68.57%) 14 vote[s]

Bosch SPS69T78EUMasina de spalat vase independenta Bosch SPS69T78EU este un model din seria 6 a producatorului, ceea ce inseamna ca are incorporporat multe tehnici noi si functii de spalare, insa evident are si un pretul este una pe masura. Principalele caracteristici ar fi: 6 programe de spalare din care 3 Auto (cu autodetectarea nivelului de murdarie si ajustarea consumului de apa si a temperaturii acestuia), 4 functii aditionale foarte importante, si care chiar ne sunt de folos cum ar fi de exemplu ZonaIntensiva, care spala la o temperatura si presiune inalta cosul inferior(oalele, tigaile foarte murdare). Totodata are o eficienta energetica ridicata de A++ , ceea ce inseamna ca in programul eco foloseste 9.5 litri de apa si 0.75 kWh de energie.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

Cele 6 programe de spalare la Bosch SPS69T78EU alaturi de durata si consum:

Auto (Intensiv): programul intensiv, insa cu autodetectare, ceea ce inseamna ca aparatul ajusteaza temperatura apei intre 65-75 °C (atentie! pana la 75°C, cand alti producatori folosesc maxim 70°C), va utiliza intre 11-14 litri de apa alaturi de 1.15-1.35 kwh de energie. Si durata programului va varia intre 100 si 135 de minute.
Auto (Normal): programul normal, dar tot cu autodetectare, astfel acesta va dura intre 90-150 minute, temperatura de spalare variind intre 45-65 °C, cu un consum de energie de 0.7-1.3 kWh si de apa intre 7-16 litri.
Auto (zilnic): programul auto cu spalare la temperaturi mai joase de 35-45 °C, timp de 65-80 minute, cu un consum energetic de 0.6-0.75 kWh si de apa de 10-14 litri.
Eco: programul lung, insa cu un consum scazut, astfel se va spala la 50 °C (tipic pentru programele eco). Programul are o durata de 195 minute, un consum energetic de doar 0.75 kWh si de apa de 9.5 litri
Rapid: o spalare rapida de doar 29 de minute, fara uscare, la o temperatura de 45°C, deci un consum scazut de energie de 0.7kWh si de apa de 9 litri.
Super silence: programul care spala la o presiune a apei scazute, pentru a fi cat mai silentios, respectiv de 44dB(A). Insa pentru a fi eficient, are o durata mare, de 140 minute, caci spala la 60°C, cu 12.5 litri de apa.

Deci avem 6 programe la care nu avem ce adauga ca si neajuns, caci cele trei programe cu senzor sunt de fapt ideale pentru orice ocazie, insa ca si minus si la acest model, este faptul ca lipseste progamul Prespalare, insa acesta este deja ceva tipic la producatorul Bosch.

Bosch SPS69T78EU ofera si 4 ExtraOptiuni foarte folositoare :
HygienePlus: in timpul clatirii finale se va folosi apa la temperatura ridicata de 70°C, pentru o igienizare maxima. Evident aceasta optiune vine cu un consum mai mare de energie
Incarcare la jumate: dupa parerea mea, acesta este cea mai importanta extra-optiune la o masina de spalat vase, deci un mare + pentru producator
Intensive Zone: se va folosi apa la o temperatura mai ridicata si cu o presiune ridicata in cosul inferior, astfel ca si oalele si ce aveti in cosul inferior sa se spele bine
VariospeedPlus: se poate reduce timpul de spalare cu pana la 66%, cu aceasi rezultate, caci se mareste presiunea apei si temperatura acestuia.

Si inca cateva chestii care pot fi importante: paharele din cosul superior sunt spalate cu 2 brate de pulverizare (DuoPower), pornire programabila in intervalul 1-24 de ore, afisare timp ramas.

Poate am uitat alte detalii, insa sunt destul de multe la acest SPS69T78EU, am incercat sa le adun pe cele mai importante, si date pe care nu le gasite pe site-urile care comercializeaza acest model.

 

DE OBICEI OPINII APAR SI AICI DESPRE ACEST MODEL

Salvează

One Response to SPS69T78EU cu 6 programe de spalare si 4 functii aditionale

  1. Maria says:

    Am cumparat masina de spalat vase Bosch SPS69T78EU 10 seturi în septembrie 2016. Made in Germany. In iunie 2019, dupa ce a iesit din garanție, pe display a aparut E19. Am chemat pe cineva de la o firma de service mașini de spălat vase, i-a schimbat valva de evacuare, 250 lei. Am spălat de două ori , după care a aparut iar E19. Acum se spune ca este plăcuța electronică. Cost piesă 830 lei. Deja ajungem la aproape jumătate din prețul ei…că totuși nu e ieftină… plus manoperă. Am avut încredere în marca Bosch și unde am ajuns? Să nu poți folosi o mașină de spălat vase nici măcar 3 ani? Merită să dai jumătate din prețul ei pe reparații și să nu ai siguranța că va funcționa poate nici măcar un an? Degeaba are funcții sofisticate dacă nu funcționează decât în perioada de garanție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *