Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Tehnologie de varf la Bosch SPV69T80EU

Tehnologie de varf la Bosch SPV69T80EU
4.8 (95%) 4 vote[s]

Masina de spalat vase Bosch SPV69T80EU face parte din seria 6 a producatorului german de electrocasnice, ceea ce inseamna ca este „dotat” cu tehnologii de ultima generatie si functii care mai de care. Evident pretul ne poate speria (verifica aici), caci sigur nu este un model ieftin, deci sa vedem ce stie, si Dvs decideti daca merita sau nu. Desi are o latime de 45 de cm are o capacitate de 10 seturi (maxim ce se poate atinge in momentul de fata), si o eficienta energetica tot maxima, de A+++ . Asta insemna ca in programul Eco foloseste 9.5 litri de apa si doar 0.66 kWh de energie electrica. SPV69T80EU are senzor de turbiditate si de incarcare, deci din totalul de 6 programe pe care le are, 3 vor fi cu autodetectare! Totodata pa langa aceste programe ofera si 4 extra-optiuni folositoare, despre care vorbim pe la sfarsit.

 

 

VEZI AICI SI ALTE DETALII DESPRE ACEST MODEL

 

 

Cele 6 programe de spalare la Bosch SPV69T80EU alaturi de durata, consum si temperatura de spalare:

Auto 35-45 °C: programul cu senzori, care va spala cu apa la temperaturi cuprinse intre 35-45 °C, deci un program gen „Pahare”, insa care va regla consumul de apa si temperatura acestuia, alaturi de durata totala a programului. are un consum intre 10-14 litri de apa si 0.7-0.9 kWh de energie electrica, iar durata poate sa fie intre 80 si 90 de minute
Auto 45-65 °C program tot cu senzori, cu spalare la temperaturi cuprinse intre 45 si 65 °C, un asa numit „Normal” cu senzori, ideal pentru spalarile zilnice, cu rest normal de murdarie, insa in multe cazuri, deoarece spala si la 65°C, reuseste rezultate asemanatoare ca un program Intensiv de la alti producatori. Durata programului este intre 90 si 150 de minute, si un consum de apa intre 7 si 16 litri (da, poate avea consum mai mic de apa, decat programul Eco), alaturi de un consum electric intre 0.6-1.1 kWh.
Auto 65-75 °C: programul Intensiv cu senzori, care spala la temperaturi foarte inalte, pana la 75°C. Multi producatori se opresc la temperatura de 70°C, insa nu in acest caz. Evident daca avem vase foarte murdare, si se spala la 75°C, consumul energetic poate creste pana la 1.1 kWh, si un consum de apa de 11-14 litri. Este interesant faptul ca urmatorul program, de 60 de minute, are un consum mai mare. Durata acestui program va varia intre 10 si 135 de minute.
Super 60: un program cu spalare la 60°C, si o durata totala de 140 minute, folosind 12.5 litri de apa si 12.5 litri de apa.
Eco: deoarece Bosch SPV69T80EU are eficienta energetica de A+++, consumul energetic este una mica, respectiv 0.66 kWh, alaturi de 9.5 litri de apa. Spalarea se efectueaza la 50°C si are o durata totala de 195 de minute.
Scurt: un program scurt de 29 minute, cu spalare la 45°C, cu un consum de 10 litri de apa si 0.8 kWh de energie electrica. Cum e specific programelor scurte, acestia nu au ciclu de uscare.

Pe langa cele 6 programe de spalare sunt si foarte importanta extra-optiune care le are SPV69T80EU:
IntensiveZone: zona speciala de sub cosul inferior, care spala cu o presiune ridicata vasele, oalele, cratitele. In acest fel si acestea devin curate, insa presiunea apei ramane neschimbata in restul masinii, ocrotind astfel paharele si bolurile mai delicae la presiuni foaret mari.
VarioSpeedPlus: Putem scurta durata unor programe cu maxim 66%, asta deoarece se mareste presiunea si temperatura apei.
Incarcare la jumate: desi este un model de doar 10 seturi, aceasta optiune este foaret folositoare, caci daca nu e plin masina, acesta va folosi aceasi setari la temperatura apei si durata programului, insa va folosi mai putina apa deci si electricitate.
HygienePlus: cu aceasta optiune obtinem o igienizare a articolelor spalate, caci la ultimul ccilu de clatire, se va utiliza apa foarte fierbinte. Evident consumul energetic creste.

Desi nu sunt legate de spalare, trebuie sa amintim faptul ca Bosch SPV69T80EU are Timelight – se afiseaza pe podea timpul ramas de spalare (deci un Infolight imbunatatit), uscare cu Zeolith, este foarte silentios avand un zgomot de doar 44dB, posibilitatea de programare intarziata in intervalul 1-24 de ore, iluminat interior EmotionLight.

Sper ca nu am uitat nimic important, asta deoarece modelele premium cum este si acesta au foarte multe detalii tehnice.

 

DE MULTE ORI AICI GASITI REDUCERI SUBSTANTIALE PENTRU ACEST MODEL

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *