Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Miele G 6730 SCi EDST cu 10 programe si o eficienta energeica peste competitori

Miele G 6730 SCi EDST cu 10 programe si o eficienta energeica peste competitori
5 (100%) 3 votes

Multi stiu faptul ca Miele produce una din cele mai fiabile, cele mai performante si cu o tehnologie avansata, insa pentru majoritatea celor care doresc o masina de spalat vase, pretul unui model Miele, e prea mare. Miele G 6730 SCi EDST este un astfel de model, care nu este deloc ieftin, are un pret peste 1000 de euro.
Acest model va ofera 10 programe de spalare, fiind prezent si cel Auto, insa si cele mai uzuale programe sunt diferite de celelalte marci, cum ar fi spalarea intensiva la 75°C, cel Eco este la 52°C, si totusi a obtinut clasa de eficienta energetica de A+++. Ba mai mult, programul eco va consuma cu 10% mai putina energie decat este necesar obtinerii acestei clase supreioare.

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

 

Programele de spalare alaturi de durata, consum temperaturi de spalare la Miele G 6730 SCi EDST, cand acesta este racordat la apa rece de 15°C:

Eco: acel program despre care ziceam mai sus, ca spala la 52°C si totusi reuseste sa obtina un consum energetic de doar 0.75 kwh si 9.7 litri de apa. durata programului va fi de 226 de minute, si va consta din ciclu de psalare, clatire intermediara, clatire finala la 46°C si uscare. Cu aceste valori a obtinuc oficial clasa de eficienta energetica maxima de A+++, ba chiar neoficial este cu 10% mai eficient.
Automoatic: spalarea cu senzori care va detecta gradul de murdarie si va regla temperatura de spalare intre 45 si 65 °C, iar in ciclul de clatire finala intre 57 si 70°C. Va consuma intre 6.5 si 15 litri de apa in intervalul a 114 – 172 de minute, alaturi de 0.7-1.1 kwh de enegie electrica.
Intensiv: este spalarea cea mai intensiva, care se compune din soua cicluri de prespalare, o spalare la 75°C, clatire intermediara si clatire la 58°C, urmat de uscarea articoleor. Este un consumator mare, de 14.5 litri de apa si 1.35 kWh de energie electrica , iar programul are o durata de 3 ore.
Quick power wash: o spalare la 65°C, cu clatire intermediara si clatire finala la 65°C, care are va spala doar timp de 58 de minute. Este ideal pentru rest recent de murdarie, chiar si cantitate mare.
Gentle: sau spalarea delicata la 55°C la o presiune scazuta, ideal in cazul incarcarilor cu articole sensibile la temperaturi inalte, si care prezinta un grad de murdarie foarte mica. Consuma doar 13.5 litri de apa si doar 0.95 Wh de energie electrica.
Normal: pentru incarcari cu rest normal de murdarie, o spalare la 55°C. Programul are o durata de 137 de minute, timp in care consuma 13.5 litri de apa si 1.05 kwh de energie electrica.
ExtraQuiet: un program foarte silentios, pentru ca spala la o presiune si viteza mica. Singurul lui scop este fa fie silentios, insa pentru asta este si foarte lung , de 4 ore si 20 de minute. Da, aceste tipuri de programe se numesc si de noapte, caci atunci nu te derenjeaza, dar au si timp sa termine 🙂 Miele G 6730 SCi EDST in acest timp consuma doar 9.5 litri de apa si 1.00 kwh de energie electrica.
Solarsave: e un fel de program care nu consuma aproape deloc energie electrica, doar apa in cantitate de 27 de litri, in cei 150 de minute, insa masina trebuie alimentata cu apa la o temperatura de cel putin 55°C.
Machine Care: sau igienizare masina, care efectueaza o spalare la 75°C, urmat de doua cicluri de clatiri, si clatire finala la 70°C.

 

REVIEW PUTETI CITI SI AICI

 

Masinile de spalat vase Miele, asa cum este si G 6730 SCi EDST au un numar impresionant de programe, insa extra-optiunile sunt mai putine fata de alti producatori. In cazul de fata avem :
EcoStart: daca aveti contract de furnizare a energiei al carui pret difera in diferite ore, puteti seta cel mai ieftin interval, si masina va spala numai atunci.
Programare interziata: este de doua feluri, poti seta peste cat timp sa inceapa spalarea, sau cand sa termine programul selectat.
Energy Save: putem reduce consumul energetic al anumitor programe cu aproximativ 20%, insa programul va rula mai mult timp.
Short: o scurtare a anumitor programe cu aproximativ 30%.

Miele G 6730 SCi EDST cu siguranta nu este un model ieftin in comparatie cu alte marci, insa calitatea are un pret. Fiind Miele, evident avem selectare afisaj limba, afisare timp ramas, si alte „chestii” de baza pentru acest productor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *