Masina de spalat vase

Ajutorul de nepretuit din bucatarie

Miele G 6770 SCVi cu un consum extrem de scazut de energie

Miele G 6770 SCVi cu un consum extrem de scazut de energie
4 (80%) 4 vote[s]

Masina de spalat vase Miele G 6770 SCVi este un model complet incorporabil cu o capacitate de incarcare de 14 seturi, si pe langa faptul ca este un model scump (asa cum e orice model Miele) acesta are una din cele mai mici consumuri de energie electrica in comparatie cu alte marci. Chiar daca oficial nu exista A+++ -10%, adica cu 10% mai eficient deca consumul necesar atingerii clasei de A+++.

Concret el consuma in programul eco doar 0.75 kWh de energie electrica, cam cat un model din clasa A++ cu o capacitate de 9 seturi. Miele G 6770 SCVi are 8 programe de spalare plus cea de Autocuratare, deci avem de unde alege 🙂

 

 

ALTE DETALII SI REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

 

Programale de spalare alaturi de durata, temperaturi de spalare si consum la Miele G 6770 SCVi, daca este alimentat cu apa rece:

 

Eco: programul cu care acest model a obtinut clasa de A+++ , ba chiar cu 10% mai mic, asta desi ceilalti producatori in acet program incalzesc apa la 50 °C, in cazul de fata se incalzeste la 52°C. Adica se spala la o temperatura mai inalta, dar se consuma mai putina energie 🙂 Programul este insa lung, de 3 ore si 46 de minute, si in tot acest timp va consuma doar 9.7 litri de apa.
Automatic: programul cu senzori, care vor regla absolut tot, incepand de la temperatura de spalara, temperatura de clatire finala, daca se va face prespalare sau nu… In ciclul de spalare se va spala la temperaturi cuprinse intre 45 si 65 de °C, iar in ciclul de clatire finala cu apa intre 57 si 70°C. Durata programului va fi intre 114 minute si 172 de minute, timp in care poate consuma intre 6.5 si 15 litri de apa si poate avea un consum energetic de 0.7-1.1 kWh.
Intensiv: programele intensive de la Miele sunt dupa parerea mea cele mai eficiente in cazul incarcarilor cu rest ridicat de murdarie. Acesta se compune din doua cicluri de prespalari, o spalare la 75°C, clatire si clatre finala la 58°C. Programul ruleaza timp de 3 ore, si va consuma 14.5 litri de apa si are un consum energetic de 1.35 kWh. Daca acest program nu va curata bine, atunci cred ca ar trebui sa invatati cum se gateste fara a arde tot 🙂
QuickPowerWash: un program de aproximatv 60 de minute, in insa deoarece se compune din spalare la 65°C, clatire, clatire finala la 65°C, va reusi sa spele eficient incarcarile cu rest recent de murdarie, si sa si obtina un grad ridicat de uscare. Insa datorita temperaturilor mari are un consum energetic de 1.3 kWh.
Gentle: sau delicat, pahare, care este dedicat articolelor fragile si delicate, cu rest minim de murdarie. Va spala la 45°C, si durata totala a programului va fi de 2 ore si un pic. In acest timp consuma 13.5 litri de apa si 0.95 kWh de energie.
Normal: este un program ideal pentru spalarile zilnice, si fara a avea un consum energetic foarte mare. Este compus din prespalare, spalare la 55°C, clatire si clatire finala la 58°C. Cu un timp de rulare totala de 137 de minute si un consum energetic de 1.05 kWh alaturi de 13.5 litri de apa, poate fi si programul dvs zilnica.
ExtraQuiet: Miele G 6770 SCVi va fi cat mai silentios, pentru a-l putea rula seara sau cand nu dorim sa fim deranjati de sunetul aparatului. Spala la o presiune scazuta si la 55°C. Durata totala insa va fi de 4 ore si 20 de minute, si va avea un consum energetic de doar 1 kWh.
SolarSave: daca maina este legata la apa fierbinte (cel putin 45°C), caci acest program nu incalzeste apa. Va folosi insa 27 de litri de apa in cele 150 de minute de rulare.
MaintenanceProgram: sau programul de igienizare masina, este pentru curatarea interiorului aparatului. Asta se face la temperatura de 75, respectiv 70°C. Va avea un consum foarte mare, de 2 kWh – insa acest program ajunge sa-l rulati o data la doua trei spatamani.

 

 

VEZI AICI O GAMA LARGA DE MODELE DE LA ACEST PRODUCATOR

 

Miele G 6770 SCVi are asa numitul EcoStart – adica setezi intervalulde timp cand e cea mai ieftina energia electrica, si aparatul va porni in acel interval. Din pacate in zona mea nu ma ajuta cu nimic, adica nu sunt facturat diferit in functie de intervele orare.
Totodata putem programa aparatul sa inceapa mai tarziu spalarea, sau sa setam cand sa termine programul.

 

Extra-optiunile care pot fi de mare folos sunt:
Scurt: reduce durata anumitor programe de spalare cu pana la 30%. Pentru a avea acesi rezultate de spalare, consumul energetic poate sa creasca.
EnergySave: se poate obtine un consum energetic mai mic cu aproximativ 20%. Insa acest lucru duce la lungirea programelor.

Miele G 6770 SCVi cu siguranta este un model de top, si cu un consum energetic foarte, foarte mic, insa acesta are un pret, pret care nu este deloc unul mic. Acest model este in cel mai bun caz la un pret de 1500 de euro.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *